Billiga flygbiljetter till Verona

Förslag på billiga flygresor till Verona

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 320 kr för enkelflyg och 1 639 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Air Baltic
Lufthansa
KLM
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa

Om Verona

Flygresor till Verona

Verona är en vacker stad i norra Italien med mycket att erbjuda turister. Här hittar du allt från trendiga italienska modebutiker till historiskt viktiga platser och utsökta kulinariska äventyr. Du får inte missa Romeo och Julias berömda balkong, den storslagna utsikten från Castello san Pietro eller de lyxiga shoppinggatorna Corso Porta Borsari och Via Mazzini. På sommaren fylls Veronas piazzor och gränder med turister från Italien, Europa och resten av världen, och det kan vara skönt att besöka staden på tidig höst eller sen vår för att slippa folkmassorna men ändå kunna njuta av sol och lite varmare väder. Så se till att boka ditt flyg till Verona – alla årstider är en bra årstid här!

Om du bokar hotell i Verona får du dessutom tillgång till många intressanta platser i stadens närområde. Både Milano och Venedig ligger en enkel och snabb tågresa bort, och varför inte prova på ett lite mer originellt men inte desto mindre imponerande besöksmål som Galileos universitetsstad Padova eller den storslagna Gardasjön.

Flyg till Verona från Sverige

Det finns inga direktflyg till Verona från Sverige. Däremot kan du boka en flygresa till Verona med en mellanlandning från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Snabba och bekväma flyg kan du hitta med till exempel flygbolagen Lufthansa, SAS, KLM och Alitalia från alla Skandinaviens större flygplatser. Det finns även lågprisbolag som kan bokas med mellanlandning, och du kan hitta billiga flygbiljetter till Verona om du söker smart och kombinerar olika bolag.

Ett annat alternativ är att boka direktflyg till Milano för att sedan fortsätta din resa till Verona på marknivå.

Flyg till Verona Villafranca Airport

Verona Villafranca Airport är en medelstor flygplats fem kilometer utanför Verona. Den har mellan 30 och 40 schemalagda avgångar varje dag till ett flertal destinationer inom Europa. Knappa tre miljoner passagerare landar här varje år för att sedan resa vidare till Verona med omnejd.

För att enkelt ta dig in till Verona kan du hoppa på en av flygbussarna som går till centralstationen Porta Nuova tre gånger i timmen. Du kan köpa biljett online i förväg eller i en automat på flygplatsen. En enkel resa kostar sex euro och tar omkring en halvtimme. Om du föredrar att resa bekvämt med taxi får du räkna med att betala lite mer, men du hittar en taxiparkering precis utanför ankomsthallen.

Flyg till Milano

Vill du inte byta flyg så kan du istället boka ett direktflyg till Milano. Från Stockholm hittar du direktflyg med Ryanair till Milano Bergamo och med SAS till Milano Linate. Även från Göteborg kan du flyga med Ryanair till Bergamo. Från Köpenhamn kan du välja mellan flygbolagen SAS, Ryanair, Alitalia eller Easyjet. Att ta sig med kollektivtrafik från Milanos flygplatser till Verona är möjligt, men kräver ganska noggrann planering, så om du inte är ute efter att kombinera resmålen så är det nog värt att satsa på ett flyg med mellanlandning. Ett annat alternativ är att hyra bil i Verona, och hämta upp den på flygplatsen i Milano. Både Bergamo och Linate ligger knappa två timmars bilfärd från Verona och det finns mycket att se på vägen.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Verona?
Verona (VRN-Valerio Catullo) är den enda flygplatsen du kan välja i närheten av Verona.
Hur långt från centrala Verona ligger Verona (VRN-Valerio Catullo)?
VRN ligger endast en kort körsträcka från Verona. När du anländer till flygplatsen är du 8 kilometer från stadskärnan.
Kan jag flyga till Verona?
Head to the reseråd under covid-19 för att få veta mer om eventuella reserestriktioner för Verona innan din flygresa. Allt från krav på karantän till hälsoråd uppdateras regelbundet för att hjälpa dig att hålla dig informerad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Verona?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Verona kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Verona med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Verona kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Verona?
Turister från hela världen landar på VRN varje dag. När du har gått igenom kontrollerna och hämtat ditt bagage är du cirka 8 kilometer från centrum i Verona.
Hur många flygbolag flyger till Verona?
Det finns 21 flygbolag som erbjuder direktflyg till Verona, från 58 flygplatser världen över.
Vilka flygbolag flyger till Verona?
Besökare väljer oftast easyJet, British Airways eller TUI Airways när de ska flyga till Verona. De flesta av flygen avgår från London, och det är easyJet som är det ledande flygbolaget på den här sträckan.
Hur många direktflyg går det till Verona?
Det går ungefär 268 direktflyg till Verona per vecka, så du kommer att kunna landa innan du ens har hunnit fråga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Verona från?
Många resenärer på väg till Verona hoppar på planet från en flygplats i La Maddalena, Altstadt eller Newport.
Hur lång tid tar flyget till Verona?
Om du ska flyga till Verona från La Maddalena tar resan 1 timme och 11 minuter. Om du stiger på planet i Altstadt kan du förvänta dig att vara i luften i 1 timme och 22 minuter. Från Newport ligger Verona ungefär 2 timmar och 11 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Verona?
Alla har vi stött på några lyckostar som på något sätt får tag i extremt billiga biljetter vart de än ska resa. Vill du veta hur det går till? De dröjer inte till sista minuten innan de bokar. En annan bra metod att hitta specialerbjudanden kan vara att jämföra många olika alternativ. Om destinationen i fråga har mer än en flygplats kan du till exempel ta reda på vad det kostar att resa till en mindre använd terminal. Slutligen bör du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du är medveten om var priserna brukar ligga kan du slå till med en gång när du väl har hittat ett ovanligt lågt pris. De bästa erbjudandena varar inte länge.
Hur tar man sig igenom flygresan till Verona?
Vi har samlat all information som behövs för att din flygresa ska bli så enkel som möjligt. Följ bara våra tips så tar du dig snabbt ut från flygplatsen och kan börja upptäcka resten av Verona.Packa det här i ditt handbagage:

