Förslag på billiga flygresor till Shanghai

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 3 407 kr för enkelflyg och 4 415 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Flyg till Shanghai

Shanghai är en fantastisk citydestination som aldrig upphör att förvåna; en pulserande megastad med kultur i massor och en banbrytande gastronomiscen. Svenska resenärer kan hitta en uppsjö av flyg till Shanghai med en rad olika flygbolag från såväl Stockholm som Malmö och Köpenhamn. Flygresor till Shanghai tar vanligtvis mellan 11 och 14 timmar om du lyckas hitta en relativt smidig flyganslutning. Flygpriserna är generellt sett vettiga om man jämför med andra asiatiska destinationer på grund av den höga konkurrensen på flygrutten, och om man bokar sin flygresa i god tid kan man hitta riktigt billiga flygbiljetter till Shanghai.

Shanghai är en populär destination året runt, men stadens popularitet trappas av under vintermånaderna. Den bästa tiden på året att resa är mellan april och oktober, då klimatet är som behagligast, men ett varningens finger måste ändå hållas upp för juli och augusti då det kan bli gastkramande hett och fuktigt i den kinesiska megametropolen. Väl på plats måste man se promenadstråket Bund utmed vattnet och Pudongs mäktiga skyskrapor. Den bästa shoppingen hittar man framförallt i de franska kvarteren och Nanjing Lu.

Flygresor till Shanghai från svenska flygplatser

Om man flyger från Stockholm Arlanda Airport till Shanghai bör man räkna med minst en 12-timmars flygresa till Shanghai. Man hittar gott om flyg från Stockholm och det smartaste är att sortera ens flygsökningsresultat efter restid så att man ser till att boka den snabbaste förbindelsen. Det finns inga direktflyg till Shanghai från Stockholm men väl från Köpenhamn; SAS flyger direkt från Kastrup till Shanghai på dryga 10 timmar, vilket givetvis är det smidigaste alternativet för resenärer från södra Sverige. Flyger man från eller via Arlanda har Finnair en smidig flyganslutning via Helsingfors, varifrån man tar ett direktflyg till Shanghai (PVG). Andra snabba flyg från Arlanda med endast en mellanlandning kan bokas med Air China, China Southern Airlines, Aeroflot, Lufthansa, KLM, Swiss Air och Air France.

Flyg till Shanghai Pudong International Airport

Även om Shanghai har stå stora kommersiella flygplatser i Shanghai Pudong International Airport och Shanghai Hongqiao International Airport så avgår och ankommer relativt få internationella flyg till den senare, som främst trafikeras av inrikesflyg och regionala flyg, så chansen är stor att du landar på Pudong. Shanghais största flygplats är också en av världens största med närmare 50 miljoner resenärer som passerar genom flygplatsens två terminaler, som kommer att kompletteras med en tredje under 2015.

Man tar sig enkelt från Pudong till centrala Shanghai; det regionala snabbtåget Maglev med topphastigheter på hisnande 430 km/h passerar flygplatsen och tar dig in till Shanghai city på endast 8 minuter. Tunnelbanelinje 2 passerar även flygplatsen men är ett betydligt knepigare transportmedel då man måste byta tåg vid Guanglan Road, och resan tar totalt cirka en timme. Värt att observera är att Maglev-tågen endast går fram till cirka halv tio på kvällen så därefter är det smidigast att ta en taxi. Flygplatsen ligger cirka 30 km från centrala Shanghai och det brukar ta uppemot en timme att ta sig in till hotellen i Shanghai, men detta kan givetvis variera beroende på trafik. En taxi brukar kosta runt 150 yuan, vilket inte är mer än 200 kronor beroende på växelkursen.

Information om flyg till Shanghai

Destinationens flygplats Pudong Intl.
IATA-kod för ankomstflygplats PVG
Destination Shanghai

Populära flyg till Shanghai

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 3 407 kr för enkelflyg och 4 415 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.