Billiga flygbiljetter till Västerås

Om Västerås

Flyg till Västerås

Välkommen till Västerås – Sveriges sjätte största stad! En tätort med cirka 142 000 invånare vid den vackra Mälarens strand. Tack vare närheten till Stockholm Arlanda, dit det går så många flygresor, är det enkelt att ta sig till Västerås. Och till Arlanda kan man hitta billiga flyg från många utrikes och inrikes destinationer, så det är lätt att hitta flygbiljetter.

Västerås är en av Sveriges äldsta städer. Den grundades redan på 1200-talet och än idag finns det medeltida gatunätet till viss del kvar i stadens centrum. Stadens läge vid Mälaren utnyttjades för att skeppa varor, bland annat silver från Sala Silvergruva, som ligger strax norr om Västerås. Idag är Sala Silvergruva ett stort turistmål med spännande guidade underjordiska vandringar som lockar barn i alla åldrar. Under industrialiseringen fick Västerås återigen ett uppsving och här bildades till exempel det världsledande elektrotekniska företaget ASEA (numera ABB).

Mitt i centrum ligger andningshålet Botaniska trädgården med anor från 1600-talet. Här kan man dra sig undan stadens brus och vila sina trötta fötter. I parken finns flera för den här växtzonen ovanliga trädarter, som ginko- och valnötsträd. Den största parken heter Vasaparken och anlades ursprungligen av Gustav Vasa. I det närbelägna slottet huserar nuförtiden en restaurang – kanske vore en lunch på slottet alldeles, alldeles underbart? Utanför Västerås finns naturreservatet Asköviken med fina strövområden och möjlighet till uppfriskande bad. Hyr gärna bil i Västerås och ta en tur hit. Området är också känt för sitt stora fågelliv. Har du tur kanske du får syn på en skäggdopping i vassen?

Flyg till Stockholm Västerås

Stockholm Västerås flygplats är en lite mindre flygplats med 160 000 passagerare per år och den ligger bara 7 km utanför Västerås. Härifrån kan du resa till fem olika utrikesdestinationer, bland annat finns det billiga flyg till London och Malaga. Tack vare att flygplatsen inte är så stor är här aldrig några köer vare sig till incheckning eller passkontroll. Från flygplatsen kan du ta lokalbussen till Västerås central eller flygbussen till Stockholm. Även taxi finns på plats.

Flyg till Stockholm Arlanda

Enklaste sättet att resa till Västerås är nog via Stockholm Arlanda som bara ligger 1 timmes bilresa bort. Om du vill kan du även ta flygbussen som tar cirka 1,5 timme. Flera taxibolag kör sträckan Arlanda–Västerås till ett fast pris och här finns flera biluthyrningsfirmor. Arlanda är Sveriges största flygplats och här finns förstås all service du kan tänka dig. Olika restauranger och caféer, butiker och du har tillgång till trådlöst internet. Från Arlanda är det enkelt att ta sig vidare i Sverige eller ut i världen.

I Västerås centrum är det gångavstånd till det mesta. Boka övernattning i Västerås på något av hotellen i city så har du nära till shopping, restauranger och nöjen. Reser du med barn? Då är ett besök på det nya actionbadet Kokpunkten ett måste. Åtta våningar med fartfyllda attraktioner, ett badland för de allra minsta och en skön relaxavdelning för mamma och pappa. Simma lugnt!

