Billiga flygbiljetter till Myrtle Beach

Om Myrtle Beach

Flyg till Myrtle Beach

Myrtle Beach är perfekt placerat vid kusten i South Carolina på USA:s östkust. Här kan du njuta av ett varmt klimat och långa stränder vid Atlanten. Det är ett populärt resmål med många sevärdheter men har ändå den där småstadskänslan som gör att du genast känner dig som hemma. Det är perfekt för en semester i USA där du kan uppleva den amerikanska söderns charm. Boka ditt flyg till Myrtle Beach så snart som möjligt för ditt livs resa.

Flygresor till Myrtle Beach

För den som planerar en resa till Myrtle Beach kan det vara hjälpsamt att få lite mer information om hur flyget fungerar. Myrtle Beach har sin egen flygplats, Myrtle Beach International Airport, men när du reser från Sverige måste du byta flyg åtminstone en gång. Oftast sker bytet i New York men det kan också vara Atlanta, Georgia. Om du letar efter ett billigt flyg till Myrtle Beach är det smart att jämföra olika flygbiljetter. En paketresa kan göra din semester ännu billigare.

Innan flyget till Myrtle Beach

Innan din resa till USA kan det vara bra att veta att du inte behöver ordna visum så länge din vistelse är kortare än 90 dagar. Så om din semester i Myrtle Beach är kortare än så är det i stort sett bara att boka flyg, hotell och sen packa väskorna. Du måste ansöka om ett ESTA inresetillstånd före resan – senast 72 timmar innan flyget avgår – men det går fort att ordna på nätet.

Från flygplatsen har du några olika val för hur du kan ta dig till ditt hotell i Myrtle Beach. Du kan till exempel ta en flygbuss eller taxi in till själva staden. Du kan boka dessa i förtid så att du enkelt kan resa vidare. Du kan också hyra bil i Myrtle Beach och ta dig runt på egen hand. På det viset kan du också se mer av South Carolina och närliggande delstater.

Vad finns att se i Myrtle Beach?

Myrtle Beach är inte bara en otroligt vacker del av USA med långa stränder och orörd natur, det är också ett område med många sevärdheter. Klimatet är sub-tropiskt så om vintern är det milt och på sommaren blir det riktigt varmt. Det varma klimatet gör dessutom att sommaren varar lite längre än på många andra platser. Med båt kan du se vilda delfiner i Atlanten eller åka jetski i vågorna.

