Billiga flygbiljetter till Shanghai

Förslag på billiga flygresor till Shanghai

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 3 144 kr för enkelflyg och 5 000 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Virgin Atlantic
Swiss International Air Lines
Swiss International Air Lines
Swiss International Air Lines
Air China

Flyg till Shanghai

Shanghai är en fantastisk citydestination som aldrig upphör att förvåna; en pulserande megastad med kultur i massor och en banbrytande gastronomiscen. Svenska resenärer kan hitta en uppsjö av flyg till Shanghai med en rad olika flygbolag från såväl Stockholm som Malmö och Köpenhamn. Flygresor till Shanghai tar vanligtvis mellan 11 och 14 timmar om du lyckas hitta en relativt smidig flyganslutning. Flygpriserna är generellt sett vettiga om man jämför med andra asiatiska destinationer på grund av den höga konkurrensen på flygrutten, och om man bokar sin flygresa i god tid kan man hitta riktigt billiga flygbiljetter till Shanghai.

Shanghai är en populär destination året runt, men stadens popularitet trappas av under vintermånaderna. Den bästa tiden på året att resa är mellan april och oktober, då klimatet är som behagligast, men ett varningens finger måste ändå hållas upp för juli och augusti då det kan bli gastkramande hett och fuktigt i den kinesiska megametropolen. Väl på plats måste man se promenadstråket Bund utmed vattnet och Pudongs mäktiga skyskrapor. Den bästa shoppingen hittar man framförallt i de franska kvarteren och Nanjing Lu.

Flygresor till Shanghai från svenska flygplatser

Om man flyger från Stockholm Arlanda Airport till Shanghai bör man räkna med minst en 12-timmars flygresa till Shanghai. Man hittar gott om flyg från Stockholm och det smartaste är att sortera ens flygsökningsresultat efter restid så att man ser till att boka den snabbaste förbindelsen. Det finns inga direktflyg till Shanghai från Stockholm men väl från Köpenhamn; SAS flyger direkt från Kastrup till Shanghai på dryga 10 timmar, vilket givetvis är det smidigaste alternativet för resenärer från södra Sverige. Flyger man från eller via Arlanda har Finnair en smidig flyganslutning via Helsingfors, varifrån man tar ett direktflyg till Shanghai (PVG). Andra snabba flyg från Arlanda med endast en mellanlandning kan bokas med Air China, China Southern Airlines, Aeroflot, Lufthansa, KLM, Swiss Air och Air France.

Flyg till Shanghai Pudong International Airport

Även om Shanghai har stå stora kommersiella flygplatser i Shanghai Pudong International Airport och Shanghai Hongqiao International Airport så avgår och ankommer relativt få internationella flyg till den senare, som främst trafikeras av inrikesflyg och regionala flyg, så chansen är stor att du landar på Pudong. Shanghais största flygplats är också en av världens största med närmare 50 miljoner resenärer som passerar genom flygplatsens två terminaler, som kommer att kompletteras med en tredje under 2015.

