Billiga flygbiljetter till Nice

Förslag på billiga flygresor till Nice

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 399 kr för enkelflyg och 898 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Eurowings
Norwegian Air International Ltd
SAS
easyJet
Air France
Eurowings
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air Shuttle
easyJet
Brussels Airlines

Om Nice

Flyg till Nice

Nice är ett populärt resmål för svenskar under framförallt vår och sommar, men Franska Rivieran kan vara ett mycket behagligt resmål även under lågsäsong. Boka din flygresa till Nice när turismen trappas ned och temperaturen sjunker; stadens gastronomiska och kulturella utbud är skäl nog att bege sig till Nice även under årets kallare månader. Även om man lär behöva en tröja eller jacka framåt kvällen under vintermånaderna kan man ändå få sig gott om soltimmar med temperaturer uppemot 20 grader under hösten och vintern. Flyg mellan Nice och Sverige går året runt, men flygresor är som allra dyrast mellan maj och september så se till att boka tidigt om du planerar en resa under högsäsong.

Franska Rivieran är berömt i hela världen för sin glamorösa livsstil, lättsamt uppblandad med genuin fransk gastronomi och kultur. Nice bjuder på en uppfriskande blandning av gammalt och nytt, och även om staden har lyckats bevara många av sina vackra historiska byggnader präglas den desto mer av en känsla för det moderna, med ett omfattande kollektivtrafiksystem och en utmärkt citylayout för fotgängare. Staden kan delas upp i äldre och nyare stadsdelar, men utöver det så bör besökare ge sig ut och utforska stränderna och omgivningarna bortom stadens gränser. Från Nice och framförallt Nices flygplats har man nära till populära resmål som Cannes, Antibes, Juan-les-Pins och Monaco. Det går snabba och mycket billiga tåg till alla fyra destinationer från Nice, så man kan även välja att flyga till några av dessa städer om man vill bredda sin flygsökning i området.

Flyg till Nice från svenska flygplatser

Det finns ett brett utbud av flyg från Sverige till Nice och man hittar såväl direktflyg med lågprisbolag från Stockholm som snabba anlutningar via någon av kontinentens flyghubbar. Flygrutten Nice-Stockholm tar lite över 3 timmar med direktflyg, men det är vanligare att det tar 4-5 timmar med någon av de smidiga flyganslutningarna via Frankfurt, München, Zürich, Wien eller Amsterdam. SAS och Norwegian Air flyger direkt till Nice från Arlanda, men du kan även boka flygbiljetter med Lufthansa, Swiss Air, Austrian Airlines och KLM som erbjuder smidiga anslutningar via städerna ovan. Resenärer som flyger från södra Sverige bör ha i åtanke att SAS har direktflyg från Köpenhamn till Nice, vilket inte tar mer än 2,5 timmar.

Flyg till Nice Airport

Nice är Frankrikes tredje största flygplats och ligger intill Medelhavskusten, inte mer än 7 km sydväst från centrala Nice. Flygplatsen är väl ansluten till såväl lokala som regionala tåg- och bussnätverk som täcker hela Franska Rivieran och mer därtill.

Det finns gott om möjligheter att ta sig till Nice och andra städer på Franska Rivieran från Nice Airport. En taxi in till Nice tar cirka 20 minuter och bör inte kosta mer än 50 euro, men observera att det finns bussar för under 5 euro som tar en in till staden på cirka 30 minuter (flygbuss 98 till Nices busstation och flygbuss 99 till Nices tågstation; lokalbuss 23 kostar däremot bara 1 euro och tar en också till centrala Nice). Man kan även gå från flygplatsen till tågstationen Nice St Augustin, vilket inte tar mer än 10 minuter, och hoppa på tåget till Nice som kostar lite över 5 euro och tar cirka 30 minuter till centrala Nice. Det finns även tåg härifrån till Cannes, Monaco, Antibes och italienska gränsen.

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Nice

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 399 kr för enkelflyg och 898 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Eurowings
Eurowings