Billiga flygbiljetter till Vadstena

Förslag på billiga flygresor till Vadstena

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 2 162 kr för enkelflyg och 3 392 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

KLM
KLM
KLM
KLM
KLM

Om Vadstena

Om Vadstena

Flyg till Vadstena

Mitt i Östergötland vid Vätterns strand ligger den berömda klosterorten Vadstena. Flygresor hit går via Linköping, Jönköping, Norrköping eller Skavsta, och du kan flyga till och från flera olika städer i Sverige och övriga Europa. Vadstena lockar många besökare varje år tack vare sitt sjönära läge, sitt berömda kloster och sitt slott. Här bjuds du även på en mängd naturupplevelser runt ekoparken Omberg och den berömda fågelhäckningsplatsen Tåkern. Den medeltida staden ligger på Vätterns östra strand och präglas av kullerstensgränder och mysiga små butiker och uteserveringar. Boka en paketresa eller ett hotell i Vadstena för en sagolik historisk upplevelse.

Så kan du boka flyg till Vadstena

Vadstena ligger precis mitt emellan Göteborg och Stockholm, på en avstickare från E4:an. Den närmsta större flygplatsen är Skavsta flygplats strax utanför Stockholm, vart man kan flyga från flera städer i Europa, som till exempel London, Wroclaw, Bremen och Düsseldorf. Det finns dock inga inrikesflyg till Skavsta, så om du vill flyga till Vadstena från Sverige så är detta inget bra alternativ. Samma sak gäller flygplatserna i Norrköping och Lidköping, som har reguljärflyg endast till och från München respektive Amsterdam.

Flygplatsen i Jönköping erbjuder å andra sidan flygresor till Vadstena från lite närmare håll, nämligen Karlstad och Stockholm Arlanda. I Jönköping hittar du även utrikesflyg till och från bland annat Frankfurt samt flyg till och från Visby under Almedalsveckan.

Ta dig till Vadstena med flyg

När du landar på Jönköpings flygplats har du en dryg timmes bilfärd till Vadstena. Du följer E4:an norrut längs Vätterns strand, en sträcka som faktiskt har röstats fram till en av Sveriges vackraste vägar, för att sedan köra in på mindre vägar antingen vid Ödeshög eller Väderstad. Det går även att resa kollektivt från Jönköping, men det tar betydligt längre tid så det kan vara en god idé att hyra bil på flygplatsen.

Du som landar på Stockholm Skavsta efter en flygresa till Vadstena från någon utrikes destination har runt en timme och tre kvart i bilen framför dig. Också härifrån följer du E4:an västerut nästan hela vägen. Norrköping och Linköping ligger på vägen mellan Skavsta och Vadstena. Flyg till Linköping tar dig allra närmast, och bilresan härifrån tar inte mer än runt tre kvart.

När flyget inte funkar: Andra sätt att resa till Vadstena

Att hitta direktflyg till Vadstena, eller ens relativt smidiga flygresor är ganska knepigt, så många besökare väljer att resa på andra sätt. Dessutom finns det inte så många billiga flygbiljetter till Vadstena, så budgetresenärer gör ofta bättre i att till exempel ta en långfärdsbuss. Tack vare sitt strategiska läge mitt i Sydsverige kan man alltid enkelt komma till Vadstena med bil; E4:an går nästan hela vägen. Med hjälp av buss och pendeltåg tar man sig enkelt till stambanan för resor till övriga delar av landet. Blåklints Buss kör flera dagliga turer till Stockholm med linje 955 och till Göteborg med linje 954 på fredagar och söndagar.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Vadstena?
Vadstena har ett flertal flygplatser, men de flesta landar på Stockholm (ARN-Arlanda).
Kan jag flyga till Vadstena?
Besök våra reseråd under covid-19 för att få den senaste informationen om att flyga till Vadstena. Här kan du läsa mer om reserestriktioner och om karantän är ett krav när du landar.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Vadstena?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Vadstena kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Vadstena med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Vadstena kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Hur många flygbolag flyger till Vadstena?
Totalt finns det 44 flygbolag som kopplar samman Vadstena med 138 flygplatser över hela världen.
Vilka flygbolag flyger till Vadstena?
Besökare väljer oftast att boka biljetter med SAS, Norwegian Air Shuttle eller Norwegian Air International när de reser med flyg till Vadstena. De flesta av flygen avgår från Frogner, och SAS är det populäraste alternativet på den här sträckan.
Hur många direktflyg går det till Vadstena?
Att arrangera en uppiggande vistelse i Vadstena är lätt när det finns 2 096 direktflyg att välja och vraka bland varenda vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Vadstena från?
Många flygresor till Vadstena avgår från flygplatserna i Oslo, Gamla stadskärnan och Haga.
Hur lång tid tar flyget till Vadstena?
Om du ska flyga från Oslo kommer du att vara i luften cirka 1 timme innan du anländer till Vadstena. Från Gamla stadskärnan tar resan omkring 2 timmar och 50 minuter, medan flygtiden från Haga är 1 timme och 3 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Vadstena?
Alla erfarna resenärer känner till att man inte bör avvakta till sista stund med att boka biljetterna. Priserna är ofta högre precis innan avresedatumet. Men nöj dig inte med det. Se dig omkring och se om resmålet i fråga har mer än en flygplats. Priserna kan skilja sig beroende på vilken flygplats du anländer till. Glöm inte heller att jämföra biljettpriser från flera olika flygbolag. Slutligen ska du vara beredd på att boka direkt när du har hittat ett fint erbjudande, för priserna kan ändras utan förvarning. Med lite kunskap och en gnutta tur går det att få tag i ett perfekt flygpris!
Hur tar man sig igenom flygresan till Vadstena?
Vi har sammanställt all information som behövs för att flygresan ska gå så enkelt som möjligt. Följ bara våra tips så tar du dig snabbt igenom säkerhetskontrollerna och kan börja njuta av de intressantare delarna av Vadstena.Packa det här i ditt handbagage:

