Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Topperbjudanden på hyrbilar i Västerås

Se alla hyrbilar i Västerås

Boka hyrbil med Expedia i Västerås

Hyra bil i Västerås

Västerås är en stad med stora kontraster. Här ligger avancerad teknisk industri sida vid sida med kullerstensgator och pittoreska gamla trähus. På samma sätt samsas stora idrottsarenor med ett rikt kulturliv och ett underbart konserthus. Och mitt genom alltihop rinner Svartån lugn och trygg. Boka flyg till Västerås och upplev denna trevliga stad.

Det är en god idé att hyra bil när man besöker Västerås för avstånden är ofta stora och det finns mycket att se. Med hjälp av Expedia hittar du alltid billiga hyrbilar i Västerås. Välj bara när och var du vill hämta och lämna bilen och den bilstorlek som passar just dig och dina behov.

Köra bil i Västerås

Det är lätt att köra bil i Västerås och man lär sig snabbt att hitta. Rakt genom staden från väster till öster går E18 och i en båge någon kilometer längre norrut går Norrleden som i öster går över i Österleden och ramar in staden som en halvcirkel. Närmar man sig Västerås centrum kommer man till Ringvägen som bildar en nästan perfekt cirkel runt innerstaden.

Västerås är en mycket bilvänlig stad, men allra längst inne i centrum är inte privatbilism tillåten. I utkanterna av detta bilfria område finns flera stora parkeringshus. I övriga delar av innerstaden går det bra att köra, men man bör observera att många av gatorna är enkelriktade så det är en god idé att studera färdvägen i förväg på en karta eller GPS.

Det stora shoppingområdet i Västerås är dock nuförtiden snarare Erikslund som ligger i den västra delen av staden. Här har ett enormt handelsområde byggts upp med bra vägförbindelser och många parkeringsplatser som alla är gratis. Den som gillar rondeller kommer att tycka om att köra bil i Västerås och vid Erikslunds shoppingcenter kan man inom några hundra meter passera fem eller sex stycken – roligt med viss åksjukevarning!

Platser att besöka i Västerås

Det finns många trevliga platser att besöka i Västerås och med hyrbil går det lätt att ta sig dit man vill. En favorit för hela familjen är Vallby friluftsmuseum med stads- och landsbygdsmiljöer från 1600-talet och framåt. Här finns även många svenska lantbruksdjur som kor, getter, grisar och kaniner och massor av aktiviteter för barnen. Varje år hålls julmarknad, midsommarfirande, vår- och höstfest och många andra evenemang. Vare sig du bor på hotell i Västerås centrala delar eller utanför, så är det enkelt att ta sig dit du vill med din hyrbil.

Mer centralt ligger Djäkneberget som är ett parkområde strax väster om Västerås centrum. Parken ligger på en bergshöjd med underbar utsikt över staden och här finns även en restaurang, en minigolfbana, en stor lekplats och en stor gräsyta för spontanidrott. Namnet kommer från ”djäknarna” på Rudbeckianska gymnasiet strax intill, som är Sveriges äldsta gymnasium från 1623.

Ett av de nyare besöksmålen i Västerås är Kokpunkten som invigdes 2014 och är Sveriges första actionbad med vattenrutschbanor, vattenbio och olika åkattraktioner i åtta våningar. Namnet kommer från att badet har byggts i Västerås gamla ångkraftverk. Här har dessutom den lugna Svartån fått sin motsvarighet i den allt annat än stillsamma Black River där man mestadels forsar fram i fullständigt mörker.

Vanliga frågor om biluthyrning i Västerås

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Västerås?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Västerås 475 kr.

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Västerås?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Västerås 508 kr.

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Västerås?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Västerås?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Västerås

Utforska Västerås med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!