Billiga flygbiljetter till Norrköping

Förslag på billiga flygresor till Norrköping

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 128 kr för enkelflyg och 249 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Wizz Air
Wizz Air
KLM
KLM
KLM

Om Norrköping

Flyg till Norrköping

Norrköping är en vacker gammal stad som ligger längst in i Bråviken – en mer än 5 mil lång vik av Östersjön. Mitt genom staden rinner den forsande Motala ström som en gång i tiden gjorde Norrköping till en rik och blomstrande industristad. När man närmar sig Norrköping flygplats från luften får man en vacker vy av staden mot vattnet och de gröna skogarna.

Norrköping flygplats, som även kallas Kungsängens flygplats, ligger ungefär 3 km öster om centrala Norrköping. Hit går det bara reguljära flyg från Helsingfors, men det finns gott om charterresor mellan flygplatsen och exempelvis Sardinien, Gran Canaria, Kroatien, Mallorca, Turkiet och Rhodos. Önskar du fler flygförbindelser ligger flygplatsen Stockholm Skavsta Airport bara ungefär 45 minuter bort med bil eller buss.

Norrköping flygplats – för internationell trafik

Praktiskt taget all passagerartrafik till och från Norrköping flygplats är internationell. Förutom de reguljära flygen till och från Helsingfors är Norrköping flygplats en renodlad frakt- och charterflygplats. Innan incheckningen ligger en lunchrestaurang och efter incheckningen finns möjlighet att köpa fika, smörgåsar och drycker. På flygplatsen finns även uttagsautomater, gratis Wi-Fi, en taxfree-butik och biluthyrning.

Man tar sig enkelt till och från Norrköping flygplats med bil och det finns både korttidsparkering och inhägnad långtidsparkering i närheten av flygplatsen. Vill du hellre åka buss stannar flera busslinjer här och det går även bra att åka taxi. Genom att boka en Taxi får du ett fast pris och om flera av dina medpassagerare ska till samma ställe blir priset betydligt lägre. Taxi måste bokas i förväg och kan köra dig in till ditt boende i Norrköping.

Andra flygplatser nära Norrköping

Andra flygplatser i närheten av Norrköping är Linköping City Airport där man kan flyga reguljärt till och från Köpenhamn och Amsterdam, Örebro Airport med flyg till och från Malmö samt Stockholm Skavsta Airport med flyg till och från ett stort antal flygplatser över hela världen.

Du tar dig enkelt mellan Stockholm Skavsta Airport och Norrköping med bil på 45 minuter eller med flygbuss på 55 minuter. Stockholm Skavsta Airport är en av Sveriges största internationella flygplatser och flygplatsen trafikeras framför allt av lågprisflyg. På flygplatsen finns gott om restauranger både före och efter säkerhetskontrollen och några butiker. Det finns även bra parkeringsmöjligheter och möjlighet att hyra bil i Norrköping från flera stora biluthyrningsföretag.

