Början av huvudsektionen
Gratis avbokning
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Boka hyrbil med Expedia i Piteå

Med en hyrbil i Piteå kan du upptäcka mer

Piteå är en riktig pärla, och den pittoreska stadskärnan inbjuder till mysiga promenader. Men det finns också mycket i Piteå och dess närområde som inte är lika lättillgängligt till fots, och för att få en mer övergripande upplevelse är det en fördel att ha tillgång till bil i Piteå.

För den som vill uppleva mer än bara stadsmiljö kan det vara praktiskt att hyra bil i Piteå eftersom det ger friheten att bege sig på utflykt när som helst utan att behöva bekymra sig över dyra taxikostnader eller obekväma busstider. Dessutom kan det vara bra att veta att stadens parkeringsplatser oftast är helt gratis.

Att ta sig till Piteå

I Piteå finns det ingen flygplats, men det är enkelt att ta sig in till staden genom att först flyga till antingen Skellefteå eller Luleå. Båda städerna ligger en dryg timmes färdväg från Piteå, och med en hyrbil väntar vackra vyer längs vägen utmed Norrlandskusten. Resan blir smidig och snabb om du hyr bil redan på flygplatsen. Den möjligheten finns oavsett vilken resväg du väljer.

Väljer du istället att ta bussen från flygplatsen kan du med Expedias hjälp också hitta de bästa erbjudandena för biluthyrning i Piteå. Du kan också avvakta och boka först när du anländer till Piteå, men det är värt att veta att du ofta kan spara pengar genom att boka din bil genom Expedia samtidigt som du bokar hotell och flyg till Piteå. Då får du både bra service, lågt pris på din flygbiljett och billigt boende i Piteå.

Utflyktsmål i Piteå

Norrbotten är en del av Sverige som kan skryta med en vacker och orörd natur, och med bil i Piteå är det enkelt att ta sig runt bland alla sevärdheter. Ta med familjen till någon av de många stränderna och utforska skärgården, eller åk på utflykt och njut av lugnet och ensamheten ute på landet på egen hand eller tillsammans med den du tycker mest om. Oavsett vad du vill göra och vem du reser med kan du få hjälp att boka en passande hyrbil i Piteå.

Piteå är värt ett besök

Piteå är en av de svenska städer som ständigt ligger i topp på listan över antalet soltimmar, och på sommaren finns det många aktiviteter att välja bland. Ett förslag är att börja dagen på loppis i Badhusparken för att sedan packa in fynden i hyrbilen och fortsätta till den fina campingen på Pite Havsbad för några timmars avslappning med sol och bad.

Även under resten av året bjuder Piteå på roliga aktiviteter. Om du besöker Piteå på vintern kan du åka på utflykt på natten i hopp om att få se norrsken, eller prova på att åka hundspann. Eller varför inte ta bilen till närliggande Öjebyn och provsmaka den lokala specialiteten pitepalt på charmiga Paltzerian? Här finns det verkligen något för alla besökare oavsett om du reser som barnfamilj, med ditt kompisgäng eller med din partner!

Vanliga frågor om biluthyrning i Piteå

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Piteå?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Piteå .

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Piteå?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Piteå .

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Piteå?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Piteå?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Piteå

Utforska Piteå med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!