Billiga flygbiljetter till Shenzhen

Om Shenzhen

Flyg till Shenzhen

Den snabbt växande staden Shenzhen ligger strax norr om Hongkong vid Pärlflodens delta på det kinesiska fastlandet. Flygresor till Shenzhen är väldigt populära bland kineserna själva, men även fler och fler internationella turister har börjat hitta hit på senare år. Här möts du av en både spännande och omtumlande upplevelse av genuint kinesiskt storstadsmyller.

Det finns gott om bra hotell i Shenzhen – från lyxhotell, spahotell och kasinohotell till affärshotell och enklare familjehotell. Satsa på att bo centralt för att underlätta din vistelse. Det är inte så lätt att ta sig runt med kollektivtrafik i denna fullpackade storstad, så det kan vara en god idé att antingen ta sig runt med taxi, eller kanske anlita en guide och hyra bil i Shenzhen. Den relativt höga kriminaliteten i Shenzhen avskräcker många turister, men för en van och aktsam resenär erbjuder staden helt unik reseupplevelse. Med egen bil får du dessutom möjlighet att besöka de vackra stränderna strax utanför Shenzhen som kinesiska turister flockar till.

Flyg till Shenzhen från Sverige

En flygresa till Shenzhen från Norden kräver minst en mellanlandning och tar som kortast runt femton timmar. Du som vill flyga till Shenzhen från Stockholm eller Köpenhamn kan hitta bekväma avgångar med ett stopp i Peking med flygbolagen SAS och Air China. Från Göteborg krävs det minst två mellanlandningar, men det går att hitta billiga flyg till Shenzhen på under 20 timmar med bland annat SAS, KLM och Air China. Se till att undvika alltför långa stopptider så gott du kan. Om du är ute i god tid och söker smart är det inte vara några problem att hitta billiga flygbiljetter till Shenzhen från alla Skandinaviens större städer som inte tvingar dig att tillbringa tiotals timmar på en transitflygplats.

Flyg till Shenzhen Bao'an International Airport

Flygresor till Shenzhen tar dig till flygplatsen Shenzhen Bao’an (SZX), som är en av de tre största flygplatserna i Pärlflodens delta, tillsammans med Hong Kong International Airport och Guangzhou Baiyun International Airport. Det går till och med att ta en färja mellan Shenzhen Bao’an och Hong Kong International utan att behöva gå genom immigrationskontrollen och tullen, för att underlätta för transitpassagerare. Shenzhen International Airport är en snabbt växande flygplats som hanterar knappt 40 miljoner passagerare om året. År 2011 öppnades en ny landningsbana och 2013 en helt ny terminal. Dessutom är en tredje terminal på gång på denna superexpansiva flygplats. Detta beror delvis på att det är lätt att flyga härifrån till andra städer i Kina, samt billigare än att flyga från storstaden Hongkong. För internationella passagerare som inte är från Asien kan det dock vara svårare att hitta direkta flyg till Shenzhen.

