Billiga flygbiljetter till Ocean City

Flyg till Ocean City

Ditt flyg till Ocean City tar dig till ett klassiskt amerikanskt sommarparadis, där livet kretsar kring stranden och strandpromenaden, med gott om spännande familjeaktiviteter, som strandolympiader och fyrverkerier varje vecka, underbar shopping och gott om restauranger. Ocean City bjuder även på några av områdets mest natursköna och utmanande golfbanor, samt härliga naturmiljöer som enorma Northside Park, med sportbanor, picknickområden, vandringsleder och lekplatser.

Boka ditt boende i Midtown eller Uptown för att ha tillgång till störst utbud hotellrum och lägenheter, med nära till restauranger och roliga familjeaktiviteter. Västra Ocean City är perfekt för dig som letar billiga familjevänliga boenden och dig som vill ha nära till kasino, hästkapplöpning och naturupplevelser.

Maj till september är förmodligen den bästa tiden på året att resa till Ocean City. Då ligger dagstemperaturen på runt 30 °C och luftfuktigheten är låg. Det är dock också den tid på året då Ocean City är som mest välbesökt och detta märks tydligt på hotellpriserna och rumstillgängligheten. Så här års är det viktigt att du bokar ditt hotellrum i Ocean City i god tid för att få ett rum som passar dig. Budgetresenären kan spara pengar på hotell genom att åka under hösten. En del av strandbutikerna har stängt och många sevärdheter har lite kortare öppettider, men hotellpriserna är nämnvärt lägre och den milda dagstemperaturen på runt 20 °C är perfekt för att upptäcka Marylands vackra natur.

Inför flygresor till Ocean City

Som EU-medborgare har du rätt att besöka USA som turist i upp till 90 dagar utan visum. Denna rätt gäller dock enbart om du inte samtidigt har dubbelt medborgarskap i Iran, Irak, Sudan eller Syrien. Du får inte heller besöka USA utan visum om du tidigare har blivit arresterad, dömd för ett brott eller blivit nekad tillträde till eller blivit utvisad från USA. Om du på sådan grund inte får lov att besöka USA utan visum måste du ansöka om visum från USA:s ambassad.

Innan du bokar din resa tur och retur till Ocean City bör du ha ett biometriskt pass, eftersom detta krävs för att besöka USA. Idag är alla giltiga EU-pass biometriska. Du måste registrera dig online och få ett godkännande via Electronic System for Travel Authorization. Därtill måste du kunna visa upp en giltig returbiljett när du anländer.

Ditt flyg till Ocean City anländer

Ditt flyg till Ocean City landar med största sannolikhet på Salisbury Regional Airport, knappt fem mil väster om Ocean City. För att komma dit måste du först mellanlanda antingen i Philadelphia, i delstaten Pennsylvania, eller i Charlotte, i delstaten North Carolina. Denna nätta regionala flygplats erbjuder ett flygplatskafé och ett av de modernaste och snabbaste bagagehanterings- och säkerhetskontrollsystemen i hela USA.

