Billiga flygbiljetter till Örebro

Om Örebro

Flyg till Örebro

Örebro är en aktiv och energisk stad alldeles vid Hjälmarens västra strand. Här finns flera ledande industrier och driftiga småföretag vilket gör att många reser hit i arbetet, men det är även många som besöker Örebro för att uppleva den vackra och historiska staden, shoppa eller roa sig.

Ungefär 12 km väster om Örebro ligger Örebro Airport. Hit går reguljärflyg från Malmö, men i övrigt är flygplatsen inriktad på charterresor. Exempelvis går charterflyg mellan Örebro Airport och Antalya, Phuket, Kreta, Rhodos, Mallorca och Teneriffa. Från andra platser i Sverige eller världen kan man flyga till Stockholm Arlanda Airport eller Stockholm Skavsta Airport och därefter resa vidare till Örebro med bil eller buss, vilket tar ungefär två timmar.

En liten flygplats med god service

Örebro Airport är en ganska liten flygplats sett till passagerarantalet – lite drygt 100 000 per år – men servicen är ändå god. Eftersom flygplatsen är en av Sveriges större fraktflygplatser finns dessutom en väl utbyggd infrastruktur.På flygplatsen finns en taxfree-butik, en lekhörna, ett kafé och en restaurang. Restaurangen ligger innan incheckningen och kaféet, som även har en bar där det serveras enklare rätter, ligger efter incheckningen. Ett populärt nöje är att gå upp på flygplatsens övervåning där man har en god utsikt över flygplanen som startar och landar.

Enkelt att ta sig till Örebro Airport

Alldeles intill passagerarterminalen finns gott om parkeringsplatser för både korttids- och långtidsparkering. Långtidsparkeringen är inhägnad, men den är alltid öppen i samband med att flyg ankommer och avgår. Det går ingen busstrafik till Örebro Airport men direkt utanför terminalen finns en taxiramp med bilar från ett flertal taxiföretag för den som vill resa direkt från flygplatsen till sitt boende i Örebro. Det finns även taxitelefoner vid entrén.

Om du föredrar att ett hyra bil i Örebro finns det flera biluthyrningsföretag, som AVIS, Europcar, Hertz och Sixt, som har en gemensam informationsdisk vid entrén.

En charmig och livfull stad

Det finns mycket att se och uppleva i Örebro och allt fler börjar upptäcka denna charmiga och livfulla stad. En sevärdhet man inte bör missa är Örebro slott som är ett av Sveriges allra vackraste renässansslott. Här kan man gå på guidade visningar och spökvandringar eller besöka olika utställningar. Ett annat populärt turistmål är det 58 meter höga vattentornet Svampen som är Örebros mest kända landmärke. Uppe i tornet finns kafé och restaurang och en stor utsiktsplattform med fantastisk utsikt över staden.

Vid ett besök i Örebro är det även populärt att åka till Gustavsvik som är Nordens största badanläggning. Här finns ett utomhusbad och ett inomhusbad med hopptorn och sviktar, men mest berömt är upplevelsebadet med vattenrutschbanor, en vildvattenfors, hängbroar, en vågbassäng och mycket mer.

Vanliga frågor och svar