Flygdestinationer i Danmark

Populära städer att besöka i Danmark

Förslag på billiga flygresor till Danmark

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 462 kr för enkelflyg och 953 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Scandinavian Airlines
Norwegian Air International Ltd
Scandinavian Airlines
Norwegian Air Shuttle
Lufthansa
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Danish Air Transport

Boka din resa till Danmark

Flyg till Danmark

Vårt härliga grannland Danmark är en riktig upplevelse, sommar som vinter. Varje år kommer turister hit för att gå på några av Skandinaviens största sevärdheter som Legoland och Tivoli. Men Danmark är också ett perfekt sommarresemål för alla som vill bada på långgrunda stränder och njuta av ostörda cykelturer i den vackra naturen. Eftersom Danmark ligger så nära passar det lika bra för en weekendresa som en långsemester. I Danmark finns det alltid något att se och göra!

När du reser till Köpenhamn får du inte missa att gå på Tivoli. Tivoli är världens näst äldsta nöjespark efter en annan dansk favorit, Dyrehaven, och här finns ett antal roliga attraktioner för både stora och små. Du behöver inte åka till Danmark på sommaren för att gå på Tivoli – parken har öppet även under vinterhalvåret, och då kan du istället njuta av deras halloween- och julevent.

Danmark är ett av Nordeuropas bästa cykelländer och passar perfekt för en längre cykelsemester under sommaren. Missa inte att rulla fram på välskötta cykelbanor med havet som kuliss, och stanna på något trevligt café och köp ett smörrebröd på vägen!

Eftersom det finns så mycket att se i Danmark och många sevärdheter ligger en bit ifrån varandra kan det vara en bra idé att hyra bil i Danmark. Du kan hyra bil på flygplatsen direkt vid ankomst eller på någon av Danmarks större orter. Om du köper en paketresa till Danmark ingår ofta hyrbil, och då kan du bara hämta ut bilen när du anländer med ditt billiga flyg till Danmark!

Ta dig till Danmark

Danmark ligger bara ett stenkast från Sverige, och du tar dig rekordsnabbt hit om du flyger. Om du reser från exempelvis Arlanda tar det inte mer än någon timme.

När du bokar flygresor till Danmark kan det vara smart att lägga ihop flyg och boende i en paketresa till Danmark. Då ingår både flygbiljetter till Danmark och ett trevligt hotell i Danmark.

Flyg till Danmarks flygplatser

Danmarks största flygplats Kastrup (kallas också Copenhagen Airport) är den flygplats som flest svenska direktflyg går till. Kastrup har ett stort och bra serviceutbud och en rad butiker och restauranger att välja mellan.

Om du vill ta dig till Köpenhamn från Kastrup har du ett flertal transportmedel att resa med. Du kan exempelvis ta gratis flygbussar som går från Terminal 2 och Terminal 3. Om du hellre reser med tåg köper du biljett i Terminal 3. Tåget mot Köpenhamn går var tionde minut, och är ett smidigt sätt att ta dig direkt in till centrum.

Du kan också hyra egen bil på flygplatsen om du hellre tar dig till Köpenhamn för egen maskin. Du hyr bil hos någon av de uthyrningsfirmor som finns på flygplatsen, och du kan säkert hitta en bil som passar dig här.

Bra att tänka på när du bokar flygresa till Danmark

Tänk på att vara ute i god tid för att hitta billiga flyg till Danmark. Det gäller framförallt under sommarhalvåret då trycket på flyg och boende är som störst.

Vanliga frågor och svar

Kan jag avboka mitt flyg till Danmark på grund av covid-19?
Du kan gå till vår kundtjänstportal för att få användbar information om att avboka ditt flyg till följd av covid-19. Glöm inte att också läsa igenom alla villkor som gäller för flygbolaget du har valt innan du slutför din flygbokning till Danmark.
Vilket är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Danmark med flexibel avbokningspolicy?
Med Expedia är det snabbt och enkelt. Du börjar med att ange reseuppgifter och klicka på “Sök”. Därefter klickar du på “Ingen ändringsavgift” under filteralternativet “Flexibla ändringspolicyer” på vänster sida. Sedan är det fritt fram att välja ut ditt flexibla och billiga flyg till Danmark.
Finns det några allmänna tips för resande till Danmark under coronaviruspandemin?
Om det här är din första resa sedan utbrottet av covid-19 kommer du snart att lägga märke till ett par nya säkerhetsåtgärder. Läs igenom följande tips så kan din semester i Danmark gå lite smidigare.

 • Var uppmärksam på alla regler som gäller både på din avreseort och på ditt resmål. Beroende på de lokala föreskrifterna kanske det inte går att resa, så kom ihåg att undersöka i förväg.
 • Ha munskydd på dig under säkerhetskontrollen på flygplatsen. Personalen kan dock be dig att ta av munskyddet för att kunna bekräfta din identitet.
 • För att minska smittorisken ska du själv placera ditt boardingpass på skannern och sedan hålla upp det för inspektion. Lämna inte över boardingpasset till personalen i säkerhetskontrollen.
 • Du får lov att ta med dig en behållare med handdesinfektionsmedel på upp till 100 ml i handbagaget. Kom ihåg att du måste ta ut behållaren ur väskan i säkerhetskontrollen.
 • Ta ut alla föremål, till exempel nycklar och mobil, ur dina fickor och placera dem i ditt handbagage istället för på en bricka. Då kommer du igenom säkerhetskontrollen fortare.
 • Om du tar med dig matvaror på flyget ska du förvara dessa i en genomskinlig plastpåse och lägga påsen på brickan när du går igenom säkerhetskontrollen. Då är det mindre risk för att personalen på flygplatsen tar i väskan för att öppna och undersöka den.