På flygplatsen finns det tillgång till taxi och om du planerar att hyra bil i Ocean City kan du hämta den direkt på flygplatsen. Kollektivtrafiken sköts av BayRunner Shuttle och Riverside Transportation som båda erbjuder transporter till östkusten.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Ocean City?
Ocean City har bara en flygplats, Salisbury, MD (SBY-Salisbury - Ocean City Wicomico Regional).
Hur långt från centrala Ocean City ligger SBY?
Längre resor behöver inte vara besvärliga, bara du planerar dem i förväg. Stadskärnan i Ocean City ligger cirka 40 kilometer bort från Salisbury, MD (SBY-Salisbury - Ocean City Wicomico Regional), så titta närmre på hur du enklast kan ordna resan dit innan du ger dig av.
Kan jag flyga till Ocean City?
Läs igenom våra reseråd under covid-19 för att få veta allt om möjliga reserestriktioner för Ocean City innan du flyger. Allt från rekommendationer till karantänkrav uppdateras regelbundet för att du ska kunna hålla dig uppdaterad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Ocean City?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Ocean City kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Ocean City med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Ocean City kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Ocean City?
Salisbury, MD (SBY-Salisbury - Ocean City Wicomico Regional) ligger omkring 40 kilometer från stadskärnan och välkomnar majoriteten av alla resenärer på väg till Ocean City.
Hur många flygbolag flyger till Ocean City?
Du kommer inte att ha svårt att välja flygbolag när du ska resa till Ocean City. Du har bara ett alternativ, så det kan vara en bra idé att boka i god tid för att se till att du får tag i de biljetter du vill ha.
Vilka flygbolag flyger till Ocean City?
Merparten av flygen till Ocean City drivs av American Airlines. Den mest valda rutten börjar i Myers Park, och det är American Airlines som är det ledande flygbolaget på sträckan.
Hur många direktflyg går det till Ocean City?
Det blir mycket lättare att resa med flyg till en ny destination om man inte behöver tänka på mellanlandningar. Om du reser till Ocean City är den goda nyheten att det vanligtvis går 20 direktflyg varje vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Ocean City från?
Många resenärer på väg till Ocean City stiger på planet i Myers Park, Villa Heights eller North Belmont.
Hur lång tid tar flyget till Ocean City?
Om du flyger till Ocean City från Myers Park tar resan cirka 1 timme och 38 minuter. Om du stiger på planet i Villa Heights bör du räkna med att vara i luften i runt 1 timme och 38 minuter. Med North Belmont som startpunkt ligger Ocean City ungefär 1 timme och 38 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Ocean City?
Alla vana resenärer kan intyga om att du inte ska vänta till sista stund med att boka biljetterna. Priserna är vanligtvis högre precis innan avgångsdatumet. Du skulle även kunna bredda din sökning och jämföra de olika alternativen. Om destinationen har flera flygplatser är det möjligt att du kan hitta bättre priser genom att flyga till en terminal som ligger lite längre bort. Sist men inte minst ska du vara beredd på att boka med en gång när du väl har hittat ett erbjudande som passar, för priserna kan ändras snabbt. Med lite kunskap och en gnutta tur kan du leta fram ett perfekt flygpris!
Hur tar man sig igenom flygresan till Ocean City?
Om du inte har förberett dig ordentligt kan en flygresa verka besvärlig, men du behöver inte oroa dig. Följ bara de här praktiska tipsen, så kan du inleda din semester i Ocean City på bästa möjliga sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • Hemligheten bakom en bekymmersfri flygresa är att planera ordentligt i förväg. Vi börjar med det som är viktigast: ditt pass, alla dina resedokument, lite pengar och viktiga mediciner. Därefter ska du koma ihåg att ta med dig saker som kan få tiden att gå fortare, som en mobil eller någonting att läsa. Det kan även vara en bra idé att packa ner en laddare, hörlurar och ett nackstöd. Sist men inte minst bör du komma ihåg att spara plats i väskan för dina toalettartiklar och ett klädombyte.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Listan över förbjudna föremål skiljer sig från ett flygbolag till ett annat, men grundregeln är att ingenting vasst, brandfarligt eller explosivt är tillåtet. Här ingår bland annat bestick, rakblad, tändare och fyrverkerier. Sportutrustning som slagträn eller andra objekt som hade kunnat skada övriga passagerare, till exempel batonger och skjutvapen, är inte heller tillåtna ombord.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Gångarna på ett flyg är inte den bästa platsen för att synas i dina nya och trendiga kläder. Ta på dig någonting bekvämt och glöm inte att packa med dig en varm tröja, eftersom det kan bli ganska svalt i kabinen. Rymliga skor utan klackar är också att föredra.
  • Många resenärer har hört talas om djup ventrombos, även kallat DVT. Det är namnet på ett tillstånd där blodproppar bildas, delvis på grund av utdragna perioder utan rörelse. Det finns ett par saker som du kan göra för att minska risken. Du kan exempelvis ta på dig kompressionsstrumpor, dricka mycket och komma ihåg att röra på dig. Gå lite fram och tillbaka i flygets mittgång eller försök att göra några enkla övningar från ditt säte.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Ocean City?
Det är egentligen inte särskilt svårt – var förberedd helt enkelt. Vi har sammanställt en lista med behändiga tips så att du kan ta dig igenom säkerhetskontrollen utan onödiga problem. Nästa stopp är Ocean City.

  • Se till att du har dina resedokument och ditt pass inom räckhåll. De är det första personalen kommer att be om i kontrollen.
  • Efter detta är det tid för din jacka, ditt skärp, dina nycklar och andra småsaker, till exempel mynt och hörlurar, att gå igenom röntgenmaskinen. Hela processen går fortare om du börjar göra dig i ordning när du närmar dig främre delen av kön.
  • Alla dina elektronikenheter, som surfplattor och mobiler, ska också gå genom skannern.
  • Packa upp alla vätskor och geler ur handbagaget, för dessa ska normalt skickas genom maskinen separat. Varje enskild produkt måste ligga i en förpackning som rymmer max 100 milliliter, och allt måste placeras i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Lätta gymnastikskor är ett behändigt val, eftersom det är mindre risk för att du behöver ta av dem när du passerar säkerhetskontrollen. Vandringskängor och andra tunga skor skannas ofta separat.
  • Saxar och andra vassa föremål är inte tillåtna ombord. De kommer att omhändertas av säkerhetspersonalen, så lämna dem i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Ocean City
Destinationens flygplatsOcean City
IATA-kod för ankomstflygplatsSBY