Billiga flygbiljetter till Västerås

Om Västerås

Flyg till Västerås

Välkommen till Västerås – Sveriges sjätte största stad! En tätort med cirka 142 000 invånare vid den vackra Mälarens strand. Tack vare närheten till Stockholm Arlanda, dit det går så många flygresor, är det enkelt att ta sig till Västerås. Och till Arlanda kan man hitta billiga flyg från många utrikes och inrikes destinationer, så det är lätt att hitta flygbiljetter.

Västerås är en av Sveriges äldsta städer. Den grundades redan på 1200-talet och än idag finns det medeltida gatunätet till viss del kvar i stadens centrum. Stadens läge vid Mälaren utnyttjades för att skeppa varor, bland annat silver från Sala Silvergruva, som ligger strax norr om Västerås. Idag är Sala Silvergruva ett stort turistmål med spännande guidade underjordiska vandringar som lockar barn i alla åldrar. Under industrialiseringen fick Västerås återigen ett uppsving och här bildades till exempel det världsledande elektrotekniska företaget ASEA (numera ABB).

Mitt i centrum ligger andningshålet Botaniska trädgården med anor från 1600-talet. Här kan man dra sig undan stadens brus och vila sina trötta fötter. I parken finns flera för den här växtzonen ovanliga trädarter, som ginko- och valnötsträd. Den största parken heter Vasaparken och anlades ursprungligen av Gustav Vasa. I det närbelägna slottet huserar nuförtiden en restaurang – kanske vore en lunch på slottet alldeles, alldeles underbart? Utanför Västerås finns naturreservatet Asköviken med fina strövområden och möjlighet till uppfriskande bad. Hyr gärna bil i Västerås och ta en tur hit. Området är också känt för sitt stora fågelliv. Har du tur kanske du får syn på en skäggdopping i vassen?

Flyg till Stockholm Västerås

Stockholm Västerås flygplats är en lite mindre flygplats med 160 000 passagerare per år och den ligger bara 7 km utanför Västerås. Härifrån kan du resa till fem olika utrikesdestinationer, bland annat finns det billiga flyg till London och Malaga. Tack vare att flygplatsen inte är så stor är här aldrig några köer vare sig till incheckning eller passkontroll. Från flygplatsen kan du ta lokalbussen till Västerås central eller flygbussen till Stockholm. Även taxi finns på plats.

Flyg till Stockholm Arlanda

Enklaste sättet att resa till Västerås är nog via Stockholm Arlanda som bara ligger 1 timmes bilresa bort. Om du vill kan du även ta flygbussen som tar cirka 1,5 timme. Flera taxibolag kör sträckan Arlanda–Västerås till ett fast pris och här finns flera biluthyrningsfirmor. Arlanda är Sveriges största flygplats och här finns förstås all service du kan tänka dig. Olika restauranger och caféer, butiker och du har tillgång till trådlöst internet. Från Arlanda är det enkelt att ta sig vidare i Sverige eller ut i världen.

I Västerås centrum är det gångavstånd till det mesta. Boka övernattning i Västerås på något av hotellen i city så har du nära till shopping, restauranger och nöjen. Reser du med barn? Då är ett besök på det nya actionbadet Kokpunkten ett måste. Åtta våningar med fartfyllda attraktioner, ett badland för de allra minsta och en skön relaxavdelning för mamma och pappa. Simma lugnt!

Vanliga frågor och svar