Billiga flygbiljetter till Piteå

Förslag på billiga flygresor till Piteå

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 399 kr för enkelflyg och 740 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Scandinavian Airlines
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Scandinavian Airlines

Om Piteå

Flyg till Piteå

Piteå är Norrbottens främsta turistort och hit kommer stora mängder turister såväl sommar som vinter. Den närmaste flygplatsen är Luleå Airport som ligger ungefär sex mil nordost om Piteå och via E4:an tar man sig snabbt mellan städerna.

Staden Piteå ligger mycket vackert i Piteå skärgård där Pite älv rinner ut i Östersjön. Sommartid är här varmt och skönt med långa ljusa sommarnätter och det finns många härliga badplatser. På vintern lockar i stället längdskidåkning och utförsåkning och härliga turer med hundspann. Bokar du en paketresa till Piteå med både flygbiljetter och hotell kan du se fram emot en riktigt härlig Norrlandssemester!

Luleå Airport – en liten flygplats med god service

Luleå Airport (även kallad Kallax) är Norrlands mest trafikerade flygplats och här landar flyg från Arlanda, Umeå, Sundsvall, Pajala, Tromsø och Uleåborg. Med andra ord finns goda möjligheter att hitta lämpliga flygresor för ett härligt besök i Piteå.

Servicen på flygplatsen är god med en restaurang och ett kafé och även en mindre butik där du kan köpa snabbmat, godis, tidningar och bussbiljetter. Dessutom kan du surfa gratis via WiFi inom hela flygplatsen i upp till tre timmar (eller 100 MB). För mindre barn finns den roliga lekplatsen Leos lekhörna som tagits fram i samarbete mellan Leo’s Lekland och Swedavia.

Önskar du hyra bil finns flera välkända hyrbilsföretag att välja mellan och du hittar dem alldeles i anslutning till ankomsthallen. Naturligtvis kan du även välja att hyra bil i Piteå när du väl kommer dit.

Transport till Piteå

Från Luleå Airport tar du dig snabbt och lätt med buss in till Luleås centrum för vidare transport med buss eller tåg till Piteå. Sammanlagt tar resan ungefär en och en halv timme. Väljer du att i stället åka taxi eller hyrbil minskar restiden till cirka 45 minuter.

Flyga till Skellefteå Airport

Ett alternativ till Luleå Airport är att flyga till Skellefteå Airport som ligger ungefär tio mil söder om Piteå. Även hit går många billiga flyg från Arlanda.

Nöjen och upplevelser i Piteå

Ett härligt nöje sommartid i Piteå är att ta en båttur ut i skärgården. Här finns ungefär 550 öar och ett stort antal olika turer att välja mellan. Det är även trevligt att besöka Pite havsbad med den kilometerlånga sandstranden. Här når man faktiskt ibland Sveriges högsta badtemperaturer och är vädret dåligt finns det ett stort äventyrsbad med fem vattenrutschkanor, flera bubbelpooler, upplevelseduschar och en solterrass med simulerat solljus.

På vintern lockar Lindbäcksstadion med flera utförsbackar och fina längdskidspår. Det är även härligt att åka långfärdsskridskor i Piteå skärgård när isarna ligger blanka och varje vinter plogas dessutom en isbana upp inne i Piteås centrum.