  • Hemligheten bakom en smidig resa med flyg är god planering. Vi börjar med det som är viktigast: pass, resedokument, dina bankkort och alla viktiga mediciner. Därefter bör du komma ihåg att ta med dig sådant som kan få tiden att gå fortare, såsom en mobil eller en spännande bok. Det kan även vara en bra idé att packa med dig laddare, hörlurar och en flygkudde. Sist men inte minst får du inte glömma att spara plats i väskan för dina toalettartiklar och ett klädombyte.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Packa alla stora flaskor med balsam och hårgelé i bagaget du checkar in. Alla vätskor och geler i behållare större än 100 milliliter kommer att omhändertas. Spetsiga föremål, som skruvmejslar, och farliga objekt, till exempel aerosol- och sprejburkar, är också förbjudna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Bekvämlighet bör vara vad som är viktigast när du avgör vad du ska ha på dig på flyget. Fundera även på vad du ska ha för skor, eftersom det händer att fötterna blir lite svullna i luften. Rymliga skor med plan sula är det bästa alternativet.
  • Tillståndet djup ventrombos, eller DVT, kan vara en risk under långa flygresor. Då bildas det blodproppar, oftast i benen, vilket kan bero på att man har förblivit stillasittande för länge. Du kan minska risken för detta genom att resa dig upp och gå fram och tillbaka i gången. Ett par kompressionsstrumpor kan också vara till hjälp.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Verona?
Om du är väl förberedd innan du anländer till flygplatsen går resan till Verona mycket smidigare. Här har vi sammanställt några praktiska tips på hur du tar dig igenom säkerhetskontrollen utan problem.

  • Personalen i kontrollen måste först verifiera att du har rätt resedokument och ett giltigt pass innan du får fortsätta. Se till att du är redo och har allt inom räckhåll.
  • Därefter väntar röntgenmaskinen. Töm dina fickor och lägg av allt som sannolikt skulle trigga larmet, till exempel jackor och hörlurar. Lägg upp allt på maskinens band.
  • Ett litet ögonblick måste du leva utan digital teknik. Mobilen, surfplattan och övrig elektronik ska också skannas.
  • Vill du resa med din favoritparfym? Det går bra. Så länge förpackningen rymmer max 100 milliliter och du har lagt den i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse får du ta med den i ditt handbagage.
  • Lätta sneakers är ett praktiskt val, eftersom det är mindre sannolikt att du måste ta av dem när du tar dig igenom kontrollen. Kängor och andra tyngre skor granskas ofta separat.
  • Försök inte ta med dig några förbjudna saker i handbagaget. Om du ska ta saxar eller andra vassa föremål med dig på semestern är du tvungen att packa ner dem i dina incheckade väskor, annars kommer de att konfiskeras.

Information om flyg till Verona
Destinationens flygplatsVerona
IATA-kod för ankomstflygplatsVRN

Populära flyg till Verona

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 320 kr för enkelflyg och 1 639 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Lufthansa
Lufthansa