Billiga flygbiljetter till Örebro

Om Örebro

Flyg till Örebro

Örebro är en aktiv och energisk stad alldeles vid Hjälmarens västra strand. Här finns flera ledande industrier och driftiga småföretag vilket gör att många reser hit i arbetet, men det är även många som besöker Örebro för att uppleva den vackra och historiska staden, shoppa eller roa sig.

Ungefär 12 km väster om Örebro ligger Örebro Airport. Hit går reguljärflyg från Malmö, men i övrigt är flygplatsen inriktad på charterresor. Exempelvis går charterflyg mellan Örebro Airport och Antalya, Phuket, Kreta, Rhodos, Mallorca och Teneriffa. Från andra platser i Sverige eller världen kan man flyga till Stockholm Arlanda Airport eller Stockholm Skavsta Airport och därefter resa vidare till Örebro med bil eller buss, vilket tar ungefär två timmar.

En liten flygplats med god service

Örebro Airport är en ganska liten flygplats sett till passagerarantalet – lite drygt 100 000 per år – men servicen är ändå god. Eftersom flygplatsen är en av Sveriges större fraktflygplatser finns dessutom en väl utbyggd infrastruktur.På flygplatsen finns en taxfree-butik, en lekhörna, ett kafé och en restaurang. Restaurangen ligger innan incheckningen och kaféet, som även har en bar där det serveras enklare rätter, ligger efter incheckningen. Ett populärt nöje är att gå upp på flygplatsens övervåning där man har en god utsikt över flygplanen som startar och landar.

Enkelt att ta sig till Örebro Airport

Alldeles intill passagerarterminalen finns gott om parkeringsplatser för både korttids- och långtidsparkering. Långtidsparkeringen är inhägnad, men den är alltid öppen i samband med att flyg ankommer och avgår. Det går ingen busstrafik till Örebro Airport men direkt utanför terminalen finns en taxiramp med bilar från ett flertal taxiföretag för den som vill resa direkt från flygplatsen till sitt boende i Örebro. Det finns även taxitelefoner vid entrén.

Om du föredrar att ett hyra bil i Örebro finns det flera biluthyrningsföretag, som AVIS, Europcar, Hertz och Sixt, som har en gemensam informationsdisk vid entrén.

En charmig och livfull stad

Det finns mycket att se och uppleva i Örebro och allt fler börjar upptäcka denna charmiga och livfulla stad. En sevärdhet man inte bör missa är Örebro slott som är ett av Sveriges allra vackraste renässansslott. Här kan man gå på guidade visningar och spökvandringar eller besöka olika utställningar. Ett annat populärt turistmål är det 58 meter höga vattentornet Svampen som är Örebros mest kända landmärke. Uppe i tornet finns kafé och restaurang och en stor utsiktsplattform med fantastisk utsikt över staden.

Vid ett besök i Örebro är det även populärt att åka till Gustavsvik som är Nordens största badanläggning. Här finns ett utomhusbad och ett inomhusbad med hopptorn och sviktar, men mest berömt är upplevelsebadet med vattenrutschbanor, en vildvattenfors, hängbroar, en vågbassäng och mycket mer.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Örebro?
Örebro Airport (ORB) är den enda flygplatsen du kan välja nära Örebro.
Hur långt från centrala Örebro ligger Örebro Airport (ORB)?
Det är 11 kilometer mellan ORB och centrum i Örebro. Ta reda på hur du ska resa från terminalen till ditt boende innan du ger dig av, så går färden enklare.
Kan jag flyga till Örebro?
Läs våra reseråd under covid-19 för att få veta mer om de senaste reserestriktionerna för Örebro innan din flygresa. Allt från krav på karantän till hälsoråd uppdateras regelbundet för att du ska kunna hålla dig uppdaterad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Örebro?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Örebro kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Örebro med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Örebro kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Örebro?
Resenärer från överallt i världen passerar genom ORB varenda dag. När du har gått igenom kontrollerna och hämtat ditt bagage är du bara 11 kilometer från den centrala delen av Örebro.
Hur många flygbolag flyger till Örebro?
Det blir lätt att välja flygbolag när du ska ta dig till Örebro. Du har bara ett alternativ, så boka i god tid för att vara säker på att du får tag i biljetter på dina valda datum.
Vilka flygbolag flyger till Örebro?
Flygen till Örebro drivs framför allt av Ryanair. Merparten av flygresorna hit avgår från Saxmundham, och Ryanair är det ledande flygbolaget på sträckan.
Hur många direktflyg går det till Örebro?
Att organisera en oförglömlig semester i Örebro är inga problem när det finns 2 direktflyg att välja mellan varje vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Örebro från?
Många resenärer som flyger till Örebro hoppar på planet från någon av flygplatserna i Eye, Leiston eller Saxmundham.
Hur lång tid tar flyget till Örebro?
Var du reser från avgör hur länge du måste stanna på planet. Från Eye till Örebro tar resan i genomsnitt cirka 2 timmar och 10 minuter. Flyg från Leiston brukar komma fram på uppemot 2 timmar och 10 minuter. Med Saxmundham som startpunkt får du istället räkna med att vara i luften i ungefär 2 timmar och 10 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Örebro?
Vi känner alla sådana personer som på något sätt hittar otroligt billiga flygbiljetter vart de än reser. Vet du hur det går till? De avvaktar inte till sista stund med att boka. Men nöj dig inte med det. Se dig omkring och se om destinationen i fråga har mer än en flygplats. Biljettpriserna kan variera beroende på vilken flygplats du landar på. Kom även ihåg att jämföra biljettpriser från flera olika flygbolag. Slutligen ska du vara beredd på att boka omedelbart när du väl har hittat ett fint erbjudande, för priserna kan ändras snabbt. Med lite kunskap och en gnutta tur går det att leta fram bästa möjliga flygpris!
Hur tar man sig igenom flygresan till Örebro?
Vi har plockat fram all information du behöver för att din resa ska gå så smidigt som möjligt. Följ de här tipsen så tar du dig snabbt igenom alla kontroller och kan börja upptäcka resten av Örebro.Packa det här i ditt handbagage:

