Om Sanya

Flyg till Sanya

Den kinesiska staden Sanya är en snabbt växande och mycket spännande turistdestination. Kanske är det inte långa stränder, härligt vatten, sol och vajande palmer man i första hand förknippar med Kina, men här har du allt detta – samtidigt som du får en chans att upptäcka den fantastiska kinesiska kulturen och en mängd intressanta sevärdheter. Du hittar lätt ett bra flyg till Sanya, och flygplatsen Sanya Phoenix International Airport ligger alldeles nära staden.

Under en resa till Sanya befinner du dig så långt söderut i Kina du kan komma, och det är därför klimatet är så härligt. Staden ligger på sydspetsen av ön Hainan och till det kinesiska fastlandet är det nästan 25 mil. Året om är vädret varmt och skönt, och även vintertid (i januari) ligger medeltemperaturen en bra bit över 20 grader. På sommaren stiger termometern ofta över 30-gradersstrecket.

Flygresor till Sanya och Sanya Phoenix International Airport

Att flyga till Sanya från Sverige går lätt och smidigt. I många fall är det bara en enda mellanlandning, ofta i Peking, och resan behöver inte ta mycket mer än 15 timmar. Väl framme väntar ett varmt välkomnande. Staden satsar stort på turismen och det finns gott om bra hotell i Sanya, liksom fina restauranger och ett härligt nattliv.

Flygplatsen Sanya Phoenix International Airport är en stor flygplats med all service du kan förvänta dig, till exempel ett stort antal restauranger och flera butiker. Från flygplatsen går både flygbuss och vanlig buss in till staden och sträckan är inte mer än 15 km.

Gigantisk staty och underbara parker

Visst är det i många fall solen, de vita stränderna och det varma vattnet som lockar turister till Sanya, men här finns också en lång rad spännande sevärdheter. En av de mest imponerande är statyn av Guan Yin som du hittar några mil väster om staden. Med sina 108 meter är den en av de allra högsta statyerna i världen och den har tre ansikten – ett är vänt in mot land och två mot Sydkinesiska havet. Intill ligger det stora buddhistiska Nanshan-templet och en mycket vacker park.

Vill du hyra bil i Sanya bör du hyra en bil med chaufför, eftersom det krävs kinesiskt körkort eller ett särskilt tillstånd för att köra bil i Kina. Trevliga utflyktsmål är Luhuitou-parken och det underbara området Tianya Haijiao. Tianya Haijiao spelar en mycket viktig roll inom den kinesiska litteraturen, och det sägs att här tar havet och himlen slut.

Gott om billiga flyg till Sanya

Sanya har satsat stort på turismen och som besökare känner man sig snabbt välkommen. För att underlätta för utländska turister har till exempel många skyltar i staden text på engelska. Tänk bara på att många taxichaufförer inte kan engelska, så planerar du att ta taxi från flygplatsen bör du se till att ha hotellets namn och adress skrivet med kinesiska tecken.

Tack vare stadens stora popularitet hittar du lätt billiga flygresor till Sanya. Fler och fler turister upptäcker detta exotiska paradis, och dess perfekta blandning av lata dagar på stranden och spännande kulturmöten.

Information om flyg till Sanya

Destinationens flygplats Sanya
IATA-kod för ankomstflygplats SYX