Billiga flygbiljetter till Umeå

Förslag på billiga flygresor till Umeå

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 461 kr för enkelflyg och 841 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Braathens Regional Aviation
Norwegian Air International Ltd
Scandinavian Airlines
Braathens Regional Aviation
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines

Flyg till Umeå

Umeå Airport är en internationell flygplats som ligger fyra kilometer från centrala Umeå i stadsdelen Alvik. Till Umeå Airport flyger du direkt med reguljärflyg från bland annat Stockholm, Göteborg, Luleå och Östersund. Umeå Airport har även direktförbindelser med internationella flygplatser i Europa och om du flyger via en annan flygplats som Stockholm eller Göteborg tar du dig hit oavsett var din resa startar. Tack vare det korta avståndet från flygplatsen till centrala Umeå tar du dig snabbt in till staden med flygbuss eller taxi. Resan in till centrum, där de flesta hotellen i Umeå ligger, tar inte mer än 8 minuter. På Umeå Airport går det även att hyra bil från Hertz, Europcar, Avis och Sixt.

Flygresor till olika länder från Umeå

Umeå Airport trafikeras av internationella flygbolag som Norwegian, Scandinavian Airlines och Malmö Aviation. De flesta direktflygen går från Stockholm Arlanda och Stockholm Bromma och det finns flera linjer med ankomst från tidigt på morgonen till sent på kvällen. Eftersom Arlanda har förbindelse med flygplatser i hela världen kan du flyga till Umeå från i stort sett vilken plats som helst. Förutom de reguljära flygförbindelserna utgår ett stort antal charterflyg från Umeå Airport. Resmålen är oftast populära semesterparadis som exempelvis Gran Canaria och Teneriffa i Spanien och Cancún i Mexiko.

Service på flygplatsen

På Umeå Airport erbjuds många tjänster som resenärer brukar ha användning för. Brevlåda och bankomat finns utanför säkerhetskontrollen. Bagagevagnar finns i ankomsthallen och utanför terminalen. Alla resenärer kan surfa kostnadsfritt med wifi på flygplatsen. I flygplatsrestaurangen serveras dagens lunch och à la carte och i anslutning till flygplatsens entré finns ett café som också fungerar som informationsdisk. Här kan du köpa enklare rätter som hamburgare, sallad och smörgåsar.

Kultur och utbildning i studentstaden Umeå

Umeå är Sveriges tolfte största och Norrlands största tätort. Staden är residensstad i Västerbotten och ligger vid Umeälven ungefär en och en halv mil från kusten. Umeå brukar kallas Björkarnas stad och är känt för sitt universitet och det aktiva kulturlivet, med Norrlandsoperan som det stora flaggskeppet.

Umeå är en stad som under lång tid gått in för att erbjuda invånare och besökare ett rikt och varierat kulturutbud och staden utsågs till Europas kulturhuvudstad 2014. Umeå har ett kreativt klimat tack vare att många kulturarbetare och konstnärer har valt att bosätta sig här. Norrlandsoperan är ett mycket aktivt operahus som erbjuder många föreställningar och evenemang. Umeå har också flera museer och gallerier, en professionell symfoniorkester och ett stort antal musikgrupper. Umeå universitet är ett av Sveriges största utbildningsuniversitet med cirka 4 300 anställda och 32 000 studenter. Utbudet av utbildning är brett och forskning bedrivs inom många olika områden.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Umeå?
Umeå (UME) är den enda flygplatsen du kan välja nära Umeå.
Hur långt från centrala Umeå ligger Umeå (UME)?
Umeå (UME) ligger inte långt från staden, endast 4 kilometer från centrala Umeå.
Kan jag flyga till Umeå?
Läs våra reseråd under covid-19 för att få veta mer om möjliga reserestriktioner för Umeå innan din flygresa. Allt från rekommendationer till karantänkrav uppdateras regelbundet för att du ska kunna hålla dig uppdaterad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Umeå?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Umeå kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Umeå med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Umeå kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Umeå?
Om du reser med flyg till Umeå kommer du att landa på Umeå (UME). När du har stigit av planet och hämtat ut ditt bagage är du bara 4 kilometer från centrum.
Hur många flygbolag flyger till Umeå?
Du kan hitta 4 flygbolag som trafikerar sträckan till Umeå, och de flyger från 3 flygplatser runtom i världen.
Vilka flygbolag flyger till Umeå?
SAS och Norwegian Air International erbjuder flest flygalternativ till Umeå. Ett av de populäraste sätten att resa hit är att flyga med SAS från Stockholm.
Hur många direktflyg går det till Umeå?
Att planera en fantastisk vistelse i Umeå är ingen match när det finns 82 direktflyg att välja och vraka bland per vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Umeå från?
Flygresor till Umeå som avgår från Stockholm, SoFo och Grödinge är de som har störst efterfrågan.
Hur lång tid tar flyget till Umeå?
Vilken flygplats du reser från avgör hur lång flygtiden blir. Från Stockholm till Umeå tar resan i genomsnitt 1 timme och 10 minuter. Ett flyg från SoFo brukar komma fram på 1 timme. Med Grödinge som avreseort får du istället räkna med att vara i luften i 1 timme.
Hur hittar man det billigaste flyget till Umeå?
Dröj inte till precis innan avresan innan du bokar dina flygbiljetter. Detta tips kan du få höra från ett flertal vana resenärer. När du bokar långt i förväg har du fler alternativ att välja bland, och flygpriserna är ofta lägre. Du kan även bredda sökningen och jämföra alla olika alternativ. Om ditt resmål har flera flygplatser är det möjligt att du kan hitta bättre erbjudanden genom att resa till en mindre trafikerad flygplats. Till sist kan du spara ytterligare några kronor genom att vara beredd på att boka snabbt. Om du lyckas hitta ett fint erbjudande ska du inte avvakta, utan slå till när du har chansen.
Hur tar man sig igenom flygresan till Umeå?
Vi har samlat all information som behövs för att resan ska gå så smidigt som möjligt. Följ bara de här tipsen så tar du dig snabbt igenom alla kontroller och kan börja upptäcka resten av Umeå.Packa det här i ditt handbagage:

