Billiga flygbiljetter till Peking

Om Peking

Flyg till Peking

Peking har alltid varit en populär citydestination, men har efter OS 2012 etablerat sig som ett av Kinas och Asiens främsta resmål för västerländska resenärer med Orientens mäktiga storstäder i sikte. Man hittar enkelt flyg från Sverige, och då framförallt Stockholm, till Peking. Med en hög konkurrens och flera asiatiska flygbolag som trafikerar rutten, kan man hitta en rad billiga flyg från hela Skandinavien. Framförallt Air China och SAS, som är de enda flygbolagen som flyger direkt från Arlanda till Peking, har pressat priserna rejält de senaste åren. SAS har för övrigt även ett direktflyg från Kastrup till Peking.

Peking är Kinas huvudstad och en av världens största och mest tätbefolkade städer. Denna megastad kan verka överväldigande och det kan ta ett tag innan man listar ut hur man enklast rör sig i den ofantliga staden, som trots sin storlek är förvånansvärt välorganiserad, även om det kan vara svårt att röra sig i kollektivtrafiken på grund av de massiva folkmassorna.

Flygresor till Peking från svenska flygplatser

Man hittar ett brett flygutbud på flygrutten Stockholm-Peking. Det enda direktflyget på sträckan tar cirka 8 timmar, men man får i övrigt räkna med minst en mellanlandning och en flygresa på minst 11 timmar. SAS och Finnair billiga blygbiljetter och smidiga anslutningar via Köpenhamn och Helsingfors. En rad andra flygbolag som till exempel KLM, Lufthansa, KLM, British Airways och Air France flyger också mellan Stockholm och Peking. Man hittar även flyg från Malmö till Peking, men från Köpenhamn har man ett direktflyg med SAS och fler smidiga flygrutter; räkna med en flygtid på mellan 9 och 11 timmar från Kastrup.

Flyg till Beijing Capital International Airport

Internationella flyg landar på den gigantiska Beijing Capital International Airport, som är en av världens största flygplatser; i ren passagerartrafik hamnade flygplatsen tvåa 2013 då cirka 83 miljoner resenärer passerade flygplatsen. De flesta reguljära flygbolag som ankommer från Europa anländer till nya och mäktiga Terminal 3, som invigdes 2008 och var ett av Pekings mest uppmärksammade byggen inför de Olympiska spelen; den enorma byggnaden är en upplevelse i sig så var redo med kameran när du landar.

