Förslag på billiga flygresor till Shenzhen

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 5 105 kr för enkelflyg och 4 802 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Shenzhen

Flyg till Shenzhen

Den snabbt växande staden Shenzhen ligger strax norr om Hongkong vid Pärlflodens delta på det kinesiska fastlandet. Flygresor till Shenzhen är väldigt populära bland kineserna själva, men även fler och fler internationella turister har börjat hitta hit på senare år. Här möts du av en både spännande och omtumlande upplevelse av genuint kinesiskt storstadsmyller.

Det finns gott om bra hotell i Shenzhen – från lyxhotell, spahotell och kasinohotell till affärshotell och enklare familjehotell. Satsa på att bo centralt för att underlätta din vistelse. Det är inte så lätt att ta sig runt med kollektivtrafik i denna fullpackade storstad, så det kan vara en god idé att antingen ta sig runt med taxi, eller kanske anlita en guide och hyra bil i Shenzhen. Den relativt höga kriminaliteten i Shenzhen avskräcker många turister, men för en van och aktsam resenär erbjuder staden helt unik reseupplevelse. Med egen bil får du dessutom möjlighet att besöka de vackra stränderna strax utanför Shenzhen som kinesiska turister flockar till.

Flyg till Shenzhen från Sverige

En flygresa till Shenzhen från Norden kräver minst en mellanlandning och tar som kortast runt femton timmar. Du som vill flyga till Shenzhen från Stockholm eller Köpenhamn kan hitta bekväma avgångar med ett stopp i Peking med flygbolagen SAS och Air China. Från Göteborg krävs det minst två mellanlandningar, men det går att hitta billiga flyg till Shenzhen på under 20 timmar med bland annat SAS, KLM och Air China. Se till att undvika alltför långa stopptider så gott du kan. Om du är ute i god tid och söker smart är det inte vara några problem att hitta billiga flygbiljetter till Shenzhen från alla Skandinaviens större städer som inte tvingar dig att tillbringa tiotals timmar på en transitflygplats.

Flyg till Shenzhen Bao'an International Airport

Flygresor till Shenzhen tar dig till flygplatsen Shenzhen Bao’an (SZX), som är en av de tre största flygplatserna i Pärlflodens delta, tillsammans med Hong Kong International Airport och Guangzhou Baiyun International Airport. Det går till och med att ta en färja mellan Shenzhen Bao’an och Hong Kong International utan att behöva gå genom immigrationskontrollen och tullen, för att underlätta för transitpassagerare. Shenzhen International Airport är en snabbt växande flygplats som hanterar knappt 40 miljoner passagerare om året. År 2011 öppnades en ny landningsbana och 2013 en helt ny terminal. Dessutom är en tredje terminal på gång på denna superexpansiva flygplats. Detta beror delvis på att det är lätt att flyga härifrån till andra städer i Kina, samt billigare än att flyga från storstaden Hongkong. För internationella passagerare som inte är från Asien kan det dock vara svårare att hitta direkta flyg till Shenzhen.

Shenzhen Bao’an International Airport ligger drygt tre mil nordväst om Shenzhen, och du tar dig in till staden med buss eller minibuss. Flygplatsens främsta transitbussar heter 330 och går till Shenzhens centralstation med tre stopp på vägen. Det går även intercitybussar från flygplatsen till andra städer i regionen som Hongkong och Dongguan. Taxibilar plockar upp passagerare från speciella väntområden som ligger vid avgångshallens tre utgångar. Det är populärt att åka taxi här, och under den nya terminalens öppningshelg tog den emot 6 858 taxibilar om dagen.

Information om flyg till Shenzhen

Destinationens flygplats Shenzhen
IATA-kod för ankomstflygplats SZX

Populära flyg till Shenzhen

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 5 105 kr för enkelflyg och 4 802 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.