Början av huvudsektionen
Ikon för tur-och-retur-resa
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Avgiftsfri ändring av vissa flygbokningar.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.


Om Skiathos

Flyg till Skiathos

Meningen ”en ö i Grekland” för omedelbart tankarna till klarblått vatten, härligt klimat och god mat och dryck. Om letar flygbiljetter och väljer en flygstol till Skiathos är det exakt detta du kan förvänta dig när du landar.

Landar gör du på den lilla flygplatsen Skiathos Airport. När flygplasten byggdes var man faktiskt tvungen att bygga ihop Skiathos med en mindre ö vid namn Lazareta, för att få plats med en landningsbana för flyg till Skiathos. Endast runt 260 000 passagerare per år passerar genom flygplatsen på sina flygresor.

När du söker efter flygresor till Skiathos kan det vara en bra idé att samtidigt kolla in vilka paketresor till Skiathos som finns. Många väljer att boka paketresor för att få ned priset lite och på så vis möjligtvis spara pengar. Med en paketresa kombinerar man ofta hotell på Skiathos med sitt flyg och för den som gillar att åka bil går det också bra att samtidigt boka hyrbil på Skiathos.

Billiga flyg till Skiathos – Skiathos Airport

Flygplatsen på Skiathos är som sagt liten och består bara av en terminal. Här finns plats för tre parkerade flygplan i taget, men det finns planer på att göra plats för upp till fem flygplan till inom den närmsta framtiden. För att landa på den här flygplatsen har piloterna fått extra träning och det har nästan blivit en turistattraktion att ställa sig på stranden intill för att få en titt så nära som möjligt av flygplanen vid start och landning.

Från flygplatsen vidare till stränder och semester

När ditt flyg till Skiathos har landat är det dags att bege dig mot staden Skiathos eller någon av öns vackra stränder. Många väljer att åka buss från flygplatsen medan andra hyr en bil. Ett annat alternativ som har blivit mycket populärt är att hyra en moped för att ta sig runt på ön med. Dessutom är mopeder relativt billiga att hyra. Med en moped kan man också med enkelhet ta sig till många av de platser dit man inte kan ta sig med en bil.

Njut av vackra Skiathos

Skiathos är en otroligt vacker ö med ungefär 6 000 invånare. Här hittar du en herrans massa stränder, hela 60 stycken faktiskt. Vissa är mer kända än andra, men stranden Koukounaries är enligt många en av Europas absolut finaste. Du kan även ta dig med båt till någon av de andra paradisöarna som ligger i närheten. Skiathos tillhör ögruppen Sporaderna som ligger i Egeiska havet i Grekland. Journalisten och författaren Alexandros Papadiamantis, som är väldigt högt ansedd bland öns invånare, föddes här. Både flygplatsen och den största gågatan på ön är uppkallade efter honom.

Mat och dryck på Skiathos

En härlig dag på stranden kan bestå av allt från snorkling till beachvolleyboll. Efter dessa aktiviteter och lite uppfräschning på hotellrummet är det dags att kila ned till någon restaurang för att njuta av det underbara grekiska köket. Du kan bland annat förvänta dig mycket oliver och härliga smaker av tomat och fetaost!

Information om flyg till

Destinationens flygplats Skiathos
IATA-kod för ankomstflygplats JSI