Billiga flygbiljetter till Trondheim

Förslag på billiga flygresor till Trondheim

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 339 kr för enkelflyg och 1 413 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
SAS
SAS
SAS
SAS
Norwegian Air Shuttle
Widerøe
SAS
SAS

Om Trondheim

Flyg till Trondheim

Trondheim som ligger i mellersta Norge är landets tredje största stad efter Oslo och Bergen. Staden har ett naturskönt läge på Trondheimfjordens södra strand vid floden Nidelvas utlopp och är en av Norges äldsta städer. Den grundades redan år 997 av Olav Tryggvason och var Norges huvudstad fram till år 1217. Trondheim är en knutpunkt för trafiken mellan norr och söder, och Hurtigruten anländer dagligen till hamnen. Flyg till Trondheim och upptäck den här trevliga universitetsstaden som är full av parker, museer och imponerande arkitektur.

Flygresor till Trondheim

När du bokar en flygresa till Trondheim landar du på Trondheim flygplats, Værnes, som är Norges tredje största flygplats. Den ligger 35 kilometer från staden och trafikeras av både inrikes- och utrikesflyg. Med regelbundna direktflyg från Stockholm och Köpenhamn är det lätt att hitta billiga flyg till Trondheim. Från flygplatsen till centrum tar det runt en halvtimme med bil, buss eller tåg. Lokaltågen avgår ungefär en gång i timmen och flygbussen avgår var tionde minut. Om du vill se mer av de norska fjällen och fjordarna som omger staden, eller resa vidare i Norge är det en bra idé att hyra bil i Trondheim. Väg E6, som är Norges största och viktigaste väg, passerar alldeles utanför staden.

Flyg till musikupplevelser i Trondheim

Den musikintresserade har två spännande museer att besöka. Här finns Ringve museum, Norges nationalmuseum för musik och musikinstrument, och Rockheim som är ett interaktivt pop- och rockmuséum med utställningar om norsk populärmusik från 1950-talet till nutid. Båda museerna anordnar uppskattade konserter.

Sevärdheter i Trondheim

Boka flygbiljetter till Trondheim och vandra omkring i den historiska staden. Trondheims mest imponerande byggnad är den medeltida katedralen Nidarosdomen. Bygget påbörjades år 1070 och uppfördes i gotisk-romersk stil i olika etapper fram till så sent som för trettio år sedan. Kliver du in i kyrkan går du på den siste vikingakungens grav och klättrar du upp i kyrktornet har du en fantastisk utsikt över staden och fjorden.

Trondheims mest pittoreska stadsdel är Bakklandet med kullerstensgator och färgglada trähus. Här hittar du utmärkt shopping, mysiga kaféer och restauranger. Missa inte heller Stiftsgården från 1700-talet, som är Skandinaviens största träpalats och den norska kungafamiljens residens i Trondheim. Att ta färjan till Munkholmen är en trevlig sommarutflykt. Här finns en fästning från 1100-talet som har tjänat som avrättningsplats, kloster, fängelse och försvarsverk. Hoppa på färjan som går varje timme, och ta med dig picknick och badkläder i packningen.

Ta dig runt i Trondheim

Lokaltrafiken trafikeras med buss och spårvagn, men Trondheim är så pass promenadvänligt att du kan se de flesta av sevärdheterna till fots. Ett annat billigt och smidigt sätt att röra sig runt staden på är att låna en bysykkel. Cyklarna ägs av Turistbyrån och kan hämtas och lämnas på flera ställen i centrum. Du har aldrig långt till stadens sevärdheter från ditt hotell i Trondheim. Om du vill kombinera flyg med boende till ett förmånligt pris gör du rätt i att leta efter en paketresa till Trondheim.

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Trondheim

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 339 kr för enkelflyg och 1 413 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air Shuttle
SAS