Förslag på billiga flygresor till Osaka

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 3 438 kr för enkelflyg och 5 786 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Osaka

Flygresor till Osaka

Osaka ligger mitt i Japan och är landets tredje största stad och ett viktigt ekonomiskt centrum. Flyg till Osaka och upplev det typiskt japanska i mötet mellan starka traditioner och den senaste teknologin. Besök sevärdheter som det populära nöjesfältet Universal Studios, det stora akvariet och det historiska Osaka Castle. Om du bokar en flygresa till Osaka i slutet på Juli så kan du dessutom få vara med om den exotiska festivalen Tenjin Matsuri som har firats här sedan 900-talet.

Boka hotell i Osaka och använd staden som en bas för att utforska närområdet. Här hittar du till exempel den före detta japanska huvudstaden Kyoto, tempelberget Mount Koya, den återuppbyggda jordbävningsdrabbade staden Kobe och det historiska slottet Himeji. Hyr bil i Osaka för att enkelt kunna ta dig mellan sevärdheterna utanför stadskärnan.

Flyg till Osaka från Sverige

Flygresor till Osaka från Sverige tar som kortast tolv timmar och kräver en mellanlandning. Några av de smidigaste flygen körs av Finnair via Helsingfors, men det går även att hitta billiga flygbiljetter till Osaka med Lufthansa, som mellanlandar i Frankfurt, med KLM som mellanlandar i Amsterdam och med Air France som mellanlandar i Paris. Sök smart och kombinera olika bolag så är det möjligt att hitta både bekväma och billiga flyg till Osaka från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Ett annat alternativ är att mellanlanda någonstans i Asien och kombinera din Japansemester med till exempel en spännande sydostasiatisk destination. Den långa flygtiden och den stora tidsskillnaden kan med fördel brytas upp för en bekvämare och mer berikande upplevelse.

Flyg till Kansai International Airport

Inrikes- och utrikesflygplatsen Kansai International Airport (KIX) ligger på en konstgjord ö knappt fyra mil söder om Osaka och har fått sitt namn av Kansairegionen som den ligger i. Den öppnades i september 1994 för att lätta trycket på den överfulla Osaka International Airport, som ligger närmare staden. Idag hanterar Kansai International Airport all internationell flygtrafik till Osaka, och det är med största sannolikhet här du kommer att landa efter din flygresa till Osaka.

Kensai International Airport är länkad till fastlandet via järnvägs- och bilbron Sky Gate Bridge R. Det finns två tågbolag som kör sträckan mellan flygplatsen och Osaka, med flera stationer på vägen. På varje station finns det möjlighet att ansluta till buss, metro, spårvagn eller andra transportmedel. Det finns även flygbussar som kallas ”Airport Limousines” mellan Kensai Airport och Osaka samt en färja från flygplatsen till Kobe.

Flyg till Osaka International Airport

Osakas äldsta flygplats heter Osaka International Airport, men är idag enbart en inrikesflygplats, och det går alltså inga flyg hit från Europa eller resten av Asien. Det är ändå möjligt att du kommer i kontakt med flygplatsen om du har bokat flyg till Osaka inrikes. Osaka International Airport är nämligen länkad med de flesta andra japanska flygplatser.

<P>Från Osaka International Airport tar du dig in till stadens norra förorter med Osaka Monorail. Monorail är det enda sättet att ta sig från flygplatsen med kollektivtrafik, då det inte går några bussar. Kliv av på stationen Dainichi och ta tunnelbanan vidare till centrala Osaka.</P>

Populära flyg till Osaka

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 3 438 kr för enkelflyg och 5 786 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.