Billiga flygbiljetter till Nice

Förslag på billiga flygresor till Nice

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 409 kr för enkelflyg och 763 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

easyJet
easyJet
Norwegian Air International Ltd
easyJet
Norwegian Air International Ltd
Transavia France
easyJet
Swiss International Air Lines
easyJet
easyJet

Om Nice

Flyg till Nice

Nice är ett populärt resmål för svenskar under framförallt vår och sommar, men Franska Rivieran kan vara ett mycket behagligt resmål även under lågsäsong. Boka din flygresa till Nice när turismen trappas ned och temperaturen sjunker; stadens gastronomiska och kulturella utbud är skäl nog att bege sig till Nice även under årets kallare månader. Även om man lär behöva en tröja eller jacka framåt kvällen under vintermånaderna kan man ändå få sig gott om soltimmar med temperaturer uppemot 20 grader under hösten och vintern. Flyg mellan Nice och Sverige går året runt, men flygresor är som allra dyrast mellan maj och september så se till att boka tidigt om du planerar en resa under högsäsong.

Franska Rivieran är berömt i hela världen för sin glamorösa livsstil, lättsamt uppblandad med genuin fransk gastronomi och kultur. Nice bjuder på en uppfriskande blandning av gammalt och nytt, och även om staden har lyckats bevara många av sina vackra historiska byggnader präglas den desto mer av en känsla för det moderna, med ett omfattande kollektivtrafiksystem och en utmärkt citylayout för fotgängare. Staden kan delas upp i äldre och nyare stadsdelar, men utöver det så bör besökare ge sig ut och utforska stränderna och omgivningarna bortom stadens gränser. Från Nice och framförallt Nices flygplats har man nära till populära resmål som Cannes, Antibes, Juan-les-Pins och Monaco. Det går snabba och mycket billiga tåg till alla fyra destinationer från Nice, så man kan även välja att flyga till några av dessa städer om man vill bredda sin flygsökning i området.

Flyg till Nice från svenska flygplatser

Det finns ett brett utbud av flyg från Sverige till Nice och man hittar såväl direktflyg med lågprisbolag från Stockholm som snabba anlutningar via någon av kontinentens flyghubbar. Flygrutten Nice-Stockholm tar lite över 3 timmar med direktflyg, men det är vanligare att det tar 4-5 timmar med någon av de smidiga flyganslutningarna via Frankfurt, München, Zürich, Wien eller Amsterdam. SAS och Norwegian Air flyger direkt till Nice från Arlanda, men du kan även boka flygbiljetter med Lufthansa, Swiss Air, Austrian Airlines och KLM som erbjuder smidiga anslutningar via städerna ovan. Resenärer som flyger från södra Sverige bör ha i åtanke att SAS har direktflyg från Köpenhamn till Nice, vilket inte tar mer än 2,5 timmar.

Flyg till Nice Airport

Nice är Frankrikes tredje största flygplats och ligger intill Medelhavskusten, inte mer än 7 km sydväst från centrala Nice. Flygplatsen är väl ansluten till såväl lokala som regionala tåg- och bussnätverk som täcker hela Franska Rivieran och mer därtill.

