Förslag på billiga flygresor till Side

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 105 kr för enkelflyg och 1 262 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Side

Flyg till Side

Är du på jakt efter en riktigt härlig sol- och badsemester kan du knappast välja ett bättre resmål än Side! Det underbara semesterparadiset i södra Turkiet lockar allt fler svenska turister och här bjuds på fantastiska stränder, härligt klimat och en mycket charmig atmosfär. De flesta flyg till Side landar på Antalya Airport som ligger knappt sju mil bort och då detta är en stor internationell flygplats går det lätt att hitta passande flygresor.

Det är inte heller några problem att hitta trevliga hotell i Side och de flesta ligger alldeles i närheten av stränderna. I själva verket är hela staden utdragen längs kustremsan, så var du än befinner dig i Side har du nära till havet. Själva centrum ligger på en liten halvö och här finns gott om härliga restauranger och spännande marknader och basarer.

Skönt klimat och perfekta stränder

Klimatet i Side är underbart med temperaturer som under sommaren lätt når över 30 °C. Solen lyser för det mesta från klar himmel och det blågröna vattnet är varmt och skönt. Lägg till detta perfekta stränder där du kan prova på dykning, parasailing och vattenskidåkning så har du en perfekt semester framför dig. En bra idé är att boka en paketresa till Side med både hotell och flygbiljetter, så är allt klart för en riktig toppenresa!

Om du kan slita dig från stränderna och basarerna en stund finns även gott om spännande arkeologiska platser att besöka. Side var under antiken en viktig handelsstad och här finns flera ruiner efter stora tempel och en enorm amfiteater.

Flyg till Antalya Airport

Antalya Airport är en stor flygplats som ligger nästan ända nere vid stranden. När man går in för landning är utsikten fantastisk med det kristallklara vattnet, de vita stränderna och det vackra Medelhavslandskapet – med andra ord en perfekt start på ditt Turkiet-besök! Det går många flygresor hit från exempelvis Arlanda, Malmö Airport och Landvetter och önskar du ännu fler avgångar går det fint att mellanlanda i till exempel Düsseldorf eller Istanbul. Särskilt under delar av säsongen kan du hitta riktigt billiga flyg.

Flygplatsen har god service med många trevliga restauranger och kaféer och det finns även fantastiska shoppingmöjligheter. Här kan du handla såväl handväskor som klockor, leksaker, smycken och turkiska specialiteter.

Transport från flygplatsen till Side

Med buss tar resan från Antalya Airport till Side lite drygt en och en halv timme och med taxi eller hyrbil ganska exakt en timme. De gula taxibilarna från Antalya Airport Taxi har fasta priser till Side och det går även fint att boka en taxi i förväg via internet.

Om du väljer att ta buss eller taxi från flygplatsen kan det sedan vara klokt att hyra bil i Side. Från vissa hotell är det relativt långt in till centrum och det är även praktiskt att ha bil för att kunna upptäcka nya stränder och göra utflykter in i det turkiska inlandet. Här finns en mycket spännande kultur och miljö att upptäcka!

Information om flyg till Side

Destinationens flygplats Antalya Intl.
IATA-kod för ankomstflygplats AYT
Destination Antalya

Populära flyg till Side

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 105 kr för enkelflyg och 1 262 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.