Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Boka hyrbil med Expedia i Umeå

Hyra bil i Umeå

Umeå är en vacker och trevlig stad som är väl värd ett besök! Passar du på att hyra en bil kan du enkelt och smidigt åka precis dit du vill utan att behöva vänta på bussar eller köpa biljetter.

Med Expedia hittar du lätt billiga hyrbilar i den storlek och det utförande som passar dig bäst. Reser du ensam och ska hålla dig inom Umeå vill du kanske ha en liten och kompakt bil, medan du behöver en större om hela familjen är med, om du har mycket bagage eller om du vill ut på en långresa. Expedia presenterar många olika förslag som du kan välja mellan.

Hämta och lämna bilen där det passar dig bäst

För att du ska få största möjliga nytta av din hyrbil är det bra om du kan hämta och lämna den där det passar dig bäst för att snabbt kunna komma fram till ditt hotell i Umeå. Kommer du till exempel med tåg är det praktiskt att kunna hämta bilen alldeles vid tågstationen. Då slipper du släpa på bagage i onödan eller gå långa sträckor. På Expedias webbplats skriver du bara in var du vill hämta och lämna bilen så får du förslag på närbelägna biluthyrningsföretag. Om du kommer med flyg till Umeå så kan du enkelt hämta hyrbilen på flygplatsen.

Köra bil i Umeå

Det är trevligt att köra bil i Umeå. Tempot är lugnt och infrastrukturen är bra – till exempel har det på senare år byggts många cirkulationsplatser i staden. Det går flera stora vägar, som E4 och E12, genom Umeå.

En sak man bör tänka på är att det sedan en tid tillbaka råder parkeringsförbud längs gatorna i stora delar av Umeå, bland annat för att undvika problem med snöröjningen. Det finns skyltning vid infarterna till dessa områden och kartor över parkeringsförbudsområdena finns också på Umeå stads webbplats. På webbplatsen finns även information om vilka regler som gäller och vilka möjligheter som finns till dispens.

Resmål med bil

Det finns många trevliga utflyktsmål i Umeå med omnejd och med hyrbil går det lätt att ta sig dit. Ett exempel är Gammlia som är ett friluftsmuseum mitt i Umeå. Här finns flera byggnader från gamla tiders Västerbotten i lantlig miljö och på sommaren även höns, får och getter. På samma plats ligger även Västerbottens museum. Till de fasta utställningarna hör Rock Art in Sápmi som handlar om hällristningar och hällmålningar i Sameland, en skidutställning och en textilutställning. På museet finns även en butik och ett kafé som serverar lunch.

Andra populära resmål är Umedalens skulpturpark som ligger väster om Umeås centrum och Älgens Hus i Bjurholm där man kan få klappa tama älgar och köpa äkta älgost.

Vill du göra en lite längre resa kan du följa Blå vägen (E12) en bit in i inlandet. Du åker då längs Umeälven västerut och passerar efter ett tag Vännäs. Fortsätter du ännu längre kommer du till Lycksele, Storuman, Tärnaby, Hemavan och slutligen ända in i Norge och Mo i Rana. Det är en mycket vacker väg, särskilt sommartid då man får uppleva Norrlands inland och fjällvärlden i all dess skönhet. Du kanske redan har bokat en paketresa till Umeå - passa på att boka din hyrbil nu så att du kan njuta till fullo av din resa.

Upptäck Umeå

Utforska Umeå med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!