Billiga flygbiljetter till Warszawa

Förslag på billiga flygresor till Warszawa

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 145 kr för enkelflyg och 290 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Wizz Air
Wizz Air
Wizz Air
Wizz Air
Wizz Air
Wizz Air
LOT-Polish Airlines
Wizz Air
Wizz Air
LOT-Polish Airlines

Flyg till Warszawa

Välkommen till Polens huvudstad, Warszawa. En modern storstad med en rik historia. Det är enkelt att resa hit till Europas mitt. Det finns billiga flyg till flygplatsen Warsaw-Modlin och det går även många flygresor till den mer närliggande Frédéric Chopin, så det är inga problem att skaffa flygbiljetter!

Warszawa har anor från tidig medeltid och var ursprungligen en handelsplats. På grund av sitt centrala läge har staden under århundradenas lopp ofta varit utsatt för plundringar, krig och erövringar. Under andra världskriget nästan totalförstördes staden, men mot alla odds är det idag en blomstrande stad som levt upp på nytt. Nu bor här ca tre miljoner människor och skyskrapor i stål står sida vid sida med historiska byggnader och modebutiker.

Flyg till Frédéric Chopin Airport

Varje år passerar 10 miljoner passagerare den här flygplatsen som är Polens största. Man utökar löpande kapaciteten och håller även på att bygga ett affärs- och butikscentrum. Från flygplatsen tar du dig enkelt till city med lokalbuss. Det finns flera busslinjer att välja mellan och vissa stannar även vid de större hotellen i Warszawa. Du kan också åka taxi. Tänk på att anlita ett licensierat taxiföretag som redovisar priset i fönstret. Vill du hyra bil i Warszawa? Inga problem, här finns flera av de stora biluthyrningsfirmorna. Från Sverige åker du enklast hit från Stockholm eller Göteborg via Köpenhamn. Service som trådlöst internet, lounger för affärsresande, butiker och bankomater erbjuds.

Flyg till Warsaw-Modlin Airport

Flygplatsen ligger 35 km nordväst om Warszawa och det går bussar till centrum i samband med flygens ankomst och avgång. Resan tar ca 40 minuter och du kan köpa biljett via Internet, på flygplatsen eller på bussen. Du kan också åka taxi till fast pris. Om du åker på weekendresa till Warszawa med Ryanair från Stockholm Skavsta är det hit du kommer.

Gamla stan – ett världsarv

I hjärtat av Warszawa ligger Gamla stan där du kan strosa runt bland vindlande gränder och charmiga hus. Slå dig ned på något av de otaliga caféerna och njut av ett polskt bakverk – här snålar man inte med kalorierna! Pröva också det polska köket som kanske har en oförtjänt tråkighetsstämpel – det är god och vällagad husmanskost för en billig peng. Trots sitt namn är faktiskt Gamla stan inte så gammal. Den byggdes upp från grunden efter krigets slut med hjälp av de ursprungliga tegelstenarna.

Warszawa-upproret

Lär känna Polens historia i museet om Warszawa-upproret 1944. Här visas en gripande utställning om de motståndsmän som kämpade för Polens frihet under den tyska ockupationen. Genom foto, ljudinspelningar och filmer beskrivs civilbefolkningens försök till vardagsliv och deras lidanden under bombningarna. Här kommer historien nära.