Shenzhen Bao’an International Airport ligger drygt tre mil nordväst om Shenzhen, och du tar dig in till staden med buss eller minibuss. Flygplatsens främsta transitbussar heter 330 och går till Shenzhens centralstation med tre stopp på vägen. Det går även intercitybussar från flygplatsen till andra städer i regionen som Hongkong och Dongguan. Taxibilar plockar upp passagerare från speciella väntområden som ligger vid avgångshallens tre utgångar. Det är populärt att åka taxi här, och under den nya terminalens öppningshelg tog den emot 6 858 taxibilar om dagen.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Shenzhen?
Shenzhen har bara en flygplats, Shenzhen (SZX-Shenzhen Intl.).
Hur långt från centrala Shenzhen ligger Shenzhen (SZX-Shenzhen Intl.)?
Längre turer är ingen match, bara du planerar dem i förväg. Centrala Shenzhen ligger cirka 35 kilometer från Shenzhen (SZX-Shenzhen Intl.), så utforska hur du ska göra för att åka dit innan planet landar.
Kan jag flyga till Shenzhen?
Gör din flygresa till Shenzhen smidig genom att besöka våra reseråd under covid-19. Det är ett smidigt sätt att hålla dig informerad om gällande restriktioner, inklusive krav på karantän och den senaste hälsoinformationen.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Shenzhen?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Shenzhen kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Shenzhen med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Shenzhen kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Shenzhen?
När du anländer till SZX börjar ditt äventyr i Shenzhen på riktigt. Stadens huvudflygplats ligger ungefär 35 kilometer utanför stadskärnan.
Hur många flygbolag flyger till Shenzhen?
Shenzhen hanterar flyg från 31 flygbolag, som flyger från minst 104 flygplatser runtom i världen.
Vilka flygbolag flyger till Shenzhen?
China Southern Airlines, China Eastern Airlines och Spring Airlines är de vanligaste flygbolagen som erbjuder flyg till Shenzhen. Majoriteten av flygen åker från Shanghai, och det är China Southern Airlines som har flest valmöjligheter på sträckan.
Hur många direktflyg går det till Shenzhen?
Det blir mycket smidigare att resa med flyg till en ny destination om man kan undvika mellanlandningar. Om du reser till Shenzhen är den goda nyheten att det vanligtvis går 3 301 direktflyg per vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Shenzhen från?
Många som reser med flyg till Shenzhen hoppar på planet från någon av flygplatserna i Shanghai, Lujiazui eller Yangpu.
Hur lång tid tar flyget till Shenzhen?
Vilken flygplats du reser från avgör hur många filmer du hinner se på planet. Från Shanghai till Shenzhen tar resan 2 timmar och 35 minuter. Ett flyg från Lujiazui brukar komma fram på 2 timmar och 28 minuter. Om du har Yangpu som avreseort får du istället räkna med att vara i luften i 2 timmar och 28 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Shenzhen?
Avvakta inte till precis innan avfärden innan du bokar flygresan. Det tipset har du kanske fått höra från ett flertal vana resenärer. När du bokar lång tid i förväg får du fler alternativ att välja bland, och biljettpriserna brukar vara lägre. Men stanna inte där. Bredda sökningen och se om destinationen i fråga har mer än en flygplats. Priserna skiljer sig ofta beroende på vilken flygplats du reser till. Kom ihåg att även jämföra priser från olika flygbolag. Sist men inte minst bör du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du är medveten om vad priserna brukar ligga på kan du slå till direkt om du väl har hittat ett ovanligt lågt pris. De bästa erbjudandena säljer slut fort.
Hur tar man sig igenom flygresan till Shenzhen?
Beroende på din avreseort kan flyget till Shenzhen gå snabbt eller ta lite längre tid. Här kommer en del tips som kan vara till hjälp för att komma igång med resan på bästa möjliga sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • Nyckeln till en problemfri flygresa är att planera ordentligt i förväg. Börja med det som är viktigast: pass, resedokument, lite pengar och viktiga mediciner. Utöver detta bör du komma ihåg att ta med dig saker som får tiden att gå fortare, som en surfplatta eller en bra bok. Det kan även vara smart att packa ner din laddare, ett par hörlurar och en uppblåsbar flygkudde. Slutligen ska du inte glömma att lämna plats i väskan för dina toalettartiklar och lite rena kläder.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Lägg över alla fulla flaskor med balsam och hårgelé i ditt incheckade bagage. Alla vätskor i behållare större än 100 milliliter kommer att konfiskeras av säkerhetspersonalen. Vassa föremål, som saxar, och brandfarliga eller explosiva objekt, exempelvis starka kemikalier och tändstickor, är inte heller tillåtna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Nyckeln till en bekväm resa med flyg är ofta så enkel som rätt klädval. Genom att klä dig i flera lager är du redo för den skiftande temperaturen ombord och du klarar av att hålla dig varm om det skulle bli svalt i kabinen. Skor med stilettklackar och kängor gör du bäst i att lämna i det incheckade bagaget, även om det normalt är favoritparet. Gå istället i omslutande skor med plan sula, så mår dina fötter som bäst.
  • Längre perioder av stillasittande kan orsaka djup ventrombos, eller DVT, vilket är ett tillstånd som kan drabba en del passagerare på långa flygturer. Den goda nyheten är att du kan minska risken för detta genom att dricka mycket vatten, regelbundet sträcka på dig och gå ett par steg i mittgången och genom att bära stödstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Shenzhen?
Tricket är att vara förberedd i förväg, innan du är framme på flygplatsen. På så sätt kan du slå dig ned på ditt flyg till Shenzhen utan fördröjningar. Följ de här tipsen för att börja semestern på bästa möjliga vis.

  • För det första måste du presentera dina resedokument och ditt pass för personalen. Ha allt redo, så att du inte behöver stanna upp och leta.
  • Efter detta måste både du och ditt handbagage röntgas. För att allt ska gå smidigt tar du av dig allt som skulle kunna aktivera larmet. Föremål som skärp, jackor och hörlurar måste gå igenom maskinen.
  • Elektronikenheter, såsom bärbara datorer och mobiler, måste också skannas. Men du behöver inte oroa dig. Du får snart tillbaka allt igen.
  • Plocka ut eventuella vätskor och geler ur handbagaget, för dessa måste ofta skickas separat genom röntgenmaskinen. Varje produkt måste förvaras i en förpackning som inte rymmer mer än 100 milliliter, och allt måste få plats i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Det är möjligt att du måste ta av dina skor och lägga upp dem på röntgenmaskinens band, så det kan vara praktiskt att bära skor som är lätta att ta av och på.
  • Flygbolagen kan inte tillåta att du har med dig saxar eller andra vassa föremål ombord. Om du inte kan vara utan dem på semestern måste du packa ner dem i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Shenzhen
Destinationens flygplatsShenzhen
IATA-kod för ankomstflygplatsSZX