Vilka flygbolag flyger till Danmark?
Det breda utbudet av flygbolag som trafikerar sträckan till Danmark med omnejd gör att du har flera fina alternativ att välja bland:

 • SAS – 416 flyg till Danmark eller dess närhet varje månad, inklusive 372 flyg till Köpenhamn (CPH-Kastrup) per månad.
 • Norwegian Air International – 173 flyg till Danmark eller dess närhet varje månad, inklusive 173 flyg till Köpenhamn (CPH-Kastrup) per månad.
 • Ryanair – 26 flyg till Danmark eller dess närhet varje månad, inklusive 13 flyg till Ålborg (AAL) per månad.

Hur hittar man billiga biljetter till Danmark?
Under de senaste sju dagarna var det bästa priset för en flygresa till Danmark endast 953 kr. Om du vill få tag i ett ännu finare erbjudande bör du boka långt i förväg och vara flexibel med dina datum. Du kan söka efter flyg till Danmark och därefter klicka på “Flexibla datum” högst upp i sökresultaten, så får du en jämförelse av priserna för omkringliggande dagar.
Vad kostar ett flyg till Danmark?
Priset för en flygbiljett tur och retur till Danmark låg på mellan 953 kr och 953 kr under de senaste sju dagarna. Du hade kunnat köpa en billig enkelresa från Stockholm (ARN) för endast 462 kr.
Vilka är de populäraste flygplatserna att resa till i Danmark?
Beroende på var du ska bo i Danmark har du ett par olika populära flygplatser att välja mellan. Här är några av dem:

 • Köpenhamn (CPH-Kastrup) – 8845 flyg per månad.
 • Billund (BLL) – 1163 flyg per månad.
 • Ålborg (AAL) – 777 flyg per månad.

Vad kostar det att flyga till Danmark?
Under veckan som gick varierade flygpriserna till Danmark från 953 kr till 953 kr. Vad du får betala beror på flera olika faktorer, som avgångstiden, kabinklass och hur långt i förväg du bokar din biljett.
Vilka månader är det billigast att boka ett flyg till Danmark?
För att lyckas hitta ett billigt flyg till Danmark ska du försöka att boka under Oktober, när priserna är som lägst. När är det dyrast att resa? I Sverige är det under sommar- och vinterloven.
Vilka är de bästa sakerna att göra i Danmark?

 • Med så mycket att utforska i Köpenhamn är det föga förvånande att många besökare startar äventyret i Danmark i denna dynamiska stad. Spendera de första dagarna på att se välkända sevärdheter, som Tivoli, innan du upptäcker några av stadens mindre kända besöksmål.
 • När du väljer vad för kläder du ska packa till din resa bör du ta hänsyn till att det råder ett kustklimat i Köpenhamn. För att få en bättre uppfattning av vad du kan vänta dig under din vistelse bör du titta på väderleksprognosen när det är dags att packa.
 • Runt 40 kilometer norr om Köpenhamn finner du Helsingör, som också kan vara värt ett besök. De anmärkningsbara sevärdheterna inkluderar Kronborg Slot, som definitivt hör hemma på din sightseeinglista.

❓ Kan jag avboka min flygresa till Danmark på grund av covid-19?

✔️ Policyerna varierar mellan olika flygbolag, men många av dem återbetalar resor till starkt påverkade områden. Datum och destinationer ändras ofta i och med att vi får mer information om situationen, så det är viktigt att resenärer kontaktar flygbolaget om de har en resa bokad framöver. Besök vår kundtjänstportal för att läsa mer om vilka policyer som gäller för din flygresa till Danmark.


❓ Vad är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Danmark med flexibel ombokningspolicy?

✔️ På grund av covid-19 avstår många av de flygbolag vi samarbetar med från att debitera avgifter för ändringar på vissa nya bokningar till Danmark. Du kan filtrera för att endast se dessa flygbolag när du söker efter billiga flyg till Danmark.


❓ Vilka allmänna råd finns för resenärer som ska resa till Danmark under utbrottet av covid-19?

✔️ De flesta av våra hotell i Danmark erbjuder gratis avbokning, så boka hellre ett hotell som erbjuder återbetalning än ett som inte gör det. Håll utkik efter meddelandet ”gratis avbokning” under sökningen. Priserna kan variera, men just nu är det viktigt med flexibilitet.


✔️ Kom ihåg att kontrollera det finstilta när du köper flygbiljetter till . Beroende på vilken prisklass du väljer kan ändringar antingen inte vara tillgängliga eller medföra en stor avgift. Läs reglerna och villkoren för din biljettyp före ditt köp.

Populära flyg till Danmark

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur-och-retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd