Förslag på billiga flygresor till Rotterdam

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 314 kr för enkelflyg och 1 069 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Rotterdam

Flyg till Rotterdam

Det första folk tänker på när de hör Nederländerna är nog Amsterdam. Med sina mysiga kvarter, kanaler och cyklar är det ett självklart turistmål. Men när du är i Nederländerna får du inte glömma bort att besöka vackra Rotterdam. Rotterdam är Amsterdams lite lugnare syskonstad, som är mest känt för sina många gallerier och museer. I Rotterdam har du också möjlighet att ta långa promenader i mysiga gamla stadsmiljöer.

När du är i Rotterdam är det nästan ett måste att besöka stadsdelen Delfshaven. Delfshaven är ett av de få områden som överlevde andra världskrigets bombräder, och är en av de mest promenadvänliga platserna i staden. Här kan du bland annat lära dig mer om Rotterdams historia och titta in på en klassisk nederländsk kvarn eller mysa vid kanalerna med en varm kopp kaffe i handen.

Ett av Nederländernas bästa museum finns i Rotterdam. Besök gärna Kunsthal, som har en rad bra utställningar från olika tidsperioder. Museet är nog mest känt för det inbrott som skedde här 2010, då verk av Monet och Matisse försvann i en uppmärksammad konststöld. Även Museum Boijmans van Beuningen är ett populärt turistmål i Rotterdam som är väl värt ett besök.

Om du vill kunna ta dig runt för egen maskin kan det vara smart att hyra bil i Rotterdam. Du kan välja att hyra en bil redan vid ankomst efter din flygresa till Rotterdam, eller vänta till du kommit in till centrala Rotterdam. Hyrbil ingår ofta i en paketresa om du väljer att boka det.

Ta dig till Rotterdam

Rotterdam är lätt att nå från ett flertal svenska flygplatser. Eftersom Rotterdam ligger så nära passar det utmärkt att boka flygbiljetter till Rotterdam för en weekend. Om du vill kan du lägga ihop flyg och boende i en paketresa till Rotterdam. Då ingår både flyg till Rotterdam och ett bra hotell i Rotterdam.

Flyg till Rotterdams flygplats

Rotterdam-Hauge flygplats ligger endast ungefär 10 minuters bilresa från centrala Rotterdam, och du tar dig lätt till centrum med buss, tunnelbana eller taxi. Bussarna avgår utanför ankomsthallen, och du köper biljett i en av biljettautomaterna eller i en bokaffär. Du kan även köpa biljetten på bussen – då är det dock något dyrare.

Om du hellre reser med tunnelbana följer du skyltarna för Metro. Den avgår på samma plats som flygbussarna till Rotterdam.

Du kan naturligtvis också hyra bil på flygplatsen. På flygplatsen finns det flera olika uthyrningsfirmor, och du kan säkert hitta en bil som passar dig och dina behov här. Du kan välja att hyra bil på plats eller boka en på nätet i förväg.

Bra att tänka på när du bokar flygresor till Rotterdam

Tänk som vanligt på att det är bra att vara ute i god tid när du tittar på flygresa för att vara säker på att hitta riktigt billiga flyg till Rotterdam. Om du vill ha möjlighet att pressa ner priserna kanske du vill lägga din flygresa till Rotterdam i ett paket tillsammans med boende och hyrbil.

Information om flyg till Rotterdam

Destinationens flygplats Schiphol
IATA-kod för ankomstflygplats AMS
Destination Amsterdam

Populära flyg till Rotterdam

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 314 kr för enkelflyg och 1 069 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.