Billiga flygbiljetter till Seoul

;

Förslag på billiga flygresor till Seoul

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 328 kr för enkelflyg och 2 343 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Ethiopian Airlines
T'way Air med bagage
Korean Air
Scoot
Philippines AirAsia

Om Seoul

Flyg till Seoul

Seoul är en av Asiens mest fascinerande destinationer; den ofantliga storstaden med hela 25 miljoner invånare i storstadsområdet erbjuder besökare allt man kan önska sig i form av kultur, underhållning och framförallt gastronomi. Seoul må vara en mer diskret destination för västerlänningar, men Seouls otroliga utbud och pulserande storstadsliv bäddar för en unik cityupplevelse. Du hittar gott om flyg till Seoul från framförallt Stockholm, dock finns det inga direktflyg till Seoul från Sverige. Man hittar även avgångar från södra Sverige och Kastrup, men räkna alltid med ett eller två stopp när du bokar din flygresa till Seoul.

Megametropolen Seoul har cirka 10 miljoner invånare bara i dess innerstad, men staden är liksom det mesta i Sydkorea mycket välorganiserad; tunnelbanesystemet är ett av världens bästa och mest omfattande. Man bör komma ihåg att mycket av de man troligen vill se och göra ligger nära distrikten Myeongdong, Itaewon och Insadong, så det kan vara smart att ställa in siktet på ett av dessa när man bokar boende; i alla tre distrikt hittar man strålande shopping och ett pulserande nattliv. Dessutom har Samcheong-dong profilerat sig som en populär och inflytelserik stadsdel bland Seouls konstentusiaster och man hittar numera många konstgallerior, barer och spännande restauranger i området.

Flygresor till Seoul från svenska flygplatser

Seoul är en av Asiens bästa citydestinationer året runt, men innan du bokar din flygresa till Seoul bör du komma ihåg att vår och höst utan tvekan bjuder på de behagligaste temperaturerna, medan sommaren kan vara kvävande het och fuktig och vintern brutalt kall. Räkna med att flyg Stockholm-Seoul tar runt 11-12 timmar i bästa fall, men det kan ta upp till 15-16 timmar och mycket mer därtill beroende på vilken flygkombination du väljer. De bästa flyganslutningarna mellanlandar endast en gång och går via Frankfurt, Helsingfors, Prag, Moskva och Peking. Håll utkik efter flyg med SAS, Finnair, Aeroflot Lufthansa och Air China om du är på jakt efter billiga flygbiljetter till Seoul och vill ha en smidig flygresa.

Flyg till Seoul Incheon International Airport

Seoul har två flygplatser i form av Incheon International Airport, som invigdes 2001, och Gimpo International Airport, stadens äldre flygplats, men majoriteten av utlänningar anländer till Incheon. Gimpo International är numera en mindre hubb för inrikesflyg och regionala flygbolag. Incheon International Airport har flera år röstats fram till världens bästa flygplats av passagerare och är världens tredje största passagerarflygplats.

Incheon International ligger på ön Yeongjong och tillhör regionen Incheon. Du tar dig från Seouls största flygplats till fastlandet och vidare till centrala Seoul, som ligger 52 km öst om Sydkoreas största flygplats, men du ska vara beredd på att resan in till Seouls stadskärna kommer att ta minst 1,5 timmar i vanlig trafik. Hamnar man i rusningstrafiken, kan man i värsta fall lägga till en timme till, så se till att ha med dig något att läsa samt något att äta och dricka på vägen. Bussarna går från tidig morgon till sen kväll i båda riktningarna. Eftersom det finns en uppsjö av bussar som alla åker till Seouls olika stadsdelar, gör du bäst i att göra lite research på flygplatsens hemsida för att se vilken buss du ska ta och varifrån den avgår. Tänk på att flygplatsen är enorm, och även om den är extremt välorganiserad, så lönar det sig att komma väl förberedd och veta vart man ska ta vägen.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Seoul?
Seoul (GMP-Gimpo Intl.) är en av de större flygplatserna i Seoul. Det finns dock ett flertal flygplatser i regionen, så undersök alternativen och välj vad som passar bäst för dina planer.
Hur långt från centrala Seoul ligger GMP?
Seoul (GMP-Gimpo Intl.) ligger omkring 16 kilometer från centrum i Seoul, så räkna med en kort resa in till hjärtat av staden.
Kan jag flyga till Seoul?
Gå till våra reseråd under covid-19 för att få den senaste informationen om flyg till Seoul. Här kan du läsa mer om gällande reserestriktioner och om du behöver sitta i karantän vid ankomst.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Seoul?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Seoul kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Seoul med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Seoul kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Seoul?
När du reser med flyg till Seoul landar du på antingen Seoul (ICN-Incheon Intl.) eller GMP. Den första av dem ligger 50 kilometer från stadskärnan, medan den andra ligger ungefär 16 kilometer utanför stadens centrum.
Hur många flygbolag flyger till Seoul?
Det finns 58 flygbolag som flyger till Seoul, från 90 olika flygplatser runtom i världen.
Vilka flygbolag flyger till Seoul?
Korean Air, Asiana Airlines och Jeju Air är de huvudsakliga flygbolagen som erbjuder biljetter till Seoul. De flesta av flygen åker från Udo, och Korean Air har flest alternativ på sträckan.
Hur många direktflyg går det till Seoul?
Det är mycket enklare att resa med flyg till en ny ort om man inte behöver bry sig om mellanlandningar. Om du reser till Seoul kan du känna dig trygg över att det går ungefär 2 466 direktflyg varje vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Seoul från?
Flyg till Seoul från Udo, Jeju och Changwon brukar vara de som är populärast.
Hur lång tid tar flyget till Seoul?
Om du reser med flyg till Seoul från Udo tar resan cirka 1 timme och 10 minuter. Om avreseorten är Jeju kan du planera att vara i luften i 1 timme och 10 minuter. Med Changwon som startpunkt ligger Seoul 58 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Seoul?
Avvakta inte till precis innan avfärden innan du bokar biljetterna. Det tipset har du nog fått höra från flera vana resenärer. Om du bokar i god tid i förväg får du fler alternativ att välja mellan, och biljettpriserna brukar vara lägre. Du kan även utvidga din sökning och jämföra alternativen. Om ditt resmål har flera flygplatser skulle du kunna hitta bättre erbjudanden genom att resa till en flygplats som ligger lite längre bort. Slutligen kan du spara ett par slantar till genom att boka snabbt. Om du lyckas hitta ett fint erbjudande ska du inte vänta, utan boka med en gång.
Hur tar man sig igenom flygresan till Seoul?
Vi har sammanställt all information du behöver för att resan ska gå så enkelt som möjligt. Följ de här tipsen så tar du dig snabbt ut från flygplatsen och kan börja njuta av allt vad Seoul har att erbjuda.Packa det här i ditt handbagage:

