Billiga flygbiljetter till Salvador

Förslag på billiga flygresor till Salvador

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 5 513 kr för enkelflyg och 8 676 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Air France
Air France
KLM
Air France
Air Europa
Air France
Air France
Air France
Air France
Lufthansa

Om Salvador

Flyg till Salvador

Salvador är en stad i Brasilien, närmare bestämt i den östliga delstaten Bahia. Staden var fram till slutet av 1700-talet faktiskt Brasiliens huvudstad och dess historiska centrum finns med på Unescos världsarvlista – det är med andra ord ett unikt resmål som väntar dig. Ditt flyg till Salvador kommer att ta dig till ett varmt land och en stad med en fascinerande historia och många intressanta sevärdheter. I Salvador finns dessutom ett stort utbud av härliga, långa sandstränder.

När du söker efter flygresor till Salvador kan du välja att boka endast flygbiljetter, eller så passar du på att köpa en paketresa till Salvador med både flyg och boende inkluderat. Förutom att du får allt samlat och klart, har du då även chans att få ett extra bra totalpris.

Flyg från Stockholm Arlanda Airport

När du ska boka flygbiljetter till Salvador börjar resan ofta på Stockholm Arlanda Airport, som är en stor flygplats med många internationella flyg. Under din flygresa till Salvador kommer du förmodligen att behöva göra ett par mellanlandningar på vägen. Var dessa mellanlandningar sker beror på vilken rutt du åker och med vilket flygbolag du reser, men den totala restiden kan röra sig kring 20–30 timmar. Därför kan det vara bra att ladda upp och röra lite på sig på flygplatsen. På Arlanda kan du t.ex. ta dig en bit mat på någon av alla restaurangerna, växla valuta, surfa på det trådlösa nätverket och naturligtvis handla i de många butikerna. Från Stockholm central går expresståg till Arlanda som tar cirka 20 minuter.

Mellanlandningar under flygturen

När du reser med flyg till Salvador kan du mellanlanda i Spanien på Adolfo Suárez Madrid-Barajas flygplats, som är den viktigaste flygplatsen i Madrid. Ett annat alternativ är att mellanlanda på Frankfurt am Mains flygplats i Tyskland. Kolla upp vilka billiga flyg till Salvador som finns att välja bland och välj den rutt som passar dig bäst. Oavsett om du landar i Spanien eller i Tyskland har du i båda fallen möjlighet att sträcka på benen, fixa olika reseärenden, shoppa exklusiva varor, och äta gott på någon av restaurangerna eller kaféerna.

