Förslag på billiga flygresor till Tönsberg

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 481 kr för enkelflyg och 906 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Recensioner från verifierade kunder

Feb 23, 2020

Mjuk landning

Om Tönsberg

Flyg till Tönsberg

Trots två bränder, en av vilka förstörde praktiskt taget hela staden, räknas Tönsberg, som ursprungligen grundades 871, som Norges äldsta stad. Här är det mestadels historiska och kulturella upplevelser som gäller, men om du och familjen bokar flygbiljetter till Tönsberg så är det inte direkt svårt att hitta andra sevärdheter och saker att roa sig med.

Tönsberg Airport

Jarlsberg flyplass, som Tönsberg Airport brukar kallas, är en liten flygplats som ligger strax norr om staden och erbjuder direktflyg till Tönsberg från ett antal olika större flygplatser. Från flygplatsen in till stan tar det bara 10 minuter med bil eller 45 minuter med lokaltrafiken. Flygplatsen är mycket liten, och staden i sig är nästan lika liten, så någon hjälp i form av vägbeskrivning lär du inte behöva. Skyltning mot centrum hittar du så fort du avslutat flygresan till Tönsberg.

Tönsberg centrum

När ditt flyg till Tönsberg landat och det är dags att utforska allt som denna historiska stad har att bjuda på, så kan det vara en bra idé att börja någonstans i centrum. Inom bara några minuters gångavstånd från ditt hotell i Tönsberg finns det en tågstation, en ishall, ett shoppingcenter, flera museer, ett antal grönområden, en kyrkruin, ett sjukhus, en pittoresk småbåtshamn samt ett varierande utbud av restauranger från olika kök. Ja, städer som är så gamla som den här är uppbyggda för att rymma allt som man skulle kunna behöva. Resor som nu för tiden bara tar 20 minuter kunde förr ta flera timmar eller en hel dag.

Tönsbergs motståndskraftiga kyrkor

Som sagt så har Tönsberg drabbats av två större bränder under sin långa historia. Första gången, år 1503, förstördes endast slottet och tillhörande hus uppe på Slottsfjellet, men därefter brann hela staden ner ca. 30 år senare. Denna gång kunde man bara rädda två kyrkor. Idag kan man förutom den tidigare nämnda Olavkyrkans ruin även besöka Vestfold fylkes äldsta stenkyrka, som heter Sem kirke, och grundades under 1100-talet.

Avkoppling och nedkoppling

Tönsberg är en perfekt plats för den som bara vill komma bort ett tag. Staden erbjuder egentligen allt som man behöver, och även om du inte lär komma bort från mobilleverantörernas täckning, så skulle en weekend i Tönsberg utan mobiler och datorer säkert kunna gå hur bra som helst. Strosa längsmed Kanalen i kvällssolen på sommaren eller unna dig ett besök på stadens museer under vinterns kyla.

Billigare flygresor till Tönsberg via Oslo

Tönsbergs lokala flygplats är utan tvekan det smidigaste valet, men det kan vara lättare att hitta billiga flyg till Tönsberg om du bokar ett flyg som landar i Oslo istället. Ett annat alternativ är att boka en paketresa till Tönsberg där hotell och hyrbil i Tönsberg också ingår, eller så kan du hämta bilen i Oslo och sedan köra ner till Tönsberg på mindre än 2 timmar. Det beror helt enkelt på hur just din situation ser ut eller vad du har för preferenser.

Information om flyg till Tönsberg

Destinationens flygplats Gardermoen
IATA-kod för ankomstflygplats OSL
Destination Oslo

Populära flyg till Tönsberg

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 481 kr för enkelflyg och 906 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.