  • Hemligheten bakom en smidig flygtur är att planera ordentligt i förväg. Börja med det viktigaste: pass, resedokument, lite pengar och alla viktiga mediciner. Utöver detta bör du komma ihåg att ta med dig sådant som får tiden att gå fortare, till exempel en mobil eller ett par tidningar. Det kan även vara smart att packa med dig laddare, hörlurar och ett uppblåsbart nackstöd. Sist men inte minst bör du inte glömma att reservera plats i väskan för några toalettartiklar och lite rena kläder.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Lägg över alla stora flaskor med schampo och hårsprej i ditt incheckade bagage. Alla geler eller vätskor i behållare större än 100 milliliter kommer att konfiskeras av säkerhetspersonalen. Vassa eller spetsiga föremål, som skruvmejslar, och brandfarliga objekt, exempelvis starka kemikalier och tändstickor, tillåts inte heller.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Din målsättning är att vara så avslappnad som möjligt, så välj ut ventilerande plagg och lägg på minnet att packa med dig en mysig tröja, för om det skulle bli svalt under resans gång. Ha alltid på dig välpassande skor med plan sula, eftersom dina fötter kan svullna lite under flygturen. Lämna dina stilettklackar och vandringskängorna i dina incheckade väskor.
  • På längre flygsträckor kan en del personer drabbas av djup ventrombos, eller DVT, ett tillstånd där blodproppar bildas till följd av utdragen inaktivitet. För att undvika detta kan du utnyttja alla tillfällen att resa på dig och gå lite fram och tillbaka i mittgången. Ett annat sätt att minska risken är att bära antitrombosstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Örebro?
Om du har planerat ordentligt innan du kommer till flygplatsen går din resa till Örebro betydligt enklare. Här följer några praktiska tips på hur du kan passera säkerhetskontrollen utan dröjsmål.

  • Kom ihåg att ha ditt pass och boardingpass inom räckhåll. De är det första personalen kommer att be om i säkerhetskontrollen.
  • Härnäst måste både du och ditt handbagage röntgas. För att allt ska gå smidigt lägger du ifrån dig allt som sannolikt skulle aktivera larmet. Föremål som dina hörlurar, ditt bälte och din jacka måste passera igenom maskinen.
  • Elektroniska enheter, såsom surfplattor och bärbara datorer, måste också passera genom maskinen. Men ta det lugnt. Du är online igen innan du vet ordet av.
  • Ska du resa med din nya parfym eller handkräm? Inga problem. Så länge förpackningen bara rymmer upp till 100 milliliter och du har placerat den i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse får du lov att ta med den ombord.
  • Det kan hända att du dessutom måste ta av dina skor och låta dem skannas, så det kan vara en bra idé att gå i skor som du kan ta av och på utan problem.
  • Saxar och andra vassa föremål är förbjudna på flyget. De kommer att konfiskeras av säkerhetspersonalen, så lämna dem i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Örebro
Destinationens flygplats
Örebro
IATA-kod för ankomstflygplats
ORB