Billiga flygbiljetter till San Francisco

Förslag på billiga flygresor till San Francisco

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 3 054 kr för enkelflyg och 4 192 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

TAP Portugal
Lufthansa
Swiss International Air Lines
American Airlines
American Airlines
Delta
LOT-Polish Airlines
Icelandair
LOT-Polish Airlines
Turkish Airlines

Flyg till San Francisco

Det finns ett riktigt bra utbud och hög priskonkurrens på flyg mellan Stockholm och San Francisco, och framförallt under lågsäsong kan man göra riktiga klipp till hela den amerikanska västkusten. Och om du är ute i god tid och bokar du din flygresa till San Francisco långt i förväg har du en god chans att hitta otroliga flygerbjudanden.

Flyg till San Francisco från svenska flygplatser

Flyg till San Francisco från Stockholm tar cirka 14 timmar i bästa fall, men de flesta flygförbindelser ligger på cirka 17 timmar. Det går inga direktflyg från Stockholm men om man bor i södra Sverige har SAS direktflyg till San Francisco från Kastrup. Och om man är redo att göra en eller två mellanlandningar på vägen kan man dock hitta riktigt billiga flygbiljetter till San Francisco. United, Delta, Air Canada, KLM, Finnair och British Airways erbjuder alla smidiga anlutningar till bra priser. Kom ihåg att när man reser till San Francisco, liksom resten av USA, måste man skaffa ett inresetillstånd via landets Electronic System for Travel Authorization (ESTA). Man ansöker om det online (helst ett par veckor innan avresa). Tillståndet är giltigt i två år – eller fram till dess att ditt pass går ut – och kostar USD 14.

Flyg till San Francisco O'Hare International Airport

San Francisco International Airport ligger cirka 2,5 mil söder om centrala San Francisco och man tar sig snabbt in till staden med taxi, eller sin egen hyrbil, som man ändå lär behöva om planerar att utforska områdena utanför San Franciscos stadskärna. I rusningstrafik tar bilresan cirka 40 minuter, men under dygnets lugnare timmar halveras restiden. US-101 är den enklaste och mest vägen att ta sig till centrala San Francisco, men vid tung trafik kan det löna sig att ta I-280 via Daly City.

Man kan även ta sig till San Francisco med tåg och tunnelbana. Med stadens transitsystem BART tar man sig till San Francisco på cirka en halvtimme och nätverket sträcker sig långt in i Oakland och upp till Berkeley och vidare ut till flera förorter. Systemet är både smidigt och billigt; en enkelbiljett från flygplatsen till San Francisco eller Oakland hamnar ligger på under USD 10. Observera att även Oakland Internation Airport ligger mycket nära San Francisco och också är praktiskt ansluten till BART-nätet.

Populärt resemål

San Francisco är en av USA:s mest populära destinationer. Den charmiga blandningen av gammalt och modernt, med en uppsjö av fascinerande kultur- och naturupplevelser samt sevärdheter som ikoniska Golden Gate Bridge och vackra San Francisco Bay gör staden till det perfekta resmålet för en romantisk långweekend eller starten på en roadtrip utmed USA:s underbara västkust.

Det finns gott om chica boutique- och lyxhotell i San Francisco, men stadens originella och unika atmosfär bäddar även för enklare och mer alternativa boenden; man hittar en uppsjö av billiga hotell i centrala San Francisco och om man har en längre mellanlandning i San Francisco på väg mot fjärran destinationer finns det gott om budgethotell vid flygplatsen. Man bör dock notera att flygplatsen är väldigt centralt belägen och när flygtrafiken flyter bra tar en taxi till centrala San Francisco inte mer än 20 minuter, så även om man bara har en dag i San Francisco bör man passa på att se vad en av USA:s charmigaste städer har att erbjuda; eller boka en hyrbil och kör själv över den hisnande Golden Gate-bron – en unik upplevelse som man bara måste prova på minst en gång i livet.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i San Francisco?
San Francisco har ett flertal flygplatser, men de flesta besökare landar på San Francisco, CA (SFO-San Francisco Intl.).
Hur långt från centrala San Francisco ligger San Francisco Airport (SFO)?
San Francisco Airport (SFO) ligger 19 kilometer från centrala San Francisco, så var beredd på en kort resa in till stadskärnan.
Kan jag flyga till San Francisco?
Läs våra reseråd under covid-19 för att få den senaste informationen om flyg till San Francisco. Här kan du läsa mer om alla aktuella reserestriktioner och om karantän är ett krav vid ankomst.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till San Francisco?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till San Francisco kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till San Francisco med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till San Francisco kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till San Francisco?
Med ett så stort antal flygplatser på samma plats är det lätt att hitta ett passande flyg till San Francisco. Om du landar på San Francisco, CA (SFO-San Francisco Intl.) är du 19 kilometer från centrum. Du kan även anlända till SJC, 65 kilometer från stadskärnan, eller OAK, som ligger 19 kilometer från centrala San Francisco.
Hur många flygbolag flyger till San Francisco?
San Francisco tar emot flyg från 50 olika flygbolag, som erbjuder flyg från minst 127 flygplatser i världens alla hörn.
Vilka flygbolag flyger till San Francisco?
Alaska Airlines, United Airlines och Delta Air Lines är de vanligaste flygbolagen som flyger till San Francisco. Majoriteten av flygen avgår från Los Angeles, och det är Alaska Airlines som har flest alternativ på den här rutten.
Hur många direktflyg går det till San Francisco?
Det går 5 353 direktflyg till San Francisco varje vecka, så du kommer att landa innan du ens har hunnit fråga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till San Francisco från?
De populäraste flygen till San Francisco avgår från flygplatser i Glendale, Los Angeles och Inglewood.
Hur lång tid tar flyget till San Francisco?
Var du reser från avgör hur många filmer du hinner se på planet. Från Glendale till San Francisco brukar resan ta 2 timmar och 25 minuter. En flygresa från Los Angeles brukar vara framme på 1 timme och 15 minuter. Om du har Inglewood som startpunkt kan du istället räkna med att vara i luften i 2 timmar och 31 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till San Francisco?
Dröj inte till sista stund innan du bokar flygresan. Detta tips har du nog fått höra från många vana resenärer. Om du bokar lång tid i förväg har du fler alternativ att välja mellan, och flygpriserna är vanligtvis lägre. Ett annat bra tips för att hitta fina erbjudanden kan vara att titta på många olika alternativ. Om ditt resmål har mer än en flygplats kan du kolla upp om du kan hitta lägre priser genom att resa till en mindre använd terminal. Till sist bör du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du är medveten om vad priserna brukar vara kan du slå till direkt när du väl hittar ett ovanligt bra pris. De bästa erbjudandena blir fort slutsålda.
Hur tar man sig igenom flygresan till San Francisco?
Om du inte är förberedd kan en flygresa kännas som en utmaning, men oroa dig inte. Du behöver bara följa de här användbara tipsen, så kan du börja din semester i San Francisco utan bekymmer.Packa det här i ditt handbagage:

