Förslag på billiga flygresor till Peking

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 3 282 kr för enkelflyg och 3 978 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Peking

Flyg till Peking

Peking har alltid varit en populär citydestination, men har efter OS 2012 etablerat sig som ett av Kinas och Asiens främsta resmål för västerländska resenärer med Orientens mäktiga storstäder i sikte. Man hittar enkelt flyg från Sverige, och då framförallt Stockholm, till Peking. Med en hög konkurrens och flera asiatiska flygbolag som trafikerar rutten, kan man hitta en rad billiga flyg från hela Skandinavien. Framförallt Air China och SAS, som är de enda flygbolagen som flyger direkt från Arlanda till Peking, har pressat priserna rejält de senaste åren. SAS har för övrigt även ett direktflyg från Kastrup till Peking.

Peking är Kinas huvudstad och en av världens största och mest tätbefolkade städer. Denna megastad kan verka överväldigande och det kan ta ett tag innan man listar ut hur man enklast rör sig i den ofantliga staden, som trots sin storlek är förvånansvärt välorganiserad, även om det kan vara svårt att röra sig i kollektivtrafiken på grund av de massiva folkmassorna.

Flygresor till Peking från svenska flygplatser

Man hittar ett brett flygutbud på flygrutten Stockholm-Peking. Det enda direktflyget på sträckan tar cirka 8 timmar, men man får i övrigt räkna med minst en mellanlandning och en flygresa på minst 11 timmar. SAS och Finnair billiga blygbiljetter och smidiga anslutningar via Köpenhamn och Helsingfors. En rad andra flygbolag som till exempel KLM, Lufthansa, KLM, British Airways och Air France flyger också mellan Stockholm och Peking. Man hittar även flyg från Malmö till Peking, men från Köpenhamn har man ett direktflyg med SAS och fler smidiga flygrutter; räkna med en flygtid på mellan 9 och 11 timmar från Kastrup.

Flyg till Beijing Capital International Airport

Internationella flyg landar på den gigantiska Beijing Capital International Airport, som är en av världens största flygplatser; i ren passagerartrafik hamnade flygplatsen tvåa 2013 då cirka 83 miljoner resenärer passerade flygplatsen. De flesta reguljära flygbolag som ankommer från Europa anländer till nya och mäktiga Terminal 3, som invigdes 2008 och var ett av Pekings mest uppmärksammade byggen inför de Olympiska spelen; den enorma byggnaden är en upplevelse i sig så var redo med kameran när du landar.

Man tar sig enkelt till centrala Shanghai med taxi från Beijing Capital International Airport. Flygplatsen ligger cirka 20 km norr om Peking, och en taxiresa tar mellan 45 minuter och en timme, men det kan givetvis dröja längre i rusningstrafik. Man kan räkna med att taxiresan kostar runt 100 yuan. Expresståget till Dong Zhi Men är en imponerande satsning; tågresan tar inte mer än 20 minuter och man kan använda vanliga tunnelbanebiljetter på sträckan, men de obligatoriska röntgenmaskinerna kan lägga på flera minuter, vilket gör det till ett mindre attraktivt alternativ, i synnerhet om man har tunga väskor; när man anländer till Dong Zhi Men kan det vara bökigt att ta sig ut ur stationen med väskorna och ta sig vidare till sitt hotell.

Information om flyg till Peking

Destinationens flygplats Peking
IATA-kod för ankomstflygplats BJS

Populära flyg till Peking

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 3 282 kr för enkelflyg och 3 978 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.