Billiga flygbiljetter till Queenstown

Om Queenstown

Flyg till Queenstown

Queenstown ser ut som en småstad men känns som en storstad, och resenärer kan blanda avslappning med spänning. Den här härliga staden har ett brett utbud av aktiviteter. För äventyrslystna resenärer finns det fallskärmshoppning, bungyjump och skidåkning. De som trivs bättre i stadsmiljöer kan njuta av många olika mysiga caféer, barer och restauranger. Eftersom det finns så mycket att roa sig med i Queenstown kommer många turister hit, vilket innebär att det är lätt att hitta billiga flyg.

Högsäsong:

Queenstown är som populärast på sommaren och vintern. På sommaren lockar det varma, soliga vädret och en rad olika äventyrliga utomhusaktiviteter. På vintern flockas snowboard- och skidåkare för att njuta av nysnön i Nya Zeelands bästa skidbackar.

Mellansäsong:

Mellansäsongen i Queenstown är mellan september och november. Många turister väljer att komma under den här perioden så att de kan utforska staden ifred. Tack vare det milda klimatet är det här en perfekt tid för att utforska någon av vingårdarna, ta en tur med gondolbanan eller bara strosa runt på någon av de unika marknaderna.

Lågsäsong:

Lågsäsongen börjar i mars och sträcker sig till slutet av maj. För de som föredrar att vara relativt ensamma i staden är det här en perfekt tid; det är inte så mycket folk och flygen är mycket billigare.

Information om Queenstown Airport och transport från flygplatsen

Queenstown Airport (ZQN)

Avstånd: 12 km till stadens centrum

Ett av de snabbaste och mest prisvärda transportalternativen från flygplatsen är Connectabus, som tar dig till stadens centrum på ungefär 20 minuter. Det finns fler busstjänster och även Super Shuttle, men priser och restider kan variera mellan olika företag. Annars kan du ta en taxi eller limousine, eller helt enkelt hyra en bil.

Resurser online om resor till Queenstown

http://www.queenstownnz.co.nz/information/

På den officiella webbplatsen om Queenstown finns information om boenden och sevärdheter, shopping och restauranger, samt kommande evenemang och konferenser i området.

