Förslag på billiga flygresor till Wien

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 89 kr för enkelflyg och 178 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Recensioner från verifierade kunder

Apr 26, 2019

Nej

Mar 22, 2019

Austrian have The best service of ineuropean flights

Feb 17, 2019

Tyvärr fick vi ingen frukost

Sep 13, 2018

Nej

Om Wien

Flyg till Wien

Wien är utan tvekan en av Europas främsta kulturstäder. I den österrikiska huvudstaden har många av världens främsta kompositörer, konstnärer och författare verkat och här bjuds på fantastiska konst- och museiupplevelser och underbara föreställningar och konserter.

Till Vienna International Airport (Flughafen Wien-Schwechat) strax utanför Wien kan du flyga direkt från Arlanda och med mellanlandning i exempelvis München eller Frankfurt kan du även flyga från en rad andra svenska flygplatser. Flygresan mellan Arlanda och Vienna International Airport tar lite drygt två timmar vid direktflyg.

Flyg på weekendresa till Wien

Wien har så mycket att bjuda på att man kan stanna i veckor och ändå ha saker kvar man vill se, men samtidigt är restiden så kort att staden passar perfekt för en trevlig weekendresa. Oavsett om du älskar klassisk konst och musik, är sugen på underbar shopping eller vill uppleva det nya trendiga Wien väntar några härliga dagar. Populärt är även att åka till Wien under veckorna före jul och uppleva den fantastiska julmarknaden. Hela staden är festligt upplyst och överallt känner du doften av varm glühwein, nybakade kakor och julmat. På Rathausplatz finns hundratals marknadsstånd och rådhuset intill torget fungerar som en enorm julkalender där en numrerad rullgardin dras upp varje dag.

Det finns även gott om trevliga och mysiga hotell i Wien. Med hjälp av Expedia kan du enkelt boka billiga hotellrum eller en paketresa till Wien med både flyg och hotell – t.ex. en härlig weekendresa. Passa gärna på att boka hyrbil på samma gång så är allt klart inför resan.

Flygplatsen Vienna International Airport

Vienna International Airport ligger i Schwechat, 18 km sydost om centrala Wien. Flygplatsen är ungefär lika stor som Arlanda och har mycket god service. Här finns till exempel ett fyrtiotal restauranger och kaféer och en lång rad butiker. Många av butikerna är nischade med kända varumärken som Calvin Klein, Hugo Boss och Lego. Dessutom har de ofta mycket generösa öppettider, vilket gör att du kan shoppa även om du kommer dit kvällstid eller tidigt på morgonen.

På flygplatsen finns gratis WiFi i alla offentliga utrymmen, inklusive restaurangerna, och det finns även gott om eluttag för laddning av mobiltelefoner eller bärbara datorer i alla lounger och i vänthallarna för gaterna B, C, D, F och G. Österrike har samma standard på eluttagen som Sverige så du behöver inte använda någon adapter.

Transport till och från flygplatsen

Att ta sig in till Wien från flygplatsen går lätt och smidigt. Med flygtåget tar resan bara 16 minuter och med vanligt tåg 25 minuter. Dessutom går det bra att åka buss till flera olika platser i Wien och naturligtvis även taxi. Väljer du att hyra bil i Wien finns ett stort antal biluthyrningsföretag att välja mellan. Smidigast är att boka hyrbil med hjälp av Expedia, så är du säker på att få ett bra pris. Med bil tar resan lite drygt 20 minuter.

Så varför inte göra ett besök i underbara Wien? Här finns hela tiden något nytt att upptäcka och på Expedias webbplats hittar du alltid billiga flygbiljetter.

Populära flyg till Wien

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 89 kr för enkelflyg och 178 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.