Man tar sig enkelt från Pudong till centrala Shanghai; det regionala snabbtåget Maglev med topphastigheter på hisnande 430 km/h passerar flygplatsen och tar dig in till Shanghai city på endast 8 minuter. Tunnelbanelinje 2 passerar även flygplatsen men är ett betydligt knepigare transportmedel då man måste byta tåg vid Guanglan Road, och resan tar totalt cirka en timme. Värt att observera är att Maglev-tågen endast går fram till cirka halv tio på kvällen så därefter är det smidigast att ta en taxi. Flygplatsen ligger cirka 30 km från centrala Shanghai och det brukar ta uppemot en timme att ta sig in till hotellen i Shanghai, men detta kan givetvis variera beroende på trafik. En taxi brukar kosta runt 150 yuan, vilket inte är mer än 200 kronor beroende på växelkursen.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Shanghai?
Merparten av alla besökare väljer Shanghai (PVG-Pudong Intl.) när de reser till Shanghai. Det finns dock flera flygplatser i regionen, så håll detta i åtanke när du bokar din resa.
Hur långt från centrala Shanghai ligger PVG?
Färden från Shanghai (PVG-Pudong Intl.) till centrum i Shanghai är förhållandevis lång. Du måste ta dig omkring 35 kilometer från terminalen innan du kan lägga av bagaget på ditt hotell i staden.
Kan jag flyga till Shanghai?
Besök våra reseråd under covid-19 för att få uppdaterad information om att flyga till Shanghai. Här kan du läsa mer om gällande reserestriktioner och om du behöver sitta i karantän efter att du landat.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Shanghai?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Shanghai kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Shanghai med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Shanghai kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Shanghai?
Det finns två stora flygplatser som tar emot resenärer till Shanghai. Shanghai (PVG-Pudong Intl.) ligger omkring 35 kilometer från stadens centrum, och Shanghai Hongqiao flygplats (SHA) ligger runt 13 kilometer bort. Efter att du har jämfört priserna och bokat rätt boende får du en bättre uppfattning om vilken flygplats som ligger bäst till.
Hur många flygbolag flyger till Shanghai?
Sammanlagt finns det 52 olika flygbolag som kopplar samman Shanghai med 154 flygplatser över hela världen.
Vilka flygbolag flyger till Shanghai?
Besökare väljer oftast att boka biljetter med China Southern Airlines, China Eastern Airlines eller Spring Airlines när de ska resa med flyg till Shanghai. Merparten av flygen avgår från Wong Tai Sin, och China Southern Airlines är det populäraste flygbolaget på den här sträckan.
Hur många direktflyg går det till Shanghai?
Det blir så mycket smidigare att flyga till en ny ort om man inte behöver tänka på mellanlandningar. Om du reser till Shanghai kan du glädjas över att det går omkring 6 417 direktflyg varje vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Shanghai från?
De populäraste flygen till Shanghai avgår från flygplatser i Wong Tai Sin, Östra Kowloon eller Östra Hong Kong.
Hur lång tid tar flyget till Shanghai?
Om du flyger från Wong Tai Sin är du i luften cirka 2 timmar och 24 minuter innan du landar i Shanghai. Från flygplatsen i Östra Kowloon tar resan 2 timmar och 24 minuter, medan restiden från Östra Hong Kong är ungefär 2 timmar och 24 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Shanghai?
Dröj inte till sista stund innan du bokar dina biljetter. Det tipset kan du få höra från många vana resenärer. Genom att boka i god tid får du fler alternativ att välja mellan, och flygpriserna är ofta lägre. Ett annat bra sätt att hitta kanonerbjudanden är att jämföra olika alternativ. Om destinationen har flera flygplatser skulle du kunna ta reda på vad det kostar att resa till en mindre använd terminal. Sist men inte minst bör du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du har bra koll på vad priserna brukar vara kan du slå till snabbt när du väl hittar ett ovanligt bra pris. De finaste erbjudandena varar inte länge.
Hur tar man sig igenom flygresan till Shanghai?
Beroende på var du stiger ombord kan flyget till Shanghai vara lätt avklarat eller verka pågå för evigt. Vi har samlat ihop några tips som kan hjälpa dig att börja resan på bästa möjliga sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • För det första måste du komma ihåg att ta med dig ditt pass, dina resedokument, dina bankkort samt viktiga mediciner. Härnäst vill du nog ha lite underhållning ombord på flyget. Någonting att läsa och en surfplatta som är full med dina favoritfilmer är ett par bra alternativ. Om du vill ha möjlighet att vila en stund kan ett nackstöd och ett par hörlurar komma väl till pass. Slutligen ska du komma ihåg att reservera plats i väskan för några enkla toalettartiklar, så att du kan känna dig fräschare när du landar.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Lägg över alla stora flaskor med schampo och balsam i dina incheckade väskor. Alla geler eller vätskor i behållare större än 100 milliliter kommer att konfiskeras. Vassa eller spetsiga föremål, som fällknivar, och övriga farliga objekt, exempelvis fyrverkerier och tändstickor, är inte heller tillåtna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Nyckeln till en bekväm resa med flyg är inte mer komplicerad än rätt klädval. Om du klär dig i flera lager är du förberedd på den skiftande temperaturen ombord och du håller dig varm om det skulle bli svalt i kabinen. Högklackade skor och vandringskängor bör du packa ner i dina incheckade väskor, även om de normalt är ditt favoritval. Ha istället på dig välsittande skor med flat sula, så mår dina fötter som bäst.
  • Ett tillstånd vid namn djup ventrombos (DVT) kan vara en risk under längre flygresor. Då bildas det blodproppar, vanligtvis i benen, vilket kan bero på att man har suttit still för länge. Du kan begränsa risken genom att sträcka på benen och gå lite längs med mittgången. Ett par stödstrumpor kan också hjälpa.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Shanghai?
Om du är väl förberedd innan du kommer till flygplatsen går din resa till Shanghai betydligt enklare. Har har vi samlat ihop några behändiga tips på hur du passerar säkerhetskontrollerna utan dröjsmål.

  • Först och främst kommer du behöva presentera ditt pass och dina resedokument för flygplatsens säkerhetspersonal. Se till att du har allt redo, så att du inte behöver stanna upp och leta.
  • Därefter väntar röntgenmaskinen. Lägg av allt som kan trigga larmet, exempelvis jackor och bälten. Lägg upp allt på bandet så att det kan skannas.
  • Elektronikenheter, till exempel surfplattor och bärbara datorer, måste också passera genom maskinen. Men oroa dig inte. Du får snart tillbaka dem igen.
  • Schampo, hårolja och alla andra vätskor eller geler som du vill ha i handbagaget måste förvaras i behållare som inte rymmer mer än 100 milliliter. Allt måste dessutom placeras i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Det kan hända att du dessutom måste ta av dig skorna och låta dem gå genom skannern, så det kan vara en god idé att gå i skor som är lätta att ta av och på.
  • Flygbolagen tillåter inte att du tar med dig vassa föremål i ditt handbagage. Om du inte kan vara utan dem under din semester måste du packa ner dem i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Shanghai
Ankomstflygplats
Pudong Intl.
IATA-kod för ankomstflygplats
PVG
Destination
Shanghai
Pris tur-och-retur
3 124 kr

Populära flyg till Shanghai

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 3 144 kr för enkelflyg och 5 000 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Swiss International Air Lines