Flyg till Ocean City

Ditt flyg till Ocean City tar dig till ett klassiskt amerikanskt sommarparadis, där livet kretsar kring stranden och strandpromenaden, med gott om spännande familjeaktiviteter, som strandolympiader och fyrverkerier varje vecka, underbar shopping och gott om restauranger. Ocean City bjuder även på några av områdets mest natursköna och utmanande golfbanor, samt härliga naturmiljöer som enorma Northside Park, med sportbanor, picknickområden, vandringsleder och lekplatser.

Boka ditt boende i Midtown eller Uptown för att ha tillgång till störst utbud hotellrum och lägenheter, med nära till restauranger och roliga familjeaktiviteter. Västra Ocean City är perfekt för dig som letar billiga familjevänliga boenden och dig som vill ha nära till kasino, hästkapplöpning och naturupplevelser.

Maj till september är förmodligen den bästa tiden på året att resa till Ocean City. Då ligger dagstemperaturen på runt 30 °C och luftfuktigheten är låg. Det är dock också den tid på året då Ocean City är som mest välbesökt och detta märks tydligt på hotellpriserna och rumstillgängligheten. Så här års är det viktigt att du bokar ditt hotellrum i Ocean City i god tid för att få ett rum som passar dig. Budgetresenären kan spara pengar på hotell genom att åka under hösten. En del av strandbutikerna har stängt och många sevärdheter har lite kortare öppettider, men hotellpriserna är nämnvärt lägre och den milda dagstemperaturen på runt 20 °C är perfekt för att upptäcka Marylands vackra natur.

Inför flygresor till Ocean City

Som EU-medborgare har du rätt att besöka USA som turist i upp till 90 dagar utan visum. Denna rätt gäller dock enbart om du inte samtidigt har dubbelt medborgarskap i Iran, Irak, Sudan eller Syrien. Du får inte heller besöka USA utan visum om du tidigare har blivit arresterad, dömd för ett brott eller blivit nekad tillträde till eller blivit utvisad från USA. Om du på sådan grund inte får lov att besöka USA utan visum måste du ansöka om visum från USA:s ambassad.

Innan du bokar din resa tur och retur till Ocean City bör du ha ett biometriskt pass, eftersom detta krävs för att besöka USA. Idag är alla giltiga EU-pass biometriska. Du måste registrera dig online och få ett godkännande via Electronic System for Travel Authorization. Därtill måste du kunna visa upp en giltig returbiljett när du anländer.

Ditt flyg till Ocean City anländer

Ditt flyg till Ocean City landar med största sannolikhet på Salisbury Regional Airport, knappt fem mil väster om Ocean City. För att komma dit måste du först mellanlanda antingen i Philadelphia, i delstaten Pennsylvania, eller i Charlotte, i delstaten North Carolina. Denna nätta regionala flygplats erbjuder ett flygplatskafé och ett av de modernaste och snabbaste bagagehanterings- och säkerhetskontrollsystemen i hela USA.

På flygplatsen finns det tillgång till taxi och om du planerar att hyra bil i Ocean City kan du hämta den direkt på flygplatsen. Kollektivtrafiken sköts av BayRunner Shuttle och Riverside Transportation som båda erbjuder transporter till östkusten.

Information om flyg till Ocean City

Destinationens flygplats Ocean City
IATA-kod för ankomstflygplats SBY