Billiga flygbiljetter till San Francisco

Populära flyg till San Francisco

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 3 749 kr för enkelflyg och 4 889 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

TAP Portugal
Virgin Atlantic

Flyg till San Francisco

Det finns ett riktigt bra utbud och hög priskonkurrens på flyg mellan Stockholm och San Francisco, och framförallt under lågsäsong kan man göra riktiga klipp till hela den amerikanska västkusten. Och om du är ute i god tid och bokar du din flygresa till San Francisco långt i förväg har du en god chans att hitta otroliga flygerbjudanden.

Flyg till San Francisco från svenska flygplatser

Flyg till San Francisco från Stockholm tar cirka 14 timmar i bästa fall, men de flesta flygförbindelser ligger på cirka 17 timmar. Det går inga direktflyg från Stockholm men om man bor i södra Sverige har SAS direktflyg till San Francisco från Kastrup. Och om man är redo att göra en eller två mellanlandningar på vägen kan man dock hitta riktigt billiga flygbiljetter till San Francisco. United, Delta, Air Canada, KLM, Finnair och British Airways erbjuder alla smidiga anlutningar till bra priser. Kom ihåg att när man reser till San Francisco, liksom resten av USA, måste man skaffa ett inresetillstånd via landets Electronic System for Travel Authorization (ESTA). Man ansöker om det online (helst ett par veckor innan avresa). Tillståndet är giltigt i två år – eller fram till dess att ditt pass går ut – och kostar USD 14.

Flyg till San Francisco O'Hare International Airport

San Francisco International Airport ligger cirka 2,5 mil söder om centrala San Francisco och man tar sig snabbt in till staden med taxi, eller sin egen hyrbil, som man ändå lär behöva om planerar att utforska områdena utanför San Franciscos stadskärna. I rusningstrafik tar bilresan cirka 40 minuter, men under dygnets lugnare timmar halveras restiden. US-101 är den enklaste och mest vägen att ta sig till centrala San Francisco, men vid tung trafik kan det löna sig att ta I-280 via Daly City.

Man kan även ta sig till San Francisco med tåg och tunnelbana. Med stadens transitsystem BART tar man sig till San Francisco på cirka en halvtimme och nätverket sträcker sig långt in i Oakland och upp till Berkeley och vidare ut till flera förorter. Systemet är både smidigt och billigt; en enkelbiljett från flygplatsen till San Francisco eller Oakland hamnar ligger på under USD 10. Observera att även Oakland Internation Airport ligger mycket nära San Francisco och också är praktiskt ansluten till BART-nätet.

Populärt resemål

San Francisco är en av USA:s mest populära destinationer. Den charmiga blandningen av gammalt och modernt, med en uppsjö av fascinerande kultur- och naturupplevelser samt sevärdheter som ikoniska Golden Gate Bridge och vackra San Francisco Bay gör staden till det perfekta resmålet för en romantisk långweekend eller starten på en roadtrip utmed USA:s underbara västkust.

Det finns gott om chica boutique- och lyxhotell i San Francisco, men stadens originella och unika atmosfär bäddar även för enklare och mer alternativa boenden; man hittar en uppsjö av billiga hotell i centrala San Francisco och om man har en längre mellanlandning i San Francisco på väg mot fjärran destinationer finns det gott om budgethotell vid flygplatsen. Man bör dock notera att flygplatsen är väldigt centralt belägen och när flygtrafiken flyter bra tar en taxi till centrala San Francisco inte mer än 20 minuter, så även om man bara har en dag i San Francisco bör man passa på att se vad en av USA:s charmigaste städer har att erbjuda; eller boka en hyrbil och kör själv över den hisnande Golden Gate-bron – en unik upplevelse som man bara måste prova på minst en gång i livet.

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till San Francisco

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 3 749 kr för enkelflyg och 4 889 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

TAP Portugal
Virgin Atlantic