Det finns gott om möjligheter att ta sig till Nice och andra städer på Franska Rivieran från Nice Airport. En taxi in till Nice tar cirka 20 minuter och bör inte kosta mer än 50 euro, men observera att det finns bussar för under 5 euro som tar en in till staden på cirka 30 minuter (flygbuss 98 till Nices busstation och flygbuss 99 till Nices tågstation; lokalbuss 23 kostar däremot bara 1 euro och tar en också till centrala Nice). Man kan även gå från flygplatsen till tågstationen Nice St Augustin, vilket inte tar mer än 10 minuter, och hoppa på tåget till Nice som kostar lite över 5 euro och tar cirka 30 minuter till centrala Nice. Det finns även tåg härifrån till Cannes, Monaco, Antibes och italienska gränsen.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Nice?
Nice har bara en flygplats, och den heter Nice (NCE-Cote d’Azur).
Hur långt från centrala Nice ligger Nice (NCE-Cote d'Azur)?
Nice (NCE-Cote d’Azur) ligger bara en kort resa med bil från livliga Nice. När du landar på flygplatsen är du 6 kilometer från centrum.
Kan jag flyga till Nice?
Läs igenom våra reseråd under covid-19 för att få veta mer om de senaste reserestriktionerna för Nice innan du flyger. Allt från krav på karantän till hälsoråd uppdateras regelbundet för att hjälpa dig att hålla dig informerad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Nice?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Nice kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Nice med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Nice kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Nice?
Besökare från hela världen anländer till Nice (NCE-Cote d’Azur) varenda dag. När du har stigit av planet och hämtat ut ditt bagage befinner du dig omkring 6 kilometer från centrum i Nice.
Hur många flygbolag flyger till Nice?
Nice hanterar flyg från 48 flygbolag, som erbjuder flyg från minst 86 flygplatser över hela världen.
Vilka flygbolag flyger till Nice?
Air France och easyJet är de huvudsakliga flygbolagen som erbjuder flyg till Nice. Ett av de vanligaste sätten att resa hit är att flyga med Air France från Hauts-de-Seine.
Hur många direktflyg går det till Nice?
Det blir mycket smidigare att flyga till en ny destination om man slipper mellanlandningar. Om du reser till Nice kan du känna dig trygg över att det går omkring 1 162 direktflyg i veckan.
Var avgår de populäraste flygen till Nice från?
Flyg till Nice som avgår från Loiret, Hauts-de-Seine eller Meuse brukar vara de som har störst efterfrågan.
Hur lång tid tar flyget till Nice?
Om du flyger till Nice från Loiret tar resan cirka 1 timme och 28 minuter. Om din avreseort är Hauts-de-Seine bör du förvänta dig att vara i luften i uppemot 1 timme och 28 minuter. Med Meuse som startpunkt ligger Nice 1 timme och 28 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Nice?
Vi har alla stött på sådana lyckostar som på något sätt hittar superbilliga biljetter vart de än reser. Skulle du vilja veta hur de lyckas? De dröjer inte till sista minuten innan de bokar. Du kan även bredda sökningen och jämföra alternativen. Om destinationen har mer än en flygplats kan du kanske hitta bättre priser genom att flyga till en mindre flygplats. Till sist bör du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du är medveten om var priserna brukar ligga kan du slå till snabbt när du väl har hittat ett ovanligt lågt pris. De finaste erbjudandena tar slut fort.
Hur tar man sig igenom flygresan till Nice?
Om du inte har förberett dig ordentligt kan en flygresa verka utmanande, men ta det lugnt. Följ bara de här tipsen, så kan du inleda din resa till Nice på bästa möjliga sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • En flygtur kan bli en stressfri upplevelse, om du bara planerar din packning på rätt sätt. För det första ska du ta med dig några rena kläder, en tidning eller två och lite toalettartiklar, såsom deodorant och handkräm. Därefter bör du reservera plats i väskan för en bärbar dator med laddare, eventuella mediciner du tar och kanske ett uppblåsbart nackstöd. Till sist måste du komma ihåg att ta med ditt pass, alla dina resedokument och lite extra kontanter.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Försäkra dig om att du inte råkar ha en sax någonstans i väskan. Brandfarliga eller explosiva produkter, såsom tändstickor och fyrverkerier, är inte heller tillåtna, och du får inte ha med dig geler eller vätskor i behållare som är större än 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Ditt mål är att vara så avslappnad som möjligt, så välj ut plagg som andas och glöm inte att packa med dig ett extra lager, för om det skulle bli kallt på längre flygresor. Välj alltid välpassande skor med flat sula, eftersom fötterna kan bli lite svullna under flygturen. Lämna stilettklackarna och vandringskängorna i det incheckade bagaget.
  • På längre flygresor kan en del personer drabbas av DVT, eller djup ventrombos, vilket innebär att blodproppar uppstår efter utdragna perioder av stillasittande. För att minska risken för detta kan du ta vara på alla tillfällen att resa dig upp och gå lite fram och tillbaka i mittgången. Ett annat sätt att minska risken är att ha på dig stödstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Nice?
Hemligheten är att vara förberedd innan du anländer till flygplatsen. På så sätt kan du slå dig ned på flyget till Nice snabbt och lätt. Följ de här tipsen för att börja semestern på bästa möjliga vis.

  • Först och främst kommer du behöva visa upp ditt pass och boardingpass för personalen. Försäkra dig om att du har allt inom räckhåll, så att du slipper leta.
  • Därefter är det tid för ditt bälte, din jacka, dina nycklar och andra småsaker från dina fickor, till exempel mynt och hörlurar, att gå igenom röntgenmaskinen. Hela processen går enklare om du börjar göra dig i ordning redan innan det är din tur.
  • Alla dina elektronikenheter, som din mobil och surfplatta, måste också gå genom skannern.
  • Vill du resa med din favoritparfym? Det går fint. Om behållaren inte rymmer mer än 100 milliliter och du har lagt den i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse får du lov att ta med den ombord.
  • Det är möjligt att du också måste ta av dig dina skor och lägga upp dem på röntgenmaskinens band, så det kan vara en bra idé att ha på dig skor som går snabbt att ta av och på.
  • Flygbolag kan inte tillåta att du har med dig knivar eller andra vassa föremål i handbagaget. Om du inte kan vara utan dem på din semester måste du packa ner dem i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Nice
Destinationens flygplatsCote d'Azur
IATA-kod för ankomstflygplatsNCE
DestinationNice
Flygpris549 kr