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Västerås?
Om du anländer med flyg behöver du inte tänka någon längre stund på vilken flygplats du ska välja. Västerås har bara en enda, och den heter Västerås Hässlö Airport (VST).
Hur långt från centrala Västerås ligger Västerås Hässlö Airport (VST)?
VST har ett behändigt läge nära stadens hjärta, endast 5 kilometer från centrala Västerås.
Kan jag flyga till Västerås?
Besök våra reseråd under covid-19 för att få den senaste informationen om flyg till Västerås. Här kan du läsa mer om gällande reserestriktioner och om karantän är ett krav vid din ankomst.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Västerås?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Västerås kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Västerås med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Västerås kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Västerås?
Om du stiger av flyget på VST befinner du dig bara 5 kilometer från stadskärnan. Eskilstuna (EKT) välkomnar också många resenärer på väg till Västerås och ligger 30 kilometer utanför centrum.
Hur många flygbolag flyger till Västerås?
Du kommer att ha lätt att välja flygbolag när du ska resa till Västerås. Du har bara ett enda alternativ, så det kan vara en god idé att boka i god tid för att se till att du får tag i de biljetter du vill ha.
Vilka flygbolag flyger till Västerås?
En stor del av flygen till Västerås flygs av Ryanair. Den mest valda rutten börjar i Saxmundham, och det är Ryanair som är det ledande flygbolaget på den här sträckan.
Hur många direktflyg går det till Västerås?
Att organisera en fantastisk vistelse i Västerås är lätt när du har 7 direktflyg att välja bland varenda vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Västerås från?
De populäraste flygresorna till Västerås avgår från flygplatser i Gamla stadskärnan, Saxmundham eller Eye.
Hur lång tid tar flyget till Västerås?
Om du ska resa med flyg till Västerås från Gamla stadskärnan tar resan 3 timmar och 55 minuter. Om du stiger ombord på planet i Saxmundham bör du räkna med att vara i luften i uppemot 2 timmar och 10 minuter. Från Eye är Västerås 2 timmar och 10 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Västerås?
Vi har alla stött på sådana lyckostar som på något sätt kan hitta omöjligt billiga flygbiljetter vart de än reser. Kan du gissa hur de gör? De dröjer inte till sista minuten innan de bokar. Men nöj dig inte med det. Se dig omkring och se om ditt resmål har flera flygplatser. Flygpriserna skiljer sig ofta beroende på vilken flygplats du anländer till. Kom även ihåg att jämföra biljettpriser från olika flygbolag. Till sist kan du spara ytterligare några kronor genom att vara beredd på att boka direkt. Om du lyckas hitta ett fint erbjudande ska du inte avvakta, utan slå till med en gång.
Hur tar man sig igenom flygresan till Västerås?
Om du inte är förberedd kan en flygresa kännas som en utmaning, men du behöver inte oroa dig. Följ bara de här användbara tipsen, så kan du inleda din semester i Västerås utan bekymmer.Packa det här i ditt handbagage:

  • Nyckeln till en problemfri flygresa är att planera i förväg. Börja med det viktigaste: pass, dina resedokument, din plånbok och alla viktiga mediciner. Därefter ska du koma ihåg att ta med dig saker som kan få tiden att gå fortare, till exempel en dator eller någonting att läsa. Det kan även vara smart att packa ner en laddare, ett par öronproppar och en uppblåsbar flygkudde. Slutligen ska du komma ihåg att reservera plats i väskan för några grundläggande toalettartiklar och lite rena kläder.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Se till att du inte har några vassa föremål någonstans i din väska. Brandfarliga eller explosiva produkter, såsom tändare och aerosolburkar, är också förbjudna, och du får inte ha med dig geler eller vätskor i behållare som är större än 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Bekvämlighet bör vara din högsta prioritet när du bestämmer vad du ska ha på dig på flyget. Fundera även på vad du ska ha på fötterna, eftersom det är vanligt att fötterna svullnar något under flygturen. Välsittande skor med plan sula brukar vara det bästa alternativet.
  • På längre flygresor kan en del personer drabbas av djup ventrombos, eller DVT, vilket innebär att blodproppar uppstår till följd av utdragna perioder utan aktivitet. För att minska risken att drabbas av detta kan du utnyttja alla tillfällen att sträcka på dig och gå lite fram och tillbaka i kabinen. Ett annat sätt att minska risken är att ta på dig stödstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Västerås?
Om du har tänkt igenom allt ordentligt innan du kommer till flygplatsen blir din resa till Västerås mycket enklare. Har har vi samlat ihop några praktiska tips på hur du kan passera säkerhetskontrollen utan problem.

  • Säkerhetspersonalen måste först kontrollera att du har rätt resedokument och ett giltigt pass innan du kan fortsätta igenom. Ha allt inom räckhåll.
  • Härnäst måste du och ditt handbagage röntgas. För att se till att allt går smidigt lägger du ifrån dig allt som skulle kunna trigga larmet. Saker som hörlurar, bälten och jackor måste passera igenom maskinen.
  • Alla dina elektroniska enheter, till exempel mobiler och bärbara datorer, ska också skannas.
  • Har du med dig din favoritparfym? Inga problem. Så länge behållaren rymmer max 100 milliliter och du har lagt den i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse får du lov att ta med den i ditt handbagage.
  • Det är möjligt att du dessutom måste ta av skorna och lägga dem på bandet, så det kan vara praktiskt att ha på dig skor som går snabbt att ta av och på.
  • Knivar och andra vassa föremål kan inte tas med ombord. De kommer att omhändertas av personalen i säkerhetskontrollen, så kom ihåg att packa ner dem i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Västerås
Destinationens flygplats
Västerås
IATA-kod för ankomstflygplats
EKT