Förslag på billiga flygresor till Tokyo

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 2 988 kr för enkelflyg och 4 574 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Flyg till Tokyo

Från Sverige måste man byta åtminstone en gång när man flyger till Tokyo. Det är oftast klokt att dela in resan i en kort första del, till exempel via Amsterdam eller Frankfurt, och en längre andra del eftersom du har fler avgångar att välja bland när du köper flygbiljetter för den första etappen.

Flygresan till Tokyo tar omkring 20 timmar, men det kan ta längre tid om du måste vänta mellan avgångarna. Om du vill vara säker på att anlända utvilad kan det vara klokt att övernatta på hotell mellan avgångarna, så slipper du känslan av en maratonresa. Om du bokar hotell och flyg genom Expedia kan du dessutom få förmånliga rabatter.

Res vidare från Tokyo Narita

Redan när du landar på Narita, Tokyos toppmoderna flygplats, märker du direkt den japanska effektiviteten. Det supersnabba eltåget ansluter dig inte bara till ditt hotell i centrala Tokyo, utan även till andra besöksmål, som till exempel Yokohama och Kyushu. Det går även bussar till centrala Tokyo, men de är inte att rekommendera under rusningstid. Tåget är något dyrare men både snabbare och bekvämare.

Om du vill hyra bil i Japan måste du skaffa ett körtillstånd innan du åker. Det är krångligt att köra bil inne i centrala Tokyo och bilhyrning är främst ett alternativ för dig som vill utforska landsbygden. Ett tips är att ta tåget till något av de många uthyrningsställena utanför staden och fortsätta därifrån med bil, så slipper du trängseln och kan njuta direkt.

Tokyo – en helt ny värld

Det är svårt att beskriva den spännande blandningen mellan modernt och intensivt å ena sidan och traditionellt och exotiskt å den andra. I Tokyo kan du ägna en hel eftermiddag på en traditionell, meditativ tebjudning och shoppa bland de trendigaste märkena och den senaste elektroniken dagen därpå.

Kontrasterna präglar också den kulinariska upplevelsen i Tokyo. Sushiälskare finner givetvis mer än sitt lystmäte bland Tokyos alla sushiserveringar och klassiska algdoftande rullar trängs med innovativa fusioner med intryck från världens alla hörn. Gör som lokalinvånarna och ät sushi på lunchtid – då får du färsk och trendig sushi utan att betala hutlösa turistpriser.

Det går att ägna en hel dag bland Tokyos vackra Shinto-tempel, som är praktexempel på den sirliga och utsökt dekorerade japanska arkitekturen. Om du har ont om tid och måste prioritera, bör du åtminstone besöka Meiji-templet, en helgedom som är minst lika vacker som det populära Senso-Ji-templet men med betydligt färre turister.

Om tebjudningarna och tempelbesöken blir för stillsamma är sumobrottningen ett spännande avbrott. De största evenemangen, som är en kombination kamp med teaterkonst, hålls i januari, maj och september – kom tidigt så får du inte bara bra platsen utan dessutom en chans att se alla förberedelser och ritualer. Om du kommer mellan höjdpunkterna kan du besöka de intensiva morgonträningspassen. Be om hjälp av hotellpersonalen eller någon annan som talar japanska, det anses ofint att dyka upp utan att ha förvarnat.

Populära flyg till Tokyo

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 2 988 kr för enkelflyg och 4 574 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.