Början av huvudsektionen

Förslag på billiga flygresor till Recife

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Recife

Flyg till Recife

Flygresor till Recife passar dig som vill se en urban och spännande brasiliansk stad som ligger vackert utmed Atlanten. Här kommer du att omges av höghus i glas, vackra kanaler och broar, dånande trafik, en fantastisk stadsstrand och jättelika förorter. Se till att planera ditt besök runt den populära årliga karnevalen om du vill ha en maximalt exotisk upplevelse. Stadens namn anspelar på alla de ”recifes”, alltså korallrev, som döljer sig under den glittrande vattenytan.

Boka hotell i Recife om du vill insupa den tropiska stämningen. Här finns allt från lyxboenden till enklare familjehotell. Brasilien ligger en ganska lång och kostsam flygresa bort, men ett smart sätt att spara lite extra pengar på din flygbiljett till Recife är med en paketresa.

I området finns mycket bra dykmöjligheter och det finns flera vrak att utforska. Nöjesutbudet är främst koncentrerat till den sju kilometer långa strandpromenaden i området Boa Viagem. Om du är intresserad av naturen i närområdet kan det passa bra att hyra bil i Recife. Taxi är också ett bra alternativ eftersom staden är ganska utspridd.

Flyga till Recife från Sverige

En flygresa till Recife från Norden kräver minst en mellanlandning och tar som minst femton timmar. Du som vill flyga till Recife från Stockholm eller Köpenhamn kan hitta avgångar med ett stopp i Lissabon med flygbolaget TAP Portugal. Från Göteborg krävs det minst två mellanlandningar, men det går att hitta flyg till Recife på cirka 22 timmar med bland annat SAS, Condor och Delta Airlines. Se till att undvika alltför långa mellanlandningar så gott du kan.

Flygbiljetter till Recife Aeroporto

Om du är ute i god tid och söker smart går det att hitta billiga flygbiljetter till Recife från Skandinaviens större städer, som inte tvingar dig att tillbringa tiotals timmar på någon transitflygplats. Det kan dock vara knepigt att hitta snabba flyg till Recife från andra svenska städer än Stockholm, så ett bra alternativ är att åka via Köpenhamn för att ta dig fram hyfsat snabbt och billigt.

Recife Aeroporto kallas även för Guararapes-Gilberto Freyre International Airport och ligger i den östra delen av landet, 160 mil nordost om huvudstaden Brasília. Det är en modern flygplats som erbjuder restauranger, caféer, turistinformation, butiker och valutaväxling.

Du kan ta tunnelbanan MetroRec Subway direkt från flygplatsen, det vill säga hållplatsen Aeroporto på den södra linjen. Tunnelbanenätet är Brasiliens tredje största, men det finns fortfarande sevärdheter som saknar hållplatser. Därför är det toppen att åka taxi i staden, men se till att åka med registrerade taxibolag och observera att priserna kan vara högre på söndagar och på helgdagar. Taxibilarna utanför flygplatsen kan ibland ta lite högre priser.

Från flygplatsen går bussarna bland annat till Boa Viagem, ungefär var tjugonde minut. Efter din långa flygresa till Recife kommer du att uppskatta närheten mellan flygplatsen och staden.

Vill du besöka världsarvsstaden Olinda kan du åka buss dit. Det är många som pendlar mellan de två städerna så trafiken är pålitlig, men förbered dig på att bussarna är spartanska. Du kan även åka hyrbil, eller lyxa till det och ta en taxi hela vägen.

Information om flyg till Recife

Destinationens flygplats Recife
IATA-kod för ankomstflygplats REC

Populära flyg till Recife

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.