Billiga flygbiljetter till Motala

Förslag på billiga flygresor till Motala

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 2 162 kr för enkelflyg och 3 392 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

KLM
KLM
KLM
KLM
KLM

Om Motala

Om Motala

Flyg till Motala

Segla, fiska, vindsurfa eller jogga längs med sandstränder - i Motala är det aldrig långt till vattnet. Faktiskt är det så att Motala kallas Östergötlands sjöstad, och det är inte så konstigt. Göta kanal är närvarande nästan överallt, och Vättern glittrar inbjudande med långa stränder och rent vatten. Att det dessutom är enkelt att hitta billiga flyg och olika typer av hotell i Motala gör det hela ännu enklare. Så vad väntar du på?

Flygresor till Motala

Motalas närmaste flygplats är Linköping City Airport som ligger strax utanför Linköping, cirka 50 kilometer från Motala. SAS flyger dig hit från de flesta större flygplatserna i Sverige, och även KLM trafikerar flygplatsen med direktflyg till och från Amsterdam och numera finns det finns även möjlighet att flyga Czech Airlines till och från Prag.

Till och från flygplatsen

Landar du på Linköping City Airport tar du dig enkelt Motala med buss som tar cirka 55 minuter från flygplatsen eller tåget som går via Mjölby, en resa på totalt runt 40 minuter. Väljer du att köra bil tar sträckan ungefär 45 minuter att köra. Har du ingen egen bil går det bra att hyra bil i Motala eller på flygplatsen, många av de stora hyrbilsföretagen har egna kontor här.

Semester i Motala

En weekendresa till Motala under sommaren bjuder på en rad olika aktiviteter. Gillar du att sola och bada är Varamobaden ett måste at besöka. Det här är faktiskt Nordens längsta insjöbad och här väntar ett dopp i rent och kristallklart vatten. Längs den här fem kilometer långa sandstranden finns det caféer, restauranger och vackra promenadvägar. Skulle du tröttna på att ligga still erbjuds en rad olika vattenaktiviteter som vindsurfing, Stand Up Paddling eller möjlighet att hyra en segelbåt och ge sig ut på Vättern för att prova seglingskunskaperna.

Det finns även möjlighet att kryssa på Göta Kanal där du kan välja bland annat kvällspaket och slusspaket med övernattning och slussning i kanalens brantaste del i Borenshult. I trakterna runt Motala finns även en rad smultronställen att upptäcka med mysiga caféer, spännande gårdsbutiker, hantverksateljéer och vackra naturupplevelser.

Är du sugen på att shoppa finns det ett spännande utbud av butiker i Motala centrum och strax utanför stadskärnan ligger bland annat Grepstads gårdsbutik med mängder av lokalodlade produkter som jordgubbar, honung och nymalet vetemjöl. Formrummet Art & Design är en konstnärsbutik där konstnärer från trakten visar upp och säljer allt från tavlor, glas och keramik till smycken och textiltryck.

De vackra omgivningarna runt Motala är som gjorda för utflykter, och det finns möjlighet att vandra längs Göta Kanal och naturligtvis: cykelturer. Den mest kända cykelturen av dem alla, Vätternrundan, hålls i juni varje år och då avverkar cyklister från hela världen 300 kilometer runt Vättern. Vill du inte cykla fullt så långt finns det cykelleder i alla väderstreck, korta eller långa. Du väljer helt själv!