  • En flygtur kan bli helt stressfri, om du planerar din packning på rätt sätt. Först och främst ska du packa med ett par rena strumpor, någonting att läsa och lite toalettartiklar, såsom en hårborste och tandkräm. Därefter bör du reservera plats i väskan för din mobil med laddare, eventuella mediciner och kanske ett nackstöd. Slutligen bör du komma ihåg att packa med ditt pass, dina resedokument och lite extra pengar.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Vad som betraktas som ej tillåtna föremål kan variera mellan flygbolagen, men grundregeln är att ingenting som är explosivt, brandfarligt eller vasst tillåts. Här ingår exempelvis knivar, saxar, sprejburkar och bränsle. Idrottsutrustning som pilbågar och pilar eller andra föremål som hade kunnat skada de övriga passagerarna, till exempel pepparsprej och svärd, är också förbjudna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Din högsta prioritet är att vara så avslappnad som möjligt, så välj att klä dig i plagg i naturliga material och glöm inte att ta med dig en tjock tröja, eftersom det kan bli lite kallt på längre flygresor. Välj alltid välpassande skor med platt sula, eftersom dina fötter kan svullna lite i luften. Lämna dina högklackade skor och kängorna i ditt incheckade bagage.
  • Många har hört talas om djup ventrombos, eller DVT. Tillståndet innebär att blodproppar uppstår, till följd av långa perioder utan rörelse. Det finns ett par saker som du kan göra för att minska risken att drabbas av detta. Du kan till exempel ha på dig kompressionsstrumpor, dricka mycket och komma ihåg att röra på dig. Gå lite fram och tillbaka i flygets mittgång eller gör enkla övningar i ditt flygsäte.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Vadstena?
Var förberedd – det är inte svårare än så. Vi har plockat fram en lista med behändiga tips så att du kan passera igenom säkerhetskontrollerna utan stress. Nästa stopp är Vadstena.

  • Först och främst måste du visa upp ditt pass och boardingpass för säkerhetspersonalen. Försäkra dig om att du har allt inom räckhåll, så att du inte behöver stanna upp och leta.
  • Härnäst måste du och ditt handbagage röntgas. För att se till att allt går smidigt lägger du ifrån dig allt som sannolikt skulle aktivera larmet. Föremål som dina hörlurar, ditt bälte och din jacka måste gå igenom maskinen.
  • Alla dina elektroniska enheter, som bärbara datorer och surfplattor, måste också gå genom skannern.
  • Schampo, parfym och övriga vätskor och geler som du vill ta med dig ombord måste förvaras i förpackningar som rymmer högst 100 milliliter. Allt måste dessutom placeras i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Genom att välja rätt skor kan du eventuellt spara lite tid. Vandringsskor och andra tyngre skor behöver ofta inspekteras separat, medan detta vanligtvis inte gäller för lättare gympaskor.
  • Knivar och andra vassa föremål är förbjudna ombord. De kommer att konfiskeras av säkerhetspersonalen, så packa ner dem i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Vadstena
Ankomstflygplats
Linköping Saab Airport
IATA-kod för ankomstflygplats
LPI
Destination
Linköping Saab Airport
Pris tur-och-retur
3 392 kr