  • Först och främst måste du ta med dig ditt pass, dina resedokument, dina bankkort samt eventuella mediciner. Härnäst vill du sannolikt ha någon typ av underhållning under flygresan. En god bok och bärbar elektronik som du har laddat med dina favoritserier är bra alternativ. Om du vill kunna ta en kort tupplur kan ett bekvämt nackstöd och ett par hörlurar komma väl till pass. Slutligen ska du inte glömma att lämna plats i väskan för några grundläggande toalettartiklar, så att du enkelt kan känna dig fräsch när du anländer.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Listan över otillåtna föremål skiljer sig åt mellan de olika flygbolagen, men en allmän regel är att ingenting som är brandfarligt, explosivt eller vasst tillåts. Här ingår exempelvis rakblad, skruvmejslar, aerosolburkar och tändare. Idrottsutrustning som slagträn eller andra objekt som hade kunnat skada resten av passagerarna, till exempel ammunition och pepparsprej, är inte heller tillåtna ombord.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Flygets mittgång är inte rätt plats för att imponera med dina nya och trendiga kläder. Klä dig bekvämt och kom ihåg att ha med dig en varm tröja, eftersom det kan bli lite kyligt på långa flygturer. Sköna skor med flat sula är också att föredra.
  • Utdragna perioder utan rörelse skulle kunna orsaka djup ventrombos, eller DVT, vilket är ett tillstånd som ibland drabbar några passagerare på långa flygresor. De goda nyheterna är att du kan minska risken genom att bibehålla en bra vätskenivå, regelbundet resa dig upp för att gå ett par steg i mittgången och genom att bära stödstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till San Francisco?
Tricket är att ha tänkt igenom allt ordentligt redan innan du kommer till flygplatsen. På så sätt blir det lättare att slå dig ned på ditt flyg till San Francisco utan dröjsmål. Följ de här tipsen för att inleda din semester på bästa möjliga vis.

  • Först och främst kommer du behöva presentera ditt pass och dina resedokument för personalen. Kom ihåg att ha allt inom räckhåll, så att du inte behöver stanna upp och leta.
  • Därefter ska du och ditt handbagage röntgas. För att försäkra dig om att allt går smidigt tar du av dig allt som skulle kunna trigga larmet. Föremål som din jacka, ditt bälte och dina hörlurar måste gå igenom maskinen.
  • Elektronik, till exempel surfplattor och bärbara datorer, måste också skannas. Men oroa dig inte. Du får snart tillbaka allt igen.
  • Ta ut eventuella vätskor och geler ur ditt handbagage, för dessa behöver ofta skannas av maskinen separat. Varje enskild produkt måste ligga i en förpackning som rymmer max 100 milliliter, och allt måste placeras i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Genom att välja rätt skor kan du kanske spara lite tid. Stövlar och andra tunga skor måste ofta inspekteras separat, medan du sannolikt slipper detta om du går i lättare gymnastikskor.
  • Flygbolag tillåter inte att du har med dig saxar eller andra vassa föremål i handbagaget. Om du inte klarar dig utan dem under din semester måste de ligga i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till San Francisco
Destinationens flygplatsSan Francisco Intl.
IATA-kod för ankomstflygplatsSFO
DestinationSan Francisco
Flygpris1 000 kr

Populära flyg till San Francisco

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 3 054 kr för enkelflyg och 4 192 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

TAP Portugal
American Airlines