  • En resa med flyg kan bli en stressfri upplevelse, om du bara planerar din packning på rätt sätt. Först och främst ska du packa med några rena kläder, en bra bok och enkla toalettartiklar, till exempel tandborste och tandkräm. Härnäst bör du lämna plats i väskan för din mobil med laddare, mediciner du behöver och kanske en uppblåsbar flygkudde. Till sist ska du komma ihåg att ta med dig ditt pass, alla resedokument samt lite extra kontanter.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Se till att du inte har ett vasst föremål som gömmer sig någonstans i handbagaget. Explosiva eller brandfarliga artiklar, såsom tändare och aerosolburkar, är också förbjudna, och du får inte ta med dig geler eller vätskor i behållare på över 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Hemligheten bakom en bekväm resa med flyg är ofta så enkel som rätt klädval. Genom att klä dig i flera lager är du väl förberedd på den växlande temperaturen ombord och du kan klara av att hålla dig varm om det skulle bli svalt i kabinen. Högklackade skor och sandaler bör du packa ner i dina incheckade väskor, även om det normalt är ditt favoritpar. Välj istället rymliga skor med plan sula, så mår dina fötter som bäst.
  • Ett tillstånd vid namn djup ventrombos, eller DVT, kan uppstå under längre flygresor. Då bildas det blodproppar, vanligtvis i benen, vilket kan bero på att man har förblivit stillasittande för länge. Du kan minska risken för detta genom att sträcka på benen och gå fram och tillbaka i gången. Ett par kompressionsstrumpor kan också hjälpa.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Seoul?
Om du har planerat ordentligt innan du kommer till flygplatsen blir din resa till Seoul betydligt enklare. Här har vi sammanställt några praktiska tips på hur du tar dig igenom säkerhetskontrollen snabbt och lätt.

  • Flygplatsens säkerhetspersonal måste först kontrollera att du har ett giltigt pass och korrekta resedokument innan du kan fortsätta igenom. Se till att du har allt inom räckhåll.
  • Därefter väntar röntgenmaskinen. Töm dina fickor och lägg av allt som sannolikt skulle trigga larmet, såsom jackor och hörlurar. Lägg upp allt på maskinens band.
  • Dina elektronikenheter, till exempel mobiler och surfplattor, måste också inspekteras. Men du behöver inte oroa dig. Du får snart tillbaka allt igen.
  • Ta ut alla vätskor och geler ur ditt handbagage, för dessa måste ofta skannas separat. Varje enskild produkt måste ligga i en behållare som inte rymmer mer än 100 milliliter, och allt måste läggas i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Det är sannolikt att du måste ta av dig skorna och lägga upp dem på röntgenmaskinens band, så det kan vara praktiskt att gå i skor som går snabbt att ta av och på.
  • Flygbolagen tillåter inte att du tar med dig vassa föremål ombord. Om du tvunget måste ha med dem på semestern måste de ligga i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Seoul
Ankomstflygplats
Incheon Intl.
IATA-kod för ankomstflygplats
ICN
Destination
Seoul
Pris tur-och-retur
2 343 kr

Populära flyg till Seoul

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 328 kr för enkelflyg och 2 343 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

LOT-Polish Airlines