Man tar sig enkelt till centrala Shanghai med taxi från Beijing Capital International Airport. Flygplatsen ligger cirka 20 km norr om Peking, och en taxiresa tar mellan 45 minuter och en timme, men det kan givetvis dröja längre i rusningstrafik. Man kan räkna med att taxiresan kostar runt 100 yuan. Expresståget till Dong Zhi Men är en imponerande satsning; tågresan tar inte mer än 20 minuter och man kan använda vanliga tunnelbanebiljetter på sträckan, men de obligatoriska röntgenmaskinerna kan lägga på flera minuter, vilket gör det till ett mindre attraktivt alternativ, i synnerhet om man har tunga väskor; när man anländer till Dong Zhi Men kan det vara bökigt att ta sig ut ur stationen med väskorna och ta sig vidare till sitt hotell.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Peking?
Peking har flera flygplatser, men de flesta besökare väljer att flyga till Peking (PEK-Capital Intl.).
Hur långt från centrala Peking ligger Peking (PEK-Capital Intl.)?
Långa resor är ingen match, bara du planerar ordentligt i förväg. Den centrala delen av Peking ligger cirka 25 kilometer bort från Peking (PEK-Capital Intl.), så ta reda på hur du enklast kan ordna resan dit innan du ger dig av.
Kan jag flyga till Peking?
Läs igenom våra reseråd under covid-19 för att få veta allt om gällande reserestriktioner för Peking innan din flygresa. Allt från krav på karantän till hälsorekommendationer uppdateras regelbundet för att du ska kunna hålla dig uppdaterad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Peking?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Peking kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Peking med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Peking kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Peking?
Med så många flygplatser kring samma stad är det lätt att hitta ett flyg som passar till Peking. Om du reser till PEK är du 25 kilometer från centrum. Du kan även anlända till PKX, 45 kilometer från stadskärnan, eller NAY, som ligger 13 kilometer från centrala Peking.
Hur många flygbolag flyger till Peking?
Det finns 27 flygbolag som flyger regelbundet till Peking, från 156 olika flygplatser världen över.
Vilka flygbolag flyger till Peking?
Turister väljer oftast China Eastern Airlines, Air China eller Hainan Airlines när de flyger till Peking. Större delen av flygen avgår från Shanghai, och det är China Eastern Airlines som är det ledande flygbolaget på den här rutten.
Hur många direktflyg går det till Peking?
Att planera en härlig resa till Peking är hur lätt som helst när du har 6 263 direktflyg att välja mellan varenda vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Peking från?
Flygresor till Peking från Huangpu, Shanghai eller Lujiazui är de som har störst efterfrågan.
Hur lång tid tar flyget till Peking?
Vilken stad du reser från avgör hur länge du måste stanna på planet. Från Huangpu till Peking tar resan 2 timmar och 43 minuter. Ett flyg från Shanghai brukar vara framme på uppemot 2 timmar och 22 minuter. Om du har Lujiazui som startpunkt kan du istället räkna med att vara i luften i ungefär 2 timmar och 18 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Peking?
Många vana resenärer känner till att man inte bör vänta till sista stund med att boka biljetterna. Flygpriserna är ofta som högst precis innan avresedatumet. Du skulle även kunna bredda sökningen och jämföra alla olika alternativ. Om din destination har flera flygplatser kan du kanske hitta bättre priser genom att boka biljetter till en terminal som ligger lite längre bort. Till sist ska du vara beredd på att boka direkt om du väl har hittat ett bra erbjudande, för priserna kan ändras snabbt. Med lite förkunskap och kanske lite tur går det att leta fram ett perfekt flygpris!
Hur tar man sig igenom flygresan till Peking?
Beroende på din avreseort kan flyget till Peking vara lätt avklarat eller ta lite längre tid. Vi har samlat ihop några tips som hjälper dig att komma igång med resan på rätt sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • Hemligheten bakom en problemfri resa med flyg är god planering. Vi börjar med det som är viktigast: passet, dina resedokument, din plånbok och eventuella mediciner. Utöver detta ska du koma ihåg att ta med dig saker som håller dig sysselsatt, såsom elektronik eller någonting att läsa. Det kan även vara en bra idé att packa med dig laddare, öronproppar och en uppblåsbar flygkudde. Sist men inte minst bör du inte glömma att lämna plats i väskan för några toalettartiklar och lite rena kläder.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Försäkra dig om att du inte har en schweizisk armékniv i en ficka i din väska. Explosiva eller brandfarliga produkter, till exempel tändare och aerosolburkar, är också förbjudna, och du får inte packa med dig geler eller vätskor i behållare som är större än 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Nyckeln till en bekväm flygresa är ofta så enkel som rätt klädval. När du klär dig i lager är du förberedd på den skiftande temperaturen ombord och du kan klara av att hålla dig varm om det skulle bli svalt i kabinen. Skor med stilettklackar och tunga kängor bör du lämna i ditt incheckade bagage, även om det normalt är favoritparet. Ha istället på dig heltäckande skor med flat sula, så mår dina fötter som bäst.
  • Utdragna perioder av stillasittande kan orsaka djup ventrombos (DVT), vilket är ett tillstånd som kan drabba några passagerare på långa flygturer. De goda nyheterna är att du kan minska risken för detta genom att bibehålla en bra vätskenivå, regelbundet resa dig upp för att gå ett par steg i mittgången och genom att bära antitrombosstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Peking?
Det är egentligen inte särskilt svårt – var förberedd helt enkelt. Vi har samlat ihop en lista med bra tips så att du enklare kan passera igenom säkerhetskontrollerna utan dröjsmål. Nästa stopp är Peking.

  • För det första kommer du behöva visa upp ditt pass och boardingpass för flygplatsens säkerhetspersonal. Ha allt nära tillhands, så att du inte behöver stanna upp och leta.
  • Härnäst måste både du och ditt handbagage röntgas. För att allt ska gå smidigt tar du av dig allt som skulle kunna trigga larmet. Föremål som dina hörlurar, ditt bälte och din jacka måste passera igenom maskinen.
  • En kort stund måste du klara av att leva utan digital teknologi. Din surfplatta, din bärbara dator och all annan elektronik ska också gå genom skannern.
  • Har du med dig din nya parfym eller handkräm? Det går fint. Så länge behållaren bara rymmer upp till 100 milliliter och du har placerat den i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse får du lov att ta med den på flyget.
  • Lätta sneakers är ett praktiskt val, eftersom det är mindre risk för att du behöver ta av dem när du tar dig igenom säkerhetskontrollen. Kängor och andra tunga skor skannas ofta separat.
  • Flygbolagen tillåter inte att du har med dig knivar eller andra vassa föremål ombord på flyget. Om du inte klarar dig utan dem under din semester måste du lämna dem i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Peking
Destinationens flygplatsCapital Intl.
IATA-kod för ankomstflygplatsPEK
DestinationPeking
Flygpris8 297 kr