En spännande industrihistoria

Norrköping är en intressant stad med en spännande industrihistoria. En gång i tiden var Norrköping Sveriges stora textilcentrum och på 1830-talet stod staden för 70 % av Sveriges klädestillverkning, men egentligen sträcker sig industrihistorien ända tillbaka till 1600-talets pappersbruk, vapenfabriker och skeppsvarv. Man kan idag uppleva den spännande industrihistorien i Industrilandskapet mitt i Norrköping där många av de gamla industrilokalerna står kvar. Idag rymmer de bland annat Campus Norrköping, Arbetets museum och flera kunskapsföretag. Här finns även Visualiseringscenter C som är ett digitalt science center med bland annat en kupolformad domteater som visar 3D-filmer. Andra spännande ställen att besöka i Norrköping är naturområdet Åbackarna, Hällristningsmuseet i Himmelstalund och friluftsmuseet Färgargården. Inte långt från Norrköping ligger även Kolmårdens djurpark som är Nordens största djurpark med massor av spännande djur.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Norrköping?
Norrköping Airport (NRK) är den enda flygplatsen i Norrköping.
Hur långt från centrala Norrköping ligger NRK?
Om du har bokat boende nära centrum i Norrköping går den sista biten av resan fort efter att du landat på Norrköping Airport (NRK). Terminalen ligger endast 3 kilometer från stadens mitt.
Kan jag flyga till Norrköping?
Gör din flygresa till Norrköping så smidig som möjligt genom att besöka våra reseråd under covid-19. Det är det bästa sättet att hålla dig informerad om aktuella reserestriktioner, inklusive krav på karantän och de senaste rekommendationerna.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Norrköping?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Norrköping kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Norrköping med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Norrköping kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Norrköping?
Om du reser med flyg till Norrköping anländer du sannolikt till Linköping Saab Airport (LPI), 35 kilometer utanför centrum. Norrköping Airport (NRK), som ligger cirka 3 kilometer från stadskärnan, är den andra stora flygplatsen i området.
Hur många flygbolag flyger till Norrköping?
Det finns bara ett enda flygbolag som kan erbjuda flyg till Norrköping, så det finns kanske inte så många alternativ att välja mellan. Med detta i åtanke kan det vara bra att boka biljetter långt i förväg.
Vilka flygbolag flyger till Norrköping?
En stor del av flygen till Norrköping flygs av KLM. Den vanligaste rutten avgår från Oud-Zuid, och KLM är det huvudsakliga flygbolaget på den här sträckan.
Hur många direktflyg går det till Norrköping?
Det går omkring 14 direktflyg till Norrköping per vecka, så du kan landa innan du ens har hunnit fråga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Norrköping från?
De populäraste flygen till Norrköping avgår från flygplatserna i Nieuw-West, Amsterdam-Zuidoost eller Oud-Zuid.
Hur lång tid tar flyget till Norrköping?
Om du ska resa från Nieuw-West är du i luften 1 timme och 42 minuter innan du anländer till Norrköping. Från Amsterdam-Zuidoost tar flygresan 1 timme och 42 minuter, medan flygtiden från Oud-Zuid är 1 timme och 42 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Norrköping?
Vi har alla stött på några lyckostar som på något sätt kan hitta extremt billiga flygbiljetter vart de än ska åka. Vet du hur de gör? De väntar inte till sista stund innan de bokar. En annan bra metod att hitta specialerbjudanden är att jämföra olika alternativ. Om resmålet i fråga har flera flygplatser skulle du kunna kolla upp om det är billigare att flyga till en mindre använd terminal. Till sist ska du vara beredd på att boka med en gång om du hittar ett fint erbjudande, för priserna kan ändras snabbt. Med lite kunskap och en gnutta tur går det att leta fram det perfekta flygpriset!
Hur tar man sig igenom flygresan till Norrköping?
Oavsett var du stiger ombord kan ditt flyg gå smidigt från början till slut, om du bara har planerat ordentligt i förväg. Vi har tagit fram en lista med bra tips som försäkrar att semestern i Norrköping inleds på bästa möjliga sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • Hemligheten bakom en smidig flygtur är att planera i förväg. Börja med det viktigaste: pass, resedokument, dina bankkort och eventuella mediciner. Därefter ska du ta med dig sådant som får tiden att gå fortare, som en mobil eller ett par tidningar. Det kan även vara en god idé att packa med dig din laddare, öronproppar och en flygkudde. Sist men inte minst bör du komma ihåg att lämna plats i väskan för några toalettartiklar och en extra uppsättning kläder.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Lägg över alla fulla flaskor med hårsprej och balsam i dina incheckade väskor. Alla geler eller vätskor i behållare på över 100 milliliter kommer att konfiskeras av säkerhetspersonalen. Spetsiga föremål, som saxar, och övriga farliga objekt, till exempel starka kemikalier och tändstickor, tillåts inte heller.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Ditt mål är att vara så bekväm som möjligt, så välj att klä dig i plagg som andas och lägg på minnet att ta med dig en tjock tröja, för om det skulle bli kallt på längre flygresor. Ta alltid på dig välsittande skor med platt sula, eftersom dina fötter kan svullna lite under flygturen. Lämna stilettklackarna och kängorna i det incheckade bagaget.
  • Du har kanske hört talas om djup ventrombos, eller DVT. Det är namnet på ett tillstånd där blodproppar uppstår, till viss del på grund av längre perioder utan rörelse. Det finns ett par saker som du kan göra för att minska risken att råka ut för detta. Du kan till exempel ha på dig stödstrumpor, se till att du dricker mycket och röra på benen. Gå fram och tillbaka i mittgången eller gör några övningar från ditt säte.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Norrköping?
Om du har tänkt igenom allt ordentligt innan du anländer till flygplatsen går din resa till Norrköping mycket smidigare. Här kommer några behändiga tips på hur du passerar säkerhetskontrollerna utan problem.

  • Säkerhetspersonalen måste först bekräfta att du har rätt resedokument och ett giltigt pass innan du får gå vidare. Ha allt inom räckhåll.
  • Härnäst väntar röntgenmaskinen. Töm fickorna och lägg av allt som sannolikt skulle få larmet att gå, exempelvis hörlurar och jackor. Lägg upp allt på maskinens band.
  • Elektroniska enheter, till exempel din surfplatta och bärbara dator, ska också gå genom skannern.
  • Schampo, rakvatten och andra vätskor eller geler som du vill ta med dig ombord måste ligga i behållare som rymmer högst 100 milliliter. Allt måste dessutom placeras i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Det är sannolikt att du dessutom måste ta av dig dina skor och skicka dem genom skannern, så det kan vara en bra idé att gå i skor som du lätt kan ta av och på.
  • Flygbolagen tillåter inte att du tar med dig vassa föremål i handbagaget. Om du tvunget måste ha med dem på din semester måste du lämna dem i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Norrköping
Ankomstflygplats
Linköping Saab Airport
IATA-kod för ankomstflygplats
LPI
Destination
Linköping Saab Airport
Pris tur-och-retur
4 550 kr