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Motala?
Stockholm (ARN-Arlanda) är den mest välbesökta flygplatsen i Motala. Det finns dock flera flygplatser som tar emot områdets besökare, så undersök alternativen och välj vad som passar bäst för dina planer.
Kan jag flyga till Motala?
Gör din flygresa till Motala smidig genom att besöka våra reseråd under covid-19. Det är ett utmärkt sätt att hålla dig informerad om gällande restriktioner, inklusive krav på karantän och de senaste rekommendationerna.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Motala?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Motala kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Motala med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Motala kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Hur många flygbolag flyger till Motala?
Motala hanterar flyg från 44 flygbolag, som flyger från 138 flygplatser i världens alla hörn.
Vilka flygbolag flyger till Motala?
Majoriteten av alla flyg till Motala flygs av SAS, Norwegian Air Shuttle eller Norwegian Air International, och SAS är ledaren av dessa tre. Den populäraste avreseorten är Frogner.
Hur många direktflyg går det till Motala?
Att arrangera en otrolig vistelse i Motala är inga problem när du har 2 096 direktflyg att välja och vraka bland varenda vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Motala från?
Många av de populäraste flygresorna till Motala avgår från flygplatserna i Oslo, Gamla stadskärnan eller Haga.
Hur lång tid tar flyget till Motala?
Om du ska flyga från Oslo kommer du att vara i luften uppemot 1 timme innan du anländer till Motala. Från flygplatsen i Gamla stadskärnan tar flygresan 2 timmar och 50 minuter, medan den genomsnittliga flygtiden från Haga är ungefär 1 timme och 3 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Motala?
Vänta inte till precis innan avfärden med att boka din flygresa. Detta tips har du nog fått höra från ett flertal vana resenärer. Genom att boka i god tid i förväg har du fler alternativ att välja bland, och flygpriserna är ofta lägre. Du kan även utvidga sökningen och jämföra alternativen. Om destinationen i fråga har mer än en flygplats skulle du kunna hitta bättre erbjudanden genom att resa till en mindre flygplats. Slutligen kan du spara ett par slantar till genom att boka omedelbart. Om du ser ett bra erbjudande ska du inte tveka, utan slå till med en gång.
Hur tar man sig igenom flygresan till Motala?
Oavsett var du reser från kan din flygresa genomföras på ett bekvämt sätt, om du bara är förberedd. Vi har gjort en lista med bra tips som ser till att semestern i Motala börjar på rätt sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • En resa med flyg kan bli en stressfri upplevelse, om du bara planerar din packning på rätt sätt. Först och främst kommer du behöva ett klädombyte, någonting att läsa och några enkla toalettartiklar, till exempel tandborste och läppbalsam. Därefter bör du reservera plats i väskan för elektronik med laddare, eventuella mediciner du tar och kanske en flygkudde. Sist men inte minst ska du komma ihåg att ta med dig ditt pass, alla resedokument och lite pengar.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Försäkra dig om att du inte har ett vasst föremål som gömmer sig någonstans i din väska. Explosiva eller brandfarliga produkter, såsom tändare och fyrverkerier, är inte heller tillåtna, och du får inte ha med dig vätskor eller geler i behållare som rymmer mer än 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Mittgången på flyget är inte den bästa platsen för att briljera med dina trendigaste kläder. Välj någonting bekvämt och kom gärna ihåg att packa med dig en varm tröja, eftersom det kan bli svalt på flyget. Omslutande skor utan klackar är också en bra idé.
  • Många har hört talas om djup ventrombos, eller DVT. Tillståndet innebär att blodproppar uppstår, till följd av längre perioder av stillasittande. Det finns dock sätt att minska risken att drabbas av detta. Du kan exempelvis bära kompressionsstrumpor, dricka mycket vatten och komma ihåg att röra på dig. Res på dig och gå ett par steg i mittgången eller gör några övningar från ditt flygsäte.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Motala?
Om du har planerat ordentligt innan du kommer till flygplatsen går din resa till Motala betydligt enklare. Här följer några behändiga tips på hur du kan passera säkerhetskontrollen utan dröjsmål.

  • Se till att du har dina resedokument och ditt pass inom räckhåll. De är vad du kommer att frågas om först under kontrollen.
  • Röntgenmaskinen kommer härnäst. Töm dina fickor och lägg av allt som skulle kunna aktivera larmet, exempelvis jackor och hörlurar. Lägg upp allt på maskinens band.
  • Under en kort stund måste du leva utan digital teknologi. Din mobil, din surfplatta och all annan elektronik ska också gå genom skannern.
  • Ta ut alla vätskor och geler ur handbagaget, för dessa behöver ofta skannas av maskinen separat. Varje produkt måste förvaras i en behållare som rymmer max 100 milliliter, och allt måste läggas i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Om du tänker igenom ditt val av skor kan du spara ett par minuter. Stövlar och andra kraftiga skor behöver ofta granskas separat, medan du sannolikt slipper detta om du går i lättare sneakers.
  • Ta inte med dig någonting som är förbjudet i handbagaget. Om du tänker ha vassa eller spetsiga föremål med dig är du tvungen att lämna dem i ditt incheckade bagage, annars kommer de att omhändertas av säkerhetspersonalen.

Information om flyg till Motala
Ankomstflygplats
Linköping Saab Airport
IATA-kod för ankomstflygplats
LPI
Destination
Linköping Saab Airport
Pris tur-och-retur
3 392 kr