Billiga flygbiljetter till Palma de Mallorca

Om Palma de Mallorca

Flyg till Palma de Mallorca

Palma de Mallorca lär vara en liten stad, men har trots det mycket att bjuda på. Älskar du att shoppa på stora som små affärer, dricka bubblande cava som sprakar i halsen, hänga på trendiga klubbar och avnjuta smaskig tapas i solen så är en resa till Palma de Mallorca någonting för dig.

Bokar du en flygbiljett till Palma de Mallorca landar du på Palma de Mallorcas flygplats som ligger precis utanför stadskärnan, en 10 minuters bilfärd till centrum. Från flygplatsen kan du ta dig på flera olika sätt. Välj mellan buss, taxi eller hyrbil. Alla färdsätt finner du lätt i terminalerna. Vill du hitta billiga flyg till Palma de Mallorca kan Expedia hjälpa dig. Det går flera reguljära flyg till Palma de Mallorca från Sverige året runt, men du kan även ta dig till staden med färja från Barcelona, Valencia eller Ibiza.

Utforska Palma de Mallorca

Palma de Mallorca är en mångkulturell stad där det moderna blandar sig med det mer traditionella. Staden kontrasteras mot den stillsamma naturen som finns på ön. Genom att hyra bil i Palma de Mallorca kan du enkelt utforska den genom att ge dig ut på små dagsutflykter. Kanske besöka några av de många kritvita stränderna för en dag på stranden. Ta även en sväng på vägen som leder till La Calobra – att åka på en kurvig väg med åttahundra meters fall genom vackra vyer ger dig garanterat en oslagbar upplevelse.

Flyg till Palma de Mallorcas flygplats

Det går som tur är många flygresor till Palma de Mallorca från Sverige varje år, och du landar som sagt på Palma de Mallorcas flygplats på ett behagligt avstånd från staden. Flygplatsens ankomsthall är belägen på bottenvåningen. När du kliver av flyget är det bara att följa skyltarna för att hämta upp ditt bagage eller hitta transport vidare mot staden. Letar du hotell i Palma de Mallorca så kan Expedia hjälpa dig finna rätt innan din avresa, så slipper du tänka på det vid ankomsten.

När du går av flygplanet har du på flygplatsen tillgång till både en restaurang och en cafeteria om du skulle behöva äta eller dricka någonting. Det finns även en multiaffär om du behöver handla. Vill du ta ut pengar hittar du två bankomater vid bagageuthämtningen och en i ankomsthallen. Det är även i ankomsthallen som du hittar flygplatsens alla biluthyrningsföretag samt lekrum för de mindre. Wi-Fi är gratis de först trettio minuterna.

