Början av huvudsektionen

Om Odense

Flyg till Odense

Odense ligger på Fyn i Danmark och är landets tredje största stad. Det är en av Danmarks äldsta städer (den firade tusenårsjubileum 1988), och här finner du gott om vackra historiska byggnader i en levande och modern stad. Staden är belägen i hjärtat av Danmark, och med en flygresa till Odense kan du utforska den här charmiga staden, som kanske är mest berömd för att vara H.C. Andersens födelsestad. Ta reda på var sagorna tog sin början när du bokar flygbiljetter till Odense!

Hur du tar dig med flyg till Odense

Det är lätt att hitta billiga flyg till Odense med Expedia. Stadens flygplats heter Hans Christian Andersen Airport och ligger i Beldringe, nordväst om centrum. Det tar 15 minuter att ta sig från flygplatsen in till stadskärnan. Det finns inga direktflyg hit från Sverige, men du kan lätt byta flyg på någon av Danmarks andra flygplatser eller ta dig vidare med bil. Billunds flygplats och Kastrups flygplats ligger båda på ett bekvämt avstånd, och till dem finns det direktflyg från Sverige. Bilresan hit tar 1 timme och 15 minuter från Billund och 1 timme och 45 minuter med tåg eller bil från Köpenhamn. Passa på att boka en hyrbil i Odense redan på hemmaplan – då kan du vara säker på att få rätt fordon till rätt pris. En paketresa till Odense är ett bra val om du vill kombinera flyg med hyrbil och boende till ett bra pris. Börja planera din resa redan idag!

Sevärdheter och museer

Staden har fått sitt namn från asaguden Oden, beskyddare av krig, poesi och visdom, och det passar perfekt för den här historiskt och kulturellt levande orten. Den historieintresserade får inte missa Sankt Knuds kirke, som är Danmarks enda exempel på gotisk arkitektur, eller Den Fynske Landsby, som är ett friluftsmuseum där du kan upptäcka en rekonstruerad 1800-talsby.

Hans Christian Andersen föddes här 1805 och i centrum kan du besöka författarens barndomshem, gå på en guidad tur i hans fotsteg eller upptäcka Christian Andersen Museet. Kan du inte få nog av museer hittar du här även Nordens största järnvägsmuseum och ett museum tillägnat Elvis Presley.

Flyg till Odense – shopping och kultur

Flygresor till Odense är en bra idé om du vill ha möjlighet att shoppa under din resa. Du kommer att ha nära till ett varierat utbud av butiker och marknader från ditt boende i Odense. Varje onsdag och lördag håller man Fyns största marknad mittemot stadens konserthus, och här hittar du hantverk och varor från regionens landsbygd. I sydöstra delen av staden hittar du Rosengårdcentret, som är ett av Danmarks största köpcentrum. Brandts Klædefabrik i centrum är ett måste att besöka! Det är gamla fabriksbyggnader som idag fungerar som ett kulturcenter med bland annat museer, butiker, ett musikbibliotek, en restaurang och en biograf. Vill du ha mer konst och kultur kan du besöka Fyns Konstmuseum och Brandts Konsthall, och vill du ha rent nöje ska du bege dig till stadens tivoli eller dess djurpark.

Information om flyg till Odense

Destinationens flygplats Odense
IATA-kod för ankomstflygplats ODE