  • Först och främst ska du ta med dig passet, alla resedokument, dina bankkort samt eventuella mediciner. Härnäst kommer du att vilja ha någon typ av underhållning under flygresan. En bra bok och bärbar elektronik som du har laddat med dina favoritfilmer är ett par bra alternativ. Om du har planer på att vila en stund kan ett nackstöd och ett par öronproppar vara användbara. Sist men inte minst bör du inte glömma att lämna lite plats i väskan för några grundläggande toalettartiklar, så att du kan känna dig på topp när du anländer.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Lägg över alla fulla flaskor med balsam och hårgelé i dina incheckade väskor. Alla vätskor och geler i behållare större än 100 milliliter kommer att omhändertas. Vassa föremål, som arméknivar, och övriga farliga objekt, exempelvis tändare och bränsle, är inte heller tillåtna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Bekvämlighet bör vara din högsta prioritet när du avgör hur du ska vara klädd under resan. Tänk även igenom vad du ska ha för skor, eftersom det kan hända att fötterna svullnar något under resans gång. Heltäckande skor med flat sula är det bästa alternativet.
  • Ett tillstånd som kallas djup ventrombos, eller DVT, kan vara en risk under långa flygresor. Det innebär att blodproppar bildas, vanligtvis i benen, vilket skulle kunna bero på att man har suttit still för länge. Du kan minska risken genom att ställa dig upp och gå lite längs med mittgången. Ett par bra kompressionsstrumpor kan också hjälpa.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Umeå?
Det är egentligen inte särskilt svårt – var förberedd helt enkelt. Vi har samlat ihop en lista med bra tips så att du lättare kan ta dig igenom säkerhetskontrollen utan onödiga problem. Sedan bär det av mot Umeå.

  • Kom ihåg att ha ditt pass och dina resedokument inom räckhåll. De är det första du kommer att behöva visa upp under säkerhetskontrollen.
  • Därefter är det tid för din jacka, ditt bälte, dina nycklar och annat från dina fickor, till exempel hörlurar, att gå igenom röntgenmaskinen. Hela processen går smidigare om du börjar göra dig i ordning medan du väntar på din tur i kön.
  • En kort stund måste du leva utan digital teknologi. Mobilen, surfplattan och dina övriga elektroniska enheter ska också passera genom skannern.
  • Handkräm, hårolja och alla andra vätskor eller geler i ditt handbagage måste ligga i behållare som inte rymmer mer än 100 milliliter. Dessutom måste du lägga allt i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Lätta sneakers är ett behändigt val, eftersom det är mindre risk för att du måste ta av dem när du tar dig igenom säkerhetskontrollen. Kängor och andra tyngre skor granskas ofta separat.
  • Vassa föremål är förbjudna ombord på flyget. De kommer att konfiskeras av personalen i kontrollen, så packa ner dem i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Umeå
Ankomstflygplats
Umeå
IATA-kod för ankomstflygplats
UME
Destination
Umeå
Pris tur-och-retur
2 414 kr

Populära flyg till Umeå

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 461 kr för enkelflyg och 841 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd