Billiga flygbiljetter till Wien

Förslag på billiga flygresor till Wien

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 537 kr för enkelflyg och 1 045 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Aer Lingus
Norwegian Air Shuttle
Eurowings
Wizz Air
Transavia France
Austrian Airlines
Austrian Airlines
Eurowings
Austrian Airlines
Lufthansa

Om Wien

Flyg till Wien

Wien är utan tvekan en av Europas främsta kulturstäder. I den österrikiska huvudstaden har många av världens främsta kompositörer, konstnärer och författare verkat och här bjuds på fantastiska konst- och museiupplevelser och underbara föreställningar och konserter.

Till Vienna International Airport (Flughafen Wien-Schwechat) strax utanför Wien kan du flyga direkt från Arlanda och med mellanlandning i exempelvis München eller Frankfurt kan du även flyga från en rad andra svenska flygplatser. Flygresan mellan Arlanda och Vienna International Airport tar lite drygt två timmar vid direktflyg.

Flyg på weekendresa till Wien

Wien har så mycket att bjuda på att man kan stanna i veckor och ändå ha saker kvar man vill se, men samtidigt är restiden så kort att staden passar perfekt för en trevlig weekendresa. Oavsett om du älskar klassisk konst och musik, är sugen på underbar shopping eller vill uppleva det nya trendiga Wien väntar några härliga dagar. Populärt är även att åka till Wien under veckorna före jul och uppleva den fantastiska julmarknaden. Hela staden är festligt upplyst och överallt känner du doften av varm glühwein, nybakade kakor och julmat. På Rathausplatz finns hundratals marknadsstånd och rådhuset intill torget fungerar som en enorm julkalender där en numrerad rullgardin dras upp varje dag.

Det finns även gott om trevliga och mysiga hotell i Wien. Med hjälp av Expedia kan du enkelt boka billiga hotellrum eller en paketresa till Wien med både flyg och hotell – t.ex. en härlig weekendresa. Passa gärna på att boka hyrbil på samma gång så är allt klart inför resan.

Flygplatsen Vienna International Airport

Vienna International Airport ligger i Schwechat, 18 km sydost om centrala Wien. Flygplatsen är ungefär lika stor som Arlanda och har mycket god service. Här finns till exempel ett fyrtiotal restauranger och kaféer och en lång rad butiker. Många av butikerna är nischade med kända varumärken som Calvin Klein, Hugo Boss och Lego. Dessutom har de ofta mycket generösa öppettider, vilket gör att du kan shoppa även om du kommer dit kvällstid eller tidigt på morgonen.

På flygplatsen finns gratis WiFi i alla offentliga utrymmen, inklusive restaurangerna, och det finns även gott om eluttag för laddning av mobiltelefoner eller bärbara datorer i alla lounger och i vänthallarna för gaterna B, C, D, F och G. Österrike har samma standard på eluttagen som Sverige så du behöver inte använda någon adapter.

Transport till och från flygplatsen

Att ta sig in till Wien från flygplatsen går lätt och smidigt. Med flygtåget tar resan bara 16 minuter och med vanligt tåg 25 minuter. Dessutom går det bra att åka buss till flera olika platser i Wien och naturligtvis även taxi. Väljer du att hyra bil i Wien finns ett stort antal biluthyrningsföretag att välja mellan. Smidigast är att boka hyrbil med hjälp av Expedia, så är du säker på att få ett bra pris. Med bil tar resan lite drygt 20 minuter.

Så varför inte göra ett besök i underbara Wien? Här finns hela tiden något nytt att upptäcka och på Expedias webbplats hittar du alltid billiga flygbiljetter.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Wien?
Om du reser med flyg behöver du inte fundera länge på vilken flygplats du ska välja. Wien har bara en enda, Vienna (VIE-Vienna Intl.).
Hur långt från centrala Wien ligger Vienna (VIE-Vienna Intl.)?
Det är omkring 17 kilometer från VIE till centrala Wien. Planera hur du ska ta dig från terminalen till stadskärnan i förväg, så blir det enklare.
Kan jag flyga till Wien?
Läs våra reseråd under covid-19 för att få veta allt om aktuella reserestriktioner för Wien innan din flygresa. Allt från rekommendationer till karantänkrav uppdateras regelbundet för att hjälpa dig att hålla dig uppdaterad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Wien?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Wien kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Wien med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Wien kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Wien?
Eftersom det bara finns en enda större flygplats i Wien, tar det inte lång tid att bestämma vilket flyg som passar bäst för din resa. Du anländer till VIE, som är belägen 17 kilometer från stadskärnan.
Hur många flygbolag flyger till Wien?
54 flygbolag flyger till Wien, från 178 flygplatser världen över.
Vilka flygbolag flyger till Wien?
Austrian och British Airways är två av de största flygbolagen som flyger till Wien. Ett stort antal resenärer reser från London, och det är Austrian som har det bredaste utbudet på den här sträckan.
Hur många direktflyg går det till Wien?
Att organisera en otrolig semester i Wien är ingen match när du har 2 157 direktflyg att välja bland per vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Wien från?
Flygresor till Wien som avgår från Altstadt, Gamla stadskärnan eller Centrum brukar vara de som är populärast.
Hur lång tid tar flyget till Wien?
Om du ska flyga till Wien från Altstadt tar resan cirka 1 timme och 19 minuter. Om avreseorten är Gamla stadskärnan kan du planera att vara i luften i 1 timme och 53 minuter. Med Centrum som startpunkt är Wien ungefär 1 timme och 41 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Wien?
Många vana resenärer är medvetna om att du inte bör dröja till sista stund med att boka biljetterna. Priserna är vanligtvis som högst precis innan avresedatumet. Men nöj dig inte med det. Se dig omkring och se om destinationen i fråga har flera flygplatser. Biljettpriserna kan variera beroende på vilken flygplats du reser till. Glöm inte heller att jämföra priser från flera olika flygbolag. Sist men inte minst kan du spara ett par slantar till genom att vara beredd på att boka med en gång. Om du ser ett fint erbjudande ska du inte dröja, utan slå till när du har chansen.
Hur tar man sig igenom flygresan till Wien?
Oavsett var du stiger ombord kan din resa med flyg genomföras utan bekymmer, så länge du är välorganiserad. Vi har sammanställt en lista med användbara tips som försäkrar att semestern i Wien inleds på bästa möjliga sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • Först och främst ska du ta med dig ditt pass, alla resedokument, plånboken och viktiga mediciner du tar. Utöver detta vill du nog ha lite underhållning på resan. Någonting att läsa och bärbar elektronik som är full med dina favoritfilmer är ett par bra alternativ. Om du räknar med att ta en tupplur kan en bekväm flygkudde och ett par öronproppar vara användbara. Sist men inte minst bör du inte glömma att spara lite plats i väskan för några enkla toalettartiklar, så att du kan känna dig fräsch när du anländer.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Vad som betraktas som otillåtna föremål varierar från ett flygbolag till ett annat, men normalt gäller regeln att ingenting brandfarligt, explosivt eller vasst tillåts. Här ingår till exempel rakblad, skruvmejslar, aerosolburkar och tändare. Idrottsutrustning som skridskor eller andra saker som skulle kunna skada resten av passagerarna, exempelvis pepparsprej och svärd, är inte heller tillåtna ombord.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Att vara bekväm är det som är viktigast när du väljer vad du ska ha på dig på resan. Fundera även noga på vad du ska ha på fötterna, eftersom det inte är ovanligt att fötterna blir lite svullna i luften. Heltäckande skor med platt sula är det bästa alternativet.
  • På långa flygsträckor kan en del personer drabbas av DVT, eller djup ventrombos, ett tillstånd där blodproppar bildas till följd av utdragen inaktivitet. För att minska risken för detta kan du ta vara på alla tillfällen att resa på dig och gå lite fram och tillbaka ombord på flyget. Ett annat sätt att minska risken är att ta på dig stödstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Wien?
Om du är väl förberedd innan du anländer till flygplatsen blir resan till Wien mycket enklare. Här har vi sammanställt ett par praktiska tips på hur du kan ta dig igenom säkerhetskontrollerna utan problem.

  • Kom ihåg att ha ditt pass och boardingpass redo. De är det första du kommer att frågas om i kontrollen.
  • Härnäst väntar röntgenmaskinen. Töm dina fickor och lägg av allt som skulle kunna aktivera larmet, exempelvis jackor och hörlurar. Lägg upp allt på maskinens band.
  • Elektronikenheter, såsom mobiler och surfplattor, måste också gå genom maskinen. Men du behöver inte oroa dig. Du får snart tillbaka dem igen.
  • Ska du resa med din nya parfym eller handkräm? Inga problem. Om behållaren bara rymmer upp till 100 milliliter och du har lagt den i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse kan du ta med den i ditt handbagage.
  • Det kan hända att du måste ta av dig dina skor och låta dem skannas, så det kan vara en god idé att ha på dig skor som är lätta att ta av och på.
  • Flygbolag tillåter inte att du har med dig saxar eller andra vassa föremål i handbagaget. Om du tvunget måste ha med dem under semestern måste de ligga i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Wien
Destinationens flygplatsVienna Intl.
IATA-kod för ankomstflygplatsVIE
DestinationVienna
Flygpris1 045 kr

Populära flyg till Wien

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 537 kr för enkelflyg och 1 045 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Eurowings
Austrian Airlines