Flyg till El Salvador International Airport

Salvador International Airport, eller Salvador-Deputado Luís Eduardo Magalhães International Airport som det officiella namnet numera är, ligger cirka 24 kilometer i nordöstlig riktning från staden. Det tar därför inte särskilt lång tid att åka till ditt väntande hotell i Salvador. Från flygplatsen går det ett antal olika bussar till olika ställen i staden. Om du har tänkt dig att ha hyrbil i Salvador kan det vara en bra idé att hämta den redan på flygplatsen, så är det bara att packa in väskorna och åka iväg. Biluthyrningsfirmorna håller till i ankomsthallen. Har du inte växlat pengar än kan du göra det på området vid ankomsthallen, där det även går att ordna olika bankärenden. På hemresan kan du köpa med dig exempelvis brasiliansk choklad, kläder, kosmetika, smycken och lokala specialiteter i någon av flygplatsens affärer – ett minne från en spännande vistelse.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Salvador?
Om du anländer med flyg behöver du inte tänka någon längre stund på vilken flygplats du ska välja. Salvador har bara en, och den heter Salvador (SSA-Dep. L. E. Magalh. Intl.).
Hur långt från centrala Salvador ligger Salvador (SSA-Dep. L. E. Magalh. Intl.)?
Det är cirka 20 kilometer från SSA till centrum i Salvador. Planera hur du ska åka från flygplatsen till stadskärnan innan du ger dig av, så går färden enklare.
Kan jag flyga till Salvador?
Gör flygresan till Salvador smidig genom att besöka våra reseråd under covid-19. Det är ett smidigt sätt att hålla dig uppdaterad på aktuella reserestriktioner, inklusive krav på karantän och de senaste rekommendationerna.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Salvador?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Salvador kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Salvador med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Salvador kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Salvador?
När du flyger till Salvador anländer du till SSA. Efter att du har passerat alla kontroller och fått tag i dina väskor är du inte mer än 20 kilometer från den centrala delen av staden.
Hur många flygbolag flyger till Salvador?
6 flygbolag erbjuder flyg till Salvador, från 23 olika flygplatser världen över.
Vilka flygbolag flyger till Salvador?
Resenärer väljer oftast att boka biljetter med Gol, LATAM Airlines eller Azul när de reser med flyg till Salvador. Större delen av flygen kommer från São Paulo, och Gol är det ledande flygbolaget på den här sträckan.
Hur många direktflyg går det till Salvador?
Det är mycket enklare att resa med flyg till ett nytt resmål om man inte behöver tänka på mellanlandningar. Om du ska resa till Salvador kan du glädjas över att det går ungefär 497 direktflyg varje vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Salvador från?
Många flygresor till Salvador avgår från São Paulo, Santo Amaro eller Centro.
Hur lång tid tar flyget till Salvador?
Om du ska flyga från São Paulo är du i luften uppemot 2 timmar och 19 minuter innan du är framme i Salvador. Från flygplatsen i Santo Amaro tar flyget omkring 1 timme och 51 minuter, medan restiden från Centro är 1 timme och 57 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Salvador?
Vänta inte till precis innan avresan med att boka biljetterna. Detta tips har du kanske fått höra från ett flertal vana resenärer. Om du bokar långt i förväg får du fler alternativ att välja mellan, och priserna är ofta lägre. Du skulle även kunna utvidga din sökning och jämföra alla olika alternativ. Om ditt resmål har mer än en flygplats skulle du kunna hitta bättre erbjudanden genom att boka biljetter till en flygplats som ligger lite längre bort. Till sist kan du spara lite till genom att vara beredd på att boka med en gång. Om du hittar ett bra erbjudande ska du inte dröja, utan boka med en gång.
Hur tar man sig igenom flygresan till Salvador?
Beroende på var du reser från kan ditt flyg till Salvador vara lätt avklarat eller ta betydligt längre tid. Här kommer några tips som kanske hjälper dig att starta resan på rätt sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • En flygresa kan bli en stressfri upplevelse, om du planerar din packning på rätt sätt. Först och främst ska du packa med ett par extra strumpor, en bra bok och några toalettartiklar, som deodorant och läppbalsam. Därefter bör du lämna plats i väskan för en surfplatta med laddare, eventuella mediciner du tar och kanske ett nackstöd. Sist men inte minst måste du komma ihåg att ta med dig ditt pass, alla dina resedokument samt lite extra pengar.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Lägg över alla större flaskor med schampo och hårgelé i ditt incheckade bagage. Alla vätskor i behållare större än 100 milliliter kommer att konfiskeras av säkerhetspersonalen. Spetsiga föremål, som arméknivar, och andra farliga objekt, till exempel aerosol- och sprejburkar, tillåts inte heller.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Bekvämlighet är det allra viktigaste när du väljer vad du ska ha på dig på flyget. Fundera även på vilka skor du ska ha på dig, eftersom det inte är ovanligt att fötterna blir lite svullna under resans gång. Heltäckande skor med flat sula är det bästa alternativet.
  • Ett tillstånd som kallas djup ventrombos (DVT) kan vara en risk under långa flygresor. Det innebär att blodproppar bildas, vanligtvis i benen, vilket skulle kunna bero på att man har förblivit stillasittande för länge. Du kan minska risken för detta genom att sträcka på benen och gå lite längs med mittgången. Ett par bra stödstrumpor kan också vara till hjälp.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Salvador?
Tricket är att vara förberedd innan du kommer till flygplatsen. På så sätt kan du slå dig ned på flyget till Salvador snabbt och lätt. Följ våra tips för att börja din semester på rätt sätt.

  • För det första kommer du behöva presentera ditt pass och boardingpass för flygplatsens säkerhetspersonal. Ha allt redo, så att de bakom dig i kön slipper vänta.
  • Härnäst väntar röntgenmaskinen. Lägg av allt som sannolikt skulle aktivera larmet, såsom jackor och bälten. Lägg upp allt på maskinens band.
  • All din elektronik, till exempel din mobil och surfplatta, måste också skannas.
  • Tandkräm, hårolja och andra vätskor eller geler i ditt handbagage måste ligga i förpackningar som inte rymmer mer än 100 milliliter. Dessutom måste allting få plats i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Om du väljer rätt skor kan du kanske spara ett par minuter. Vandringskängor och andra kraftiga skor måste ofta skannas separat, medan detta vanligtvis inte gäller för lätta sneakers.
  • Försök inte ta med dig någonting som är förbjudet på flyget. Om du tänker ha saxar eller andra vassa föremål med dig på semestern måste du packa ner dem i ditt incheckade bagage, annars kommer de att konfiskeras av personalen.

Information om flyg till Salvador
Ankomstflygplats
Dep. L. E. Magalh. Intl.
IATA-kod för ankomstflygplats
SSA
Destination
Salvador
Pris tur-och-retur
8 601 kr

Populära flyg till Salvador

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 5 513 kr för enkelflyg och 8 676 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Air France
Air France