Billiga flygbiljetter till Phoenix

Förslag på billiga flygresor till Phoenix

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 6 689 kr för enkelflyg och 1 538 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

United
United
Delta
American Airlines
American Airlines
Turkish Airlines
Icelandair
Delta
KLM
Air France

Om Phoenix

Besök ”solens dal”

Många avfärdar Phoenix som en för varm liten stad mitt i ingenstans. De har dock helt fel. Det här är USA:s sjätte största stad och ett välbesökt turistmål tack vare dess vackra läge i öknen och fantastiska sevärdheter. Turister uppskattar särskilt nationalparkerna, golfen i världsklass, de fina museerna och det oavbrutna solskenet. Gör dig redo för att påbörja din semesterresa genom att boka billiga flyg till Phoenix via Expedia i dag.

Flyg till Phoenix

De flesta flygen till Phoenix landar på Sky Harbor Intl. Airport (PHX), som ligger öster om centrala Phoenix. Sky Harbor är den nionde mest trafikerade flygplatsen i USA och den 24:e mest trafikerade flygplatsen i världen när det gäller passagerartrafik. Några av de flygbolag som har regelbundna flyg till Sky Harbor är Ameriflight, Great Lakes Airlines, US Airways och Southwest Airlines. Vissa flyg till Phoenix landar på Phoenix-Mesa Gateway Airport (AZA) som ligger i den närliggande staden Mesa. Phoenix-Mesa var tidigare en militärflygplats, men nu tjänar den Phoenix storstadsområde. Det är bara två flygbolag som flyger till Phoenix-Mesa: Allegiant Air och Spirit Airlines. Andra flygplatser i området är bland annat Phoenix Deer Valley Airport, Glendale Municipal Airport, Falcon Field Airport och Phoenix Goodyear Airport.

Boka ditt flyg till Phoenix med Expedia

Med hjälp av Expedia.se kan du söka bland ett stort antal flygbolag och flygavgångar. Det innebär att du kan hitta mycket bra flygerbjudanden för just de datum och klockslag som passar dig. Vid en flygresa finns det inget viktigare än riktigt bra priser på biljetter som passar just dina behov i kombination med en utmärkt kundtjänst.

Tips för när du ska boka flygresor till Phoenix

En stor fördel med Phoenix är att luftfuktigheten alltid är låg, oavsett när du besöker staden. Resenärer tycker om att resa hit under högsäsongen som sträcker sig från december till slutet av mars. Då är det härligt varmt här när de flesta andra ställen i USA har kall vinter, och det hålls även flera större sportevenemang under våren och vintern. Lågsäsongen är från juni till september och om du är villig att ta dig an värmen finns det många utmärkta erbjudanden för biljetter, hotell och golfbanor. Många tycker om att besöka Grand Canyon under sommaren och sedan stanna till i Phoenix. Mellansäsongen är april och maj samt oktober och november.

Saker att göra i Phoenix

Besök Pueblo Grande Museum och Archaeological Park i centrala Phoenix där den årliga marknaden Pueblo Grande Indian Market äger rum. Detta evenemang hålls varje år i december och har mat, konst, smycken och uppträdanden av Amerikas ursprungsbefolkning. Beundra hantverken som visas upp av olika försäljare och ha kul med hela familjen. Om du inte reser hit i december kan du se mer saker att göra i Phoenix här på Expedia.se.

Personer med gröna fingrar samlas på Arizona Home and Garden Show i mars varje år. Detta evenemang hålls på Phoenix Convention Center och är det perfekta resmålet om du vill få inspiration till trädgården. Låt kreativiteten blomstra med allt från användbara tips och råd till information om hur du skapar grupper och olika växter att köpa till din trädgård. Här kan du ta del av genomgångar om hur du gör grupper och få förslag på olika växter till din trädgård. Se till att ta med dig trädgårdshandskarna!

När du är i Phoenix och kan du passa på att se en av världens största golfturneringar. Phoenix Open hålls varje år på TPC Scottsdale i slutet av januari eller början av februari och lockar fler åskådare än någon annan golfturnering i hela världen. Kom till banan under otroliga Phoenix Open och lägg på minnet att du ska öva på din sving när du kommer hem!

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Phoenix?
Phoenix har mer än en flygplats, men de flesta besökare anländer till Phoenix, AZ (PHX-Sky Harbor Intl.).
Hur långt från centrala Phoenix ligger Phoenix, AZ (PHX-Sky Harbor Intl.)?
Om du har bokat boende i centrala Phoenix går den sista biten av resan fort när du väl har anlänt till Phoenix, AZ (PHX-Sky Harbor Intl.). Terminalen ligger bara 6 kilometer från stadens mitt.
Kan jag flyga till Phoenix?
Gör flygresan till Phoenix enkel och lätt genom att först besöka vår sida med reseråd under covid-19. Det är det bästa sättet att hålla dig informerad om reserestriktioner, inklusive krav på karantän och den senaste hälsoinformationen.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Phoenix?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Phoenix kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Phoenix med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Phoenix kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Phoenix?
Innan du bokar flyg till Phoenix är det en bra idé att avgöra vilken flygplats som har bäst läge. Om du anländer till PHX har du 6 kilometer in till stadskärnan, medan AZA ligger omkring 40 kilometer från centrum.
Hur många flygbolag flyger till Phoenix?
Sammanlagt finns det 21 olika flygbolag som ansluter Phoenix till 139 flygplatser över hela världen.
Vilka flygbolag flyger till Phoenix?
De flesta av flygen till Phoenix drivs av Southwest Airlines, American Airlines eller Delta Air Lines, och det är Southwest Airlines som är det ledande flygbolaget av dessa. Den vanligaste avreseorten är Los Angeles.
Hur många direktflyg går det till Phoenix?
Det blir alltid enklare att resa med flyg till ett nytt resmål om man slipper mellanlandningar. Om du ska åka till Phoenix kan du glädjas över att det går cirka 3 369 direktflyg per vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Phoenix från?
Flyg till Phoenix från Aurora, Glendale och Clinton brukar vara de som är populärast.
Hur lång tid tar flyget till Phoenix?
Om du reser med flyg till Phoenix från Aurora tar resan omkring 3 timmar och 6 minuter. Om din avreseort är Glendale kan du planera att vara i luften i runt 2 timmar och 41 minuter. Med Clinton som startpunkt är Phoenix ungefär 3 timmar och 32 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Phoenix?
Vänta inte till sista minuten med att boka flygresan. Det tipset kan du få höra från flera vana resenärer. När du bokar i god tid får du fler alternativ att välja bland, och biljettpriserna är vanligtvis lägre. Du skulle även kunna bredda sökningen och jämföra alternativen. Om din destination har mer än en flygplats är det möjligt att du kan hitta bättre priser genom att resa till en mindre trafikerad flygplats. Till sist bör du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du känner till vad priserna brukar ligga på kan du slå till snabbt om du väl har hittat ett ovanligt lågt pris. De bästa erbjudandena tar slut fort.
Hur tar man sig igenom flygresan till Phoenix?
Vi har plockat fram all information som behövs för att din resa ska gå så enkelt som möjligt. Följ våra tips så tar du dig snabbt igenom säkerhetskontrollerna och kan börja utforska resten av Phoenix.Packa det här i ditt handbagage:

  • Hemligheten bakom en bekymmersfri resa med flyg är god planering. Börja med det som är viktigast: ditt pass, alla dina resedokument, bankkort och eventuella mediciner. Härnäst bör du komma ihåg att ta med dig sådant som håller dig sysselsatt, till exempel en dator eller en spännande bok. Det kan även vara smart att packa ner laddare, ett par hörlurar och en flygkudde. Slutligen får du inte glömma att reservera plats i väskan för dina toalettartiklar och en extra uppsättning kläder.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Listan med förbjudna saker skiljer sig från ett flygbolag till ett annat, men normalt gäller regeln att ingenting som är vasst, brandfarligt eller explosivt tillåts. Här ingår exempelvis skruvmejslar, knivar, blekmedel och aerosolburkar. Idrottsutrustning som pilbågar och pilar eller andra föremål som hade kunnat skada resten av passagerarna, exempelvis ammunition och pepparsprej, är också förbjudna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Flygets mittgång är inte rätt plats för att briljera med dina moderiktigaste kläder. Ta på dig någonting bekvämt och glöm inte att packa med dig en extra tröja, eftersom det ofta blir svalt på längre flygturer. Omslutande skor med flat sula kan också rekommenderas.
  • Ett tillstånd vid namn djup ventrombos, eller DVT, kan uppstå under långa flygresor. Då bildas det blodproppar, vanligtvis i benen, vilket kan bero på att man har suttit still för länge. Du kan minska risken genom att ställa dig upp och gå lite längs med mittgången. Ett par ordentliga stödstrumpor kan också vara till hjälp.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Phoenix?
Om du har tänkt igenom allt ordentligt innan du kommer till flygplatsen går din resa till Phoenix mycket smidigare. Har har vi samlat ihop några behändiga tips på hur du passerar säkerhetskontrollerna utan problem.

  • Ha alltid ditt pass och dina resedokument redo. De är det första personalen kommer att be om i kontrollen.
  • Efter detta måste du och ditt handbagage röntgas. För att försäkra dig om att allt går smidigt tar du av dig allt som sannolikt skulle aktivera larmet. Föremål som dina hörlurar, ditt bälte och din jacka måste gå igenom maskinen.
  • Elektronikenheter, till exempel mobiler och surfplattor, måste också skannas. Men oroa dig inte. Du får snart tillbaka dem igen.
  • Ska du resa med din nya parfym? Det går fint. Om förpackningen rymmer max 100 milliliter och du förvarar den i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse får du lov att ha med den i handbagaget.
  • Lätta gympaskor är ett bra val, eftersom det är mindre risk för att du måste ta av dem när du passerar säkerhetskontrollen. Vandringskängor och andra tyngre skor skannas ofta separat.
  • Saxar och andra vassa föremål får inte tas med ombord på flyget. De kommer att omhändertas av personalen i säkerhetskontrollen, så lämna dem i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Phoenix
Destinationens flygplatsSky Harbor Intl.
IATA-kod för ankomstflygplatsPHX
DestinationPhoenix
Flygpris1 417 kr

Populära flyg till Phoenix

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 6 689 kr för enkelflyg och 1 538 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

American Airlines
Turkish Airlines