Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Topperbjudanden på hyrbilar i Västerås

Se alla hyrbilar i Västerås

Boka hyrbil med Expedia i Västerås

Hyra bil i Västerås

Västerås är en stad med stora kontraster. Här ligger avancerad teknisk industri sida vid sida med kullerstensgator och pittoreska gamla trähus. På samma sätt samsas stora idrottsarenor med ett rikt kulturliv och ett underbart konserthus. Och mitt genom alltihop rinner Svartån lugn och trygg. Boka flyg till Västerås och upplev denna trevliga stad.

Det är en god idé att hyra bil när man besöker Västerås för avstånden är ofta stora och det finns mycket att se. Med hjälp av Expedia hittar du alltid billiga hyrbilar i Västerås. Välj bara när och var du vill hämta och lämna bilen och den bilstorlek som passar just dig och dina behov.

Köra bil i Västerås

Det är lätt att köra bil i Västerås och man lär sig snabbt att hitta. Rakt genom staden från väster till öster går E18 och i en båge någon kilometer längre norrut går Norrleden som i öster går över i Österleden och ramar in staden som en halvcirkel. Närmar man sig Västerås centrum kommer man till Ringvägen som bildar en nästan perfekt cirkel runt innerstaden.

Västerås är en mycket bilvänlig stad, men allra längst inne i centrum är inte privatbilism tillåten. I utkanterna av detta bilfria område finns flera stora parkeringshus. I övriga delar av innerstaden går det bra att köra, men man bör observera att många av gatorna är enkelriktade så det är en god idé att studera färdvägen i förväg på en karta eller GPS.

Det stora shoppingområdet i Västerås är dock nuförtiden snarare Erikslund som ligger i den västra delen av staden. Här har ett enormt handelsområde byggts upp med bra vägförbindelser och många parkeringsplatser som alla är gratis. Den som gillar rondeller kommer att tycka om att köra bil i Västerås och vid Erikslunds shoppingcenter kan man inom några hundra meter passera fem eller sex stycken – roligt med viss åksjukevarning!

Platser att besöka i Västerås

Det finns många trevliga platser att besöka i Västerås och med hyrbil går det lätt att ta sig dit man vill. En favorit för hela familjen är Vallby friluftsmuseum med stads- och landsbygdsmiljöer från 1600-talet och framåt. Här finns även många svenska lantbruksdjur som kor, getter, grisar och kaniner och massor av aktiviteter för barnen. Varje år hålls julmarknad, midsommarfirande, vår- och höstfest och många andra evenemang. Vare sig du bor på hotell i Västerås centrala delar eller utanför, så är det enkelt att ta sig dit du vill med din hyrbil.

Mer centralt ligger Djäkneberget som är ett parkområde strax väster om Västerås centrum. Parken ligger på en bergshöjd med underbar utsikt över staden och här finns även en restaurang, en minigolfbana, en stor lekplats och en stor gräsyta för spontanidrott. Namnet kommer från ”djäknarna” på Rudbeckianska gymnasiet strax intill, som är Sveriges äldsta gymnasium från 1623.

Ett av de nyare besöksmålen i Västerås är Kokpunkten som invigdes 2014 och är Sveriges första actionbad med vattenrutschbanor, vattenbio och olika åkattraktioner i åtta våningar. Namnet kommer från att badet har byggts i Västerås gamla ångkraftverk. Här har dessutom den lugna Svartån fått sin motsvarighet i den allt annat än stillsamma Black River där man mestadels forsar fram i fullständigt mörker.

Upptäck Västerås

Utforska Västerås med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!