Det finns gott om fina hotell i Piteå och när du reser hit kan du se fram emot ett härligt boende i en vacker och välkomnande miljö. I Piteå är turismen viktig och man tar väl hand om sina besökare. Likaså finns det många trevliga restauranger och kaféer – vissa med en fantastisk utsikt över vattnet.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Piteå?
Piteå har bara en flygplats, och den heter Luleå (LLA-Kallax).
Hur långt från centrala Piteå ligger Luleå (LLA-Kallax)?
Längre resor behöver inte vara krångliga, bara du planerar dem i förväg. Den centrala delen av Piteå ligger omkring 40 kilometer bort från Luleå (LLA-Kallax), så ta reda på hur du ska göra för att åka dit innan du landar på flygplatsen.
Kan jag flyga till Piteå?
Besök våra reseråd under covid-19 för att få den senaste informationen om att flyga till Piteå. Här kan du läsa mer om alla aktuella reserestriktioner och om karantän är ett krav vid ankomst.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Piteå?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Piteå kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Piteå med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Piteå kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Piteå?
När du flyger till Piteå kommer du att landa på Luleå (LLA-Kallax). När du har passerat alla kontroller och fått tag i ditt bagage är du omkring 40 kilometer från centrum.
Hur många flygbolag flyger till Piteå?
Du kan hitta 4 flygbolag som trafikerar rutten till Piteå, och flygen avgår från 3 flygplatser i olika delar av världen.
Vilka flygbolag flyger till Piteå?
Besökare väljer oftast SAS, Norwegian Air International eller Ryanair när de reser med flyg till Piteå. Majoriteten av flygen avgår från SoFo, och SAS är det ledande flygbolaget på den här sträckan.
Hur många direktflyg går det till Piteå?
Det går omkring 87 direktflyg till Piteå i veckan, så du kommer att kunna landa innan du ens har hunnit fråga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Piteå från?
Många av de populäraste flygresorna till Piteå avgår från flygplatser i Grödinge, Ösmo och SoFo.
Hur lång tid tar flyget till Piteå?
Om du ska flyga till Piteå från Grödinge tar resan 1 timme och 18 minuter. Om du stiger på planet i Ösmo kan du planera att vara i luften i uppemot 1 timme och 18 minuter. Med SoFo som startpunkt är Piteå 1 timme och 18 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Piteå?
Vi har alla stött på några personer som på något sätt hittar otroligt billiga biljetter vart de än reser. Vet du hur de gör för att lyckas? De dröjer inte till sista minuten innan de bokar. En annan bra metod att hitta låga priser är att titta på många olika alternativ. Om resmålet i fråga har mer än en flygplats kan du undersöka om det är billigare att boka biljetter till en mindre trafikerad terminal. Till sist ska du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du vet vilken nivå priserna brukar ligga på kan du slå till med en gång när du väl hittar ett ovanligt lågt pris. De allra bästa erbjudandena säljer slut fort.
Hur tar man sig igenom flygresan till Piteå?
Beroende på var din resa börjar kan ditt flyg till Piteå gå snabbt eller verka pågå för evigt. Här presenterar vi en del tips som kanske hjälper dig att starta resan på bästa möjliga vis.Packa det här i ditt handbagage:

  • En resa med flyg kan bli helt stressfri, om du bara planerar din packning på rätt sätt. För det första kommer du behöva ett par rena strumpor, en tidning eller två och några enkla toalettartiklar, till exempel tandborste och läppbalsam. Härnäst bör du reservera plats i väskan för din mobil med laddare, mediciner du behöver och kanske en uppblåsbar flygkudde. Sist men inte minst bör du komma ihåg att ta med ditt pass, dina resedokument samt lite kontanter.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Listan över ej tillåtna föremål skiljer sig från ett flygbolag till ett annat, men grundregeln är att ingenting explosivt, brandfarligt eller vasst tillåts. Här ingår bland annat borrar, bestick, sprejburkar och bränsle. Idrottsutrustning som pilbågar och pilar eller andra föremål som hade kunnat skada de övriga passagerarna, till exempel ammunition och pepparsprej, är också förbjudna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Mittgången på flyget är inte det bästa stället för att synas i dina moderiktigaste kläder. Klä dig bekvämt och lägg på minnet att ha med dig en mysig tröja, eftersom det kan bli ganska svalt ombord. Heltäckande skor med flat sula är också en bra idé.
  • Ett tillstånd vid namn djup ventrombos (DVT) kan uppstå under längre flygturer. Då bildas det blodproppar, vanligtvis i benen, vilket kan bero på att man har suttit still för länge. Du kan minska risken genom att sträcka på benen och gå fram och tillbaka i gången. Ett par stödstrumpor kan också vara till hjälp.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Piteå?
Hemligheten är att ha tänkt igenom allt ordentligt i förväg, innan du är framme på flygplatsen. På så sätt kan du stiga ombord på flyget till Piteå utan fördröjningar. Följ de här tipsen för att börja semestern på rätt sätt.

  • Flygplatsens säkerhetspersonal måste först försäkra sig om att du har rätt boardingpass och ett giltigt pass innan du får gå vidare. Se till att du är redo och har allt inom räckhåll.
  • Därefter ska både du och ditt handbagage röntgas. För att se till att det hela går smidigt lägger du ifrån dig allt som sannolikt skulle trigga larmet. Föremål som hörlurar, bälten och jackor måste gå igenom maskinen.
  • Elektroniska enheter, till exempel din mobil och bärbara dator, måste också gå genom skannern.
  • Reser du med din nya parfym? Det går fint. Om behållaren bara rymmer upp till 100 milliliter och du förvarar den i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse får du lov att ta med den ombord.
  • Lätta gymnastikskor är ett behändigt val, eftersom det är mindre sannolikt att du måste ta av dem när du går igenom kontrollen. Vandringsskor och andra kraftigare skor inspekteras ofta separat.
  • Spetsiga föremål får inte tas med på flyget. De kommer att omhändertas av personalen i kontrollen, så kom ihåg att packa ner dem i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Piteå
Ankomstflygplats
Kallax
IATA-kod för ankomstflygplats
LLA
Destination
Luleå
Pris tur-och-retur
740 kr

Populära flyg till Piteå

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 399 kr för enkelflyg och 740 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd