Gratis avbokning
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Boka hyrbil med Expedia i Wien

Om Wien

Österrikes huvudstad Wien lovar pampiga byggnader, härlig historia och mysiga moderna kaféer där du kan slå dig ