Billiga flygbiljetter till Sopot

Förslag på billiga flygresor till Sopot

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 53 kr för enkelflyg och 104 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Wizz Air
Wizz Air
Wizz Air
Wizz Air
Wizz Air
Eurowings
Norwegian Air Shuttle
Wizz Air
Eurowings
Norwegian Air International Ltd

Recensioner från verifierade kunder

27 juni 2019

Nej

Verifierad resenär
Nyköping till Gdańsk · Wizz Air
9 maj 2019

Smidig flygresa. Landade t. om. före tidtabell.

Verifierad resenär
Nyköping till Gdańsk · Ryanair
3 apr. 2019

Dåligt att vi inte fick sittplatser bredvid varandra.

Verifierad resenär
Malmö till Gdańsk · Wizz Air

Om Sopot

Flyg till Sopot

Sopot är en stad i norra Polen vid Gdanskbukten med över 35 000 invånare. Staden ligger nära de större städerna Gdansk och Gdynia och är bland annat känd för sina bad- och kurorter. Runt staden finns en vacker natur med höga kullar, vilket lockar besökare både på sommaren med dess grönska, och vintern, då skidåkning är mycket populärt. Staden har ingen egen flygplats, utan det vanligaste när man genomför en resa till Sopot är att flyga till en större stad i närheten, förslagsvis Gdansk, och därefter ta sig till det närliggande Sopot med andra transportmedel. Sopot ligger på de vanliga tåg- och busslinjerna som går mellan Gdansk och Gdynia, så det är inga problem att ta sig till staden.

Flygresor till Sopot via Gdansk

När du ska ta dig till Sopot är det kanske smidigast att flyga till Gdansk och ta någon annan form av transport därifrån. Dessvärre går det inte alltid direktflyg till Gdansk från Sverige utan du får ofta flyga via en annan större stad i Europa. Ett bra förslag är att ta ett flyg till Polens huvudstad Warszawa för att därefter flyga vidare till Gdansk. De allra flesta flygbolag i Europa flyger till Gdansk flera gånger om dagen, så allmänt sett är det inga problem att hitta billiga flyg till Sopot om du är beredd att resa en liten stund efter att du har landat på Gdansks flygplats. Om du vill ha bil på resan kan du hyra bil i Sopot eller hyra bil på Gdansks flygplats.

Flygbiljetter till Sopot – från Sverige via Gdansk

Gdansks flygplats är välorganiserad och har all service som förväntas av en internationell flygplats. Här finns alla typer av tjänster som växlingskontor, postkontor och bankservice. Det finns också många sorters affärer, både taxfreebutiker och vanliga butiker, som erbjuder allt från smycken till alkoholhaltiga drycker. Resenärer kan även besöka de restauranger och den exklusiva lounge som flygplatsen har. Biluthyrningstjänsterna har redan nämnts. När du lämnar flygplatsen och reser vidare till ditt hotell i Sopot kan du ta dig dit med hyrbil, taxi, buss eller tåg. För bilar tar det lite över 20 minuter att köra till centrala Sopot. Om du åker tåg eller buss kan du ta de vanliga linjerna som går mellan Gdansk och Sopot. En resa till Sopot med tåg eller buss tar cirka en timme.

En lugn stad på ytan, men stor aktivitet på insidan

Sopot verkar utåt sett vara en typisk liten och lugn ort i norra Polen. Sopot är dock centrum för stor aktivitet. Staden är mycket känd för sina kurorter och badstränder, men här finns även ett sjudande nattliv med flera klubbar och dansställen. Staden är också känd för sin stora musikscen. Varje år äger tävlingen Sopot International Song Festival rum i staden. Det kan vara svårt att tro, men faktum är att denna tävling i denna lilla stad i Polen är en av Europas största internationella musiktävlingar! Tävlingen har genomförts sedan 1964 och lockar varje år stora mängder turister och deltagare.

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Sopot

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 53 kr för enkelflyg och 104 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Wizz Air
Wizz Air