Förslag på billiga flygresor till Phuket

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 3 304 kr för enkelflyg och 1 706 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Recensioner från verifierade kunder

Jan 25, 2019

kanon.

Om Phuket

Flyg till Phuket

Phuket anses av många vara ett av världens verkliga turistparadis. Det går inte att flyga direkt med reguljärflyg till Phuket från Sverige, så det är värt att planera din flygresa noga så resan inte blir onödigt lång. Däremot finns det möjlighet att flyga direkt med charterflyg under högsäsongen.

Beroende på hur du bokar dina flygbiljetter tar det från 14 timmar och uppåt att flyga med byte från de flesta större flygplatser i Sverige. Med en så pass lång resa och en tidsskillnad på sex timmar under vinerhalvåret kan du räkna med att det tar några dagar innan du hämtar dig fullt ut. Därför bör du försöka planera in en semester på minst två veckor när du bokar ditt flyg.

Flyg till Phuket International Airport

Phuket International Airport är Thailands tredje största flygplats när det gäller passagerarantal, nästan uteslutande tack vare Phukets populäritet som turistdestination. Genomströmmingen växer ständigt och flygplatsen hanterar över 11 miljoner passagerare varje år.

Försök att få en fönsterplats på ditt flyg till Phuket och Thailand. Vid inflygingen till flygplatsen bjuds du nämligen på en otrolig utsikt över Phang Nga Bay med dess blå vatten, fiskebåtar och gröna öar. Väl på marken går det snabbt att ta sig igenom passkontroll och bagagehämtning och du är strax redo att resa vidare till ditt hotell i Phuket.

Phuket International Airport ligger 32 kilometer från Phukets stad och det enklaste, och billigaste, sättet att ta sig dit är med flygbussen som går en gång i timmen från tidig morgon till sen kväll. Ska du inte in till staden kan det vara en god idé att arrangera hämtning med ditt hotell eller så kan du ta en taxi eller dela en minibuss för att spara pengar.

Underbara Phuket

Phuket är Thailands största ö och har blivit en favoritdestination för sol- och badälskare från världens alla hörn. Med dess läge i Andamanska havet och underbart vackra natur bjuder en semester i Phuket på en ljuvlig kombination av avkoppling och aktiviteter.

Längs öns västkust hittar du klassiska thailändska badstränder, med härlig vit sand, palmer och klarblått vatten. Bege dig till Patong Beach om du gillar en intensiv feststämning eller till Kamala Beach om du föredrar något lite mer familjevänligt.

När du tröttnat på livet på stranden finns det gott om aktiviteter både på land och till havs. Ta en tur genom djungeln på en elefant, vandra i bergen eller snorkla bland färgglada fiskar.

Passa också på att upptäcka ögrupperna utanför Phuket på en kryssningsutflykt och se om du kan lista ut vilka berömda filmer som spelats in här.

Vill du uppleva lite äkta thailändsk kultur bör du besöka Samnak Song-klostret och den enorma Big Buddah-skulpturen. Runda av dagen med en tur ut till Promthep Cape i lagom tid för att njuta av en fantastisk solnedgång över havet.

Information om flyg till Phuket

Destinationens flygplats Phuket Intl.
IATA-kod för ankomstflygplats HKT
Destination Phuket

Populära flyg till Phuket

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 3 304 kr för enkelflyg och 1 706 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.