http://www.queenstownairport.co.nz/

På Queenstown Airports officiella webbplats finns information om flyg och marktransport, bekvämligheter på flygplatsen och reseguider.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Queenstown?
Om du ska flyga behöver du inte fundera länge på vilken flygplats som passar bäst. Queenstown har bara en, och den heter Queenstown (ZQN-Queenstown Intl.).
Hur långt från centrala Queenstown ligger Queenstown (ZQN-Queenstown Intl.)?
Queenstown (ZQN-Queenstown Intl.) ligger nära hjärtat av staden, bara 6 kilometer från centrala Queenstown.
Kan jag flyga till Queenstown?
Besök vår sida med reseråd under covid-19 för att lära dig allt du behöver om möjliga reserestriktioner för Queenstown innan du flyger. Allt från krav på karantän till hälsoråd uppdateras regelbundet för att hjälpa dig att hålla dig uppdaterad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Queenstown?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Queenstown kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Queenstown med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Queenstown kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Queenstown?
Eftersom det bara finns en stor flygplats i Queenstown, blir det enkelt att ta reda på vilket flyg som passar bäst för din resa. Du anländer till ZQN, som är belägen 6 kilometer från stadskärnan.
Hur många flygbolag flyger till Queenstown?
3 flygbolag erbjuder flyg till Queenstown, från minst 5 flygplatser i olika delar av världen, så ditt nästa äventyr är bara ett par klick bort.
Vilka flygbolag flyger till Queenstown?
Air New Zealand och Jetstar är de mest kända flygbolagen som erbjuder flyg till Queenstown. En mängd resenärer väljer att resa från Newton, och det är Air New Zealand som har flest alternativ på den här sträckan.
Hur många direktflyg går det till Queenstown?
Det går cirka 122 direktflyg till Queenstown varje vecka, så du kan landa innan du ens har hunnit säga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Queenstown från?
De populäraste flygresorna till Queenstown avgår från Newton, Grey Lynn och Mount Albert.
Hur lång tid tar flyget till Queenstown?
Vilken flygplats du reser från avgör hur många filmer du hinner se på planet. Från Newton till Queenstown tar resan cirka 1 timme och 46 minuter. Ett flyg från Grey Lynn brukar nå fram på uppemot 1 timme och 46 minuter. Om du har Mount Albert som startpunkt får du istället räkna med att vara i luften i ungefär 1 timme och 46 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Queenstown?
Vana resenärer kan intyga om att du inte bör dröja till sista stund med att boka biljetterna. Flygpriserna är ofta högre precis innan avgångsdatumet. Du kan även utvidga sökningen och jämföra de olika alternativen. Om destinationen har mer än en flygplats kan du kanske hitta bättre erbjudanden genom att boka biljetter till en flygplats som ligger lite längre bort. Sist men inte minst kan du spara ett par slantar till genom att boka snabbt. Om du ser ett bra erbjudande ska du inte tveka, utan boka med en gång.
Hur tar man sig igenom flygresan till Queenstown?
Oavsett vad du har för startpunkt kan din flygresa genomföras på ett bekvämt sätt, så länge du är välorganiserad. Vi har sammanställt en lista med bra tips som hjälper dig se till att din semester i Queenstown börjar på rätt sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • Hemligheten bakom en smidig flygtur är god planering. Börja med det viktigaste: passet, resedokument, din plånbok och viktiga mediciner. Utöver detta bör du ta med dig saker som får tiden att gå fortare, till exempel en dator eller en spännande bok. Det kan även vara smart att packa med dig en laddare, öronproppar och ett nackstöd. Slutligen får du inte glömma att lämna plats i väskan för toalettartiklar och en extra uppsättning kläder.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Försäkra dig om att du inte har en sax eller något annat vasst föremål som gömmer sig i en ficka i handbagaget. Explosiva eller brandfarliga artiklar, till exempel tändare och fyrverkerier, är också förbjudna, och du får inte packa med dig vätskor eller geler i behållare som rymmer mer än 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Mittgången på flyget är inte rätt plats för att visa upp dina nya och trendiga kläder. Välj någonting bekvämt och lägg på minnet att ha med dig en tjock tröja, eftersom det ofta blir lite kyligt på längre flygturer. Rymliga skor utan klackar är också att föredra.
  • Du har förmodligen hört talas om djup ventrombos, även kallat DVT. Tillståndet innebär att blodproppar bildas, till viss del på grund av långa perioder utan rörelse. Det finns ett par saker som du kan göra för att minska risken. Du kan exempelvis ha på dig stödstrumpor, se till att du dricker mycket och röra på benen och fötterna. Res på dig och gå ett par steg i mittgången eller gör några övningar i ditt flygsäte.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Queenstown?
Hemligheten är att vara förberedd. Vi har plockat fram en lista med praktiska tips så att du kan passera igenom säkerhetskontrollen utan dröjsmål. Sedan bär det av mot Queenstown.

  • Se till att du har ditt pass och dina resedokument inom räckhåll. De är vad du kommer att frågas om först i säkerhetskontrollen.
  • Därefter är det dags för ditt bälte, din jacka, dina nycklar och andra småsaker från dina fickor, till exempel mynt och hörlurar, att passera igenom röntgenmaskinen. Processen går enklare om du förbereder dig medan du väntar på din tur i kön.
  • Dina elektroniska enheter, såsom mobiler och surfplattor, måste också gå genom maskinen. Men du behöver inte oroa dig. Du är snart online igen.
  • Vill du resa med din favoritparfym? Det går fint. Om behållaren inte rymmer mer än 100 milliliter och du har lagt den i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse får du lov att ha med den i handbagaget.
  • Det är sannolikt att du måste ta av dina skor och låta dem gå genom skannern, så det kan vara praktiskt att ha på dig skor som går snabbt att ta av och på.
  • Ta inte med dig förbjudna saker ombord på flyget. Om du har några vassa eller spetsiga föremål med dig måste du packa ner dem i ditt incheckade bagage, annars kommer de att omhändertas av säkerhetspersonalen.

Information om flyg till Queenstown
Destinationens flygplatsQueenstown Intl.
IATA-kod för ankomstflygplatsZQN
DestinationQueenstown
Flygpris5 312 kr