Flyg till Palma de Mallorca – den lilla storstaden

Snöra skorna och promenera runt på Palma de Mallorcas slingrande gator – det är så du upptäcker staden bäst. Ta en sväng förbi det pittoreska lilla torget Placa D’en Coll och lyssna på gatumusikanterna medan du njuter av god tapas eller en läskande iskaffe. Styr sedan stegen ner mot hamnen där lyxyachterna samsas bredvid de traditionella fiskarbåtarna. Från hamnen har du även sikt upp mot den storpampiga och gotiska katedralen La Seu. På kvällen är katedralen magiskt upplyst – ett perfekt sätt att avsluta dagen på.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Palma de Mallorca?
Palma de Mallorca (PMI) är den enda flygplatsen du kan välja i närheten av Palma de Mallorca.
Hur långt från centrala Palma de Mallorca ligger PMI?
Palma de Mallorca (PMI) ligger inte långt från hjärtat av staden, endast 7 kilometer från centrala Palma de Mallorca.
Kan jag flyga till Palma de Mallorca?
Gör din flygresa till Palma de Mallorca enkel och lätt genom att besöka våra reseråd under covid-19. Det är det bästa sättet att hålla dig uppdaterad på gällande restriktioner, inklusive krav på karantän och de senaste rekommendationerna.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Palma de Mallorca?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Palma de Mallorca kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Palma de Mallorca med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Palma de Mallorca kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Palma de Mallorca?
Palma de Mallorca (PMI) ligger 7 kilometer från den centrala delen av staden och tar emot merparten av alla resenärer på väg till Palma de Mallorca.
Hur många flygbolag flyger till Palma de Mallorca?
Det finns totalt 52 olika flygbolag som kopplar samman Palma de Mallorca med 150 flygplatser runtom i världen.
Vilka flygbolag flyger till Palma de Mallorca?
Vueling, Air Europa och Ryanair är de huvudsakliga flygbolagen som flyger till Palma de Mallorca. Större delen av flygen avgår från Sant Julia de Loria, och det är Vueling som erbjuder flest alternativ på sträckan.
Hur många direktflyg går det till Palma de Mallorca?
Att organisera en uppiggande semester i Palma de Mallorca är inga problem när du har 2 657 direktflyg att välja och vraka bland varenda vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Palma de Mallorca från?
Många som reser med flyg till Palma de Mallorca hoppar på planet från någon av flygplatserna i Altstadt, Eixample eller Gamla stadskärnan.
Hur lång tid tar flyget till Palma de Mallorca?
Vilken stad du reser från avgör hur många filmer du hinner se på planet. Från Altstadt till Palma de Mallorca tar resan cirka 2 timmar och 21 minuter. Flyg från Eixample brukar nå fram på uppemot 53 minuter. Med Gamla stadskärnan som avreseort är du normalt i luften i 1 timme och 42 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Palma de Mallorca?
Dröj inte till sista minuten innan du bokar dina biljetter. Det tipset kan du få höra från flera vana resenärer. Om du bokar i god tid i förväg har du fler alternativ att välja bland, och flygpriserna är ofta lägre. Ett annat bra tips för att hitta kanonerbjudanden kan vara att jämföra olika alternativ. Om resmålet i fråga har flera flygplatser skulle du kunna ta reda på om det är billigare att resa till en mindre använd terminal. Sist men inte minst bör du vara beredd på att boka direkt om du hittar ett fint erbjudande, för priserna kan ändras snabbt. Med lite kunskap och en gnutta tur går det att få tag i ett perfekt flygpris!
Hur tar man sig igenom flygresan till Palma de Mallorca?
Beroende på din avreseort kan flyget till Palma de Mallorca gå väldigt fort eller ta lite längre tid. Här kommer en del tips som kanske hjälper dig att starta resan på bästa möjliga sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • Först och främst måste du ta med dig passet, alla resedokument, lite pengar och eventuella mediciner. Härnäst vill du sannolikt ha någon sorts underhållning under resan. Någonting intressant att läsa och bärbar elektronik som du har laddat med dina favoritserier är bra alternativ. Om du räknar med att sova en stund kan en bekväm flygkudde och ett par hörlurar som stänger ute ljud vara användbara. Sist men inte minst bör du inte glömma att spara lite plats i väskan för några grundläggande toalettartiklar, så att du har möjlighet att känna dig på topp när du anländer.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Lägg över alla större flaskor med hårsprej och balsam i bagaget du checkar in. Alla vätskor i mängder på över 100 milliliter kommer att omhändertas av säkerhetspersonalen. Vassa eller spetsiga föremål, som saxar, och brandfarliga eller explosiva objekt, exempelvis starka kemikalier och tändstickor, tillåts inte heller.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Mittgången på flyget är inte den bästa platsen för att visa upp dina nya och trendiga kläder. Klä dig bekvämt och kom gärna ihåg att packa med dig en varm tröja, eftersom det kan bli ganska svalt på långa flygturer. Rymliga skor utan klackar är också att föredra.
  • Ett tillstånd vid namn djup ventrombos, eller DVT, skulle kunna uppstå under långa flygresor. Det innebär att blodproppar bildas, oftast i benen, vilket skulle kunna bero på att man har suttit still för länge. Du kan minska risken genom att sträcka på benen och gå lite längs med mittgången. Ett par bra stödstrumpor kan också vara till hjälp.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Palma de Mallorca?
Var förberedd – det är inte mer komplicerat än så. Vi har sammanställt en lista med hjälpsamma tips så att du enklare kan passera igenom säkerhetskontrollen utan onödiga dröjsmål. Sedan är det full fart mot Palma de Mallorca.

  • För det första måste du presentera dina resedokument och ditt pass för säkerhetspersonalen. Försäkra dig om att du har allt inom räckhåll, så att du inte behöver stanna upp och leta.
  • Härnäst är det tid för din jacka, ditt skärp, dina nycklar och andra småsaker, till exempel mynt, att gå igenom röntgenmaskinen. Hela processen går smidigare om du förbereder dig medan du väntar på din tur i kön.
  • Under en kort stund måste du leva utan digital teknik. Din bärbara dator, din mobil och övrig elektronik ska också skannas.
  • Tandkräm, rakvatten och övriga vätskor och geler som du vill ha i handbagaget måste förvaras i behållare som rymmer max 100 milliliter. Allt måste dessutom placeras i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Det är möjligt att du också måste ta av skorna och lägga dem på bandet, så det kan vara en bra idé att gå i skor som går snabbt att ta av och på.
  • Ta inte med dig några förbjudna saker i handbagaget. Om du tänker ha saxar eller andra vassa föremål med dig är du tvungen att lämna dem i ditt incheckade bagage, annars kommer de att omhändertas av säkerhetspersonalen.

Information om flyg till Palma de Mallorca
Destinationens flygplatsPalma de Mallorca
IATA-kod för ankomstflygplatsPMI