I Myrtle Beach kan du också besöka Brookgreen Gardens, en av de mest populära botaniska trädgårdarna i USA. The Carolina Opry är South Carolinas egen version av den berömda Grand Ole Opry i Nashville. Här kan du se fantastisk underhållning samtidigt som du läppjar på en mint julep i handen. Market Common är området du ska besöka om du är ute efter shopping – här hittar du många små butiker, men även större kedjor. Med din hyrbil kan du uppleva den Nordamerikanska kusten och skapa din egen drömsemester.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Myrtle Beach?
Myrtle Beach har en enda flygplats, och den heter Myrtle Beach, SC (MYR).
Hur långt från centrala Myrtle Beach ligger MYR?
Myrtle Beach, SC (MYR) ligger inte långt från stadskärnan, endast 4 kilometer från centrala Myrtle Beach.
Kan jag flyga till Myrtle Beach?
Läs igenom våra reseråd under covid-19 för att få veta allt om gällande reserestriktioner för Myrtle Beach innan din flygresa. Allt från rekommendationer till karantänkrav uppdateras regelbundet för att hjälpa dig att hålla dig uppdaterad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Myrtle Beach?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Myrtle Beach kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Myrtle Beach med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Myrtle Beach kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Myrtle Beach?
När du flyger till Myrtle Beach anländer du till Myrtle Beach, SC (MYR). När du har stigit av planet och fått tag i dina väskor är du inte mer än 4 kilometer från stadens centrum.
Hur många flygbolag flyger till Myrtle Beach?
Det finns 9 flygbolag som flyger till Myrtle Beach, från 52 flygplatser världen över.
Vilka flygbolag flyger till Myrtle Beach?
Majoriteten av flygen till Myrtle Beach drivs av American Airlines. Den populäraste rutten avgår från Myers Park, och American Airlines är det huvudsakliga flygbolaget på den här sträckan.
Hur många direktflyg går det till Myrtle Beach?
Det är mycket lättare att resa med flyg till ett nytt resmål om man inte behöver tänka på mellanlandningar. Om du ska åka till Myrtle Beach är den goda nyheten att det går omkring 451 direktflyg varje vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Myrtle Beach från?
Många flygresor till Myrtle Beach avgår från flygplatser i Monroe, Belmont och Avon.
Hur lång tid tar flyget till Myrtle Beach?
Om du reser med flyg till Myrtle Beach från Monroe tar resan cirka 1 timme och 30 minuter. Om du stiger på planet i Belmont bör du räkna med att vara i luften i uppemot 1 timme och 29 minuter. Med Avon som startpunkt ligger Myrtle Beach ungefär 1 timme och 43 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Myrtle Beach?
Vänta inte till precis innan avfärden med att boka biljetterna. Detta tips har du kanske fått höra från ett flertal vana resenärer. Om du bokar lång tid i förväg får du fler alternativ att välja mellan, och biljettpriserna är vanligtvis lägre. Du skulle också kunna bredda sökningen och jämföra alternativen. Om destinationen i fråga har mer än en flygplats skulle du kunna hitta bättre erbjudanden genom att boka biljetter till en terminal som ligger lite längre bort. Till sist kan du spara ett par slantar till genom att vara beredd på att boka omedelbart. Om du råkar se ett bra erbjudande ska du inte vänta, utan slå till när du har chansen.
Hur tar man sig igenom flygresan till Myrtle Beach?
Beroende på din avreseort kan ditt flyg till Myrtle Beach vara snabbt avklarat eller ta lite längre tid. Här kommer ett par tips som kanske hjälper dig att starta resan på bästa möjliga sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • Nyckeln till en bekväm flygtur är att planera i förväg. Vi börjar med det viktigaste: pass, alla dina resedokument, bankkort och eventuella mediciner. Utöver detta bör du komma ihåg att ta med dig sådant som håller dig sysselsatt, såsom en mobil eller någonting att läsa. Det kan även vara en god idé att packa med dig en laddare, ett par hörlurar och en uppblåsbar flygkudde. Slutligen bör du komma ihåg att reservera plats i väskan för toalettartiklar och lite rena kläder.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Listan över otillåtna saker skiljer sig mellan de olika flygbolagen, men grundregeln är att ingenting som är vasst, brandfarligt eller explosivt är tillåtet. Här ingår exempelvis borrar, bestick, aerosolburkar och tändare. Idrottsutrustning som hockeyklubbor eller andra objekt som hade kunnat skada resten av passagerarna, såsom skjutvapen och svärd, är inte heller tillåtna ombord.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Flygets gångar är inte rätt plats för att briljera med dina nya och trendiga kläder. Klä dig bekvämt och kom ihåg att packa med dig en extra tröja, eftersom det ofta blir ganska svalt på flyget. Sköna skor med flat sula är också att föredra.
  • Ett tillstånd som kallas djup ventrombos, eller DVT, kan uppstå under långa flygresor. Då bildas det blodproppar, vanligtvis i benen, vilket kan bero på att man har förblivit stillasittande för länge. Du kan minska risken genom att resa dig upp och gå fram och tillbaka i gången. Ett par ordentliga kompressionsstrumpor kan också vara till hjälp.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Myrtle Beach?
Var förberedd – det är inte mer komplicerat än så. Vi har sammanställt en lista med praktiska tips så att du lättare kan ta dig igenom säkerhetskontrollen utan stress. Sedan bär det av mot Myrtle Beach.

  • Först och främst kommer du behöva presentera dina resedokument och ditt pass för säkerhetspersonalen. Kom ihåg att ha allt redo, så att de bakom dig i kön slipper vänta.
  • Efter detta måste både du och ditt handbagage röntgas. För att se till att det hela går smidigt lägger du ifrån dig allt som kan trigga larmet. Föremål som dina hörlurar, ditt bälte och din jacka måste gå igenom maskinen.
  • Elektronik, som mobiler och surfplattor, måste också inspekteras. Men du behöver inte oroa dig. Du får snart tillbaka dem igen.
  • Packa upp eventuella vätskor och geler ur ditt handbagage, för dessa måste ofta skannas separat. Varje enskild produkt måste förvaras i en behållare som rymmer max 100 milliliter, och allt måste placeras i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Lätta gympaskor är ett bra val, eftersom det är mindre sannolikt att du behöver ta av dem när du går igenom kontrollen. Vandringsskor och andra tyngre skor skannas ofta separat.
  • Flygbolagen kan inte tillåta att du har med dig knivar och andra vassa föremål ombord. Om du tvunget måste ha med dem under semestern måste de ligga i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Myrtle Beach
Destinationens flygplatsMyrtle Beach
IATA-kod för ankomstflygplatsMYR