Prisvärd shopping

Om du är sugen på shopping finns det flera stora gallerior i centrum med olika butiker, pröva till exempel Arkadia shopping center som har ett spännande glastak och flera flaggskeppsbutiker. Det unga Polen bjuder på nyskapande mode och trendig smyckesdesign.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Warszawa?
Warszawa har ett flertal flygplatser, men de flesta anländer till Warszawa (WAW-Frederic Chopin).
Hur långt från centrala Warszawa ligger Warszawa (WAW-Frederic Chopin)?
Warszawa (WAW-Frederic Chopin) ligger nära stadskärnan, bara 8 kilometer från centrum i Warszawa.
Kan jag flyga till Warszawa?
Gör din flygresa till Warszawa smidig genom att besöka våra reseråd under covid-19. Det är ett smidigt sätt att hålla dig uppdaterad på gällande restriktioner, inklusive krav på karantän och de senaste rekommendationerna.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Warszawa?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Warszawa kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Warszawa med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Warszawa kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Warszawa?
Om du flyger till Warszawa kommer du förmodligen landa på WAW, 8 kilometer från centrum. Modlin (WMI-Warsaw-Modlin Mazovia), som ligger 35 kilometer från stadskärnan, är den andra stora flygplatsen i området.
Hur många flygbolag flyger till Warszawa?
Det finns sammanlagt 28 olika flygbolag som ansluter Warszawa till 152 flygplatser över hela världen.
Vilka flygbolag flyger till Warszawa?
LOT - Polish Airlines och British Airways är de mest kända flygbolagen som erbjuder flyg till Warszawa. En hel del resenärer flyger från London, och LOT - Polish Airlines har flest alternativ på den här sträckan.
Hur många direktflyg går det till Warszawa?
Det går ungefär 1 615 direktflyg till Warszawa i veckan, så du kan landa innan du ens har hunnit fråga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Warszawa från?
Många flyg till Warszawa avgår från flygplatser i Altstadt, Gamla stadskärnan eller Centrum.
Hur lång tid tar flyget till Warszawa?
Om du ska flyga till Warszawa från Altstadt tar resan 1 timme och 36 minuter. Om din avreseort är Gamla stadskärnan bör du planera att vara i luften i runt 2 timmar och 46 minuter. Från Centrum är Warszawa 1 timme och 44 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Warszawa?
Avvakta inte till sista stund med att boka biljetterna. Det tipset har du nog fått höra från många vana resenärer. Genom att boka i god tid i förväg har du fler alternativ att välja mellan, och flygpriserna brukar vara lägre. Men nöj dig inte med det. Se dig omkring och se om resmålet i fråga har flera flygplatser. Priserna varierar ofta beroende på vilken flygplats du landar på. Glöm inte heller att jämföra priser från flera olika flygbolag. Sist men inte minst ska du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du vet vad priserna brukar vara kan du slå till snabbt om du väl hittar ett ovanligt bra pris. De finaste erbjudandena blir fort slutsålda.
Hur tar man sig igenom flygresan till Warszawa?
Om du inte är väl förberedd kan en resa kännas som en utmaning, men ta det lugnt. Följ bara de här användbara tipsen, så kan du inleda din resa till Warszawa utan problem.Packa det här i ditt handbagage:

  • Hemligheten bakom en bekymmersfri flygtur är god planering. Vi börjar med det som är viktigast: pass, alla resedokument, bankkort och viktiga mediciner. Därefter ska du ta med dig sådant som kan hålla dig sysselsatt, till exempel en mobil eller en god bok. Det kan även vara en god idé att packa med dig en laddare, ett par öronproppar och ett uppblåsbart nackstöd. Sist men inte minst bör du inte glömma att lämna plats i väskan för några grundläggande toalettartiklar och en extra uppsättning kläder.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Lämna alla större flaskor med schampo och balsam i dina incheckade väskor. Alla geler eller vätskor i behållare större än 100 milliliter kommer att omhändertas av säkerhetspersonalen. Spetsiga föremål, som saxar, och brandfarliga objekt, till exempel tändare och bränsle, är också förbjudna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Att vara bekväm bör vara det som är viktigast när du väljer hur du ska vara klädd på resan. Tänk även igenom vad du ska ha på fötterna, eftersom det är vanligt att fötterna svullnar något i luften. Rymliga skor med plan sula är vanligtvis det bästa alternativet.
  • Tillståndet djup ventrombos, eller DVT, skulle kunna uppstå under längre flygturer. Det innebär att blodproppar bildas, oftast i benen, vilket bland annat kan bero på att man har suttit still för länge. Du kan minska risken för detta genom att sträcka på benen och gå lite längs med mittgången. Ett par stödstrumpor kan också vara till hjälp.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Warszawa?
Var förberedd – det är inte mer komplicerat än så. Vi har samlat ihop en lista med behändiga tips så att du lättare kan ta dig igenom säkerhetskontrollen utan problem. Sedan bär det av mot Warszawa.

  • Personalen i kontrollen kommer först att försäkra sig om att du har rätt boardingpass och ett giltigt pass innan du kan gå vidare. Se till att du är redo och har allt inom räckhåll.
  • Röntgenmaskinen kommer härnäst. Lägg av allt som skulle kunna få larmet att gå, exempelvis jackor och bälten. Lägg upp allt på maskinens band.
  • Alla dina elektroniska enheter, som din surfplatta och bärbara dator, måste också gå genom skannern.
  • Schampo, hårolja och övriga vätskor och geler som du vill flyga med måste förvaras i förpackningar som rymmer högst 100 milliliter. Allt måste dessutom få plats i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Genom att tänka igenom ditt val av skor kan du kanske spara lite tid. Stövlar och andra tyngre skor måste ofta skannas separat, medan du sannolikt slipper detta om du går i lättare gymnastikskor.
  • Flygbolagen tillåter inte att du har med dig vassa eller spetsiga föremål ombord. Om du tvunget måste ha med dem på din semester måste du packa ner dem i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Warszawa
Destinationens flygplatsFrederic Chopin
IATA-kod för ankomstflygplatsWAW
DestinationWarszawa
Flygpris740 kr

Populära flyg till Warszawa

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 145 kr för enkelflyg och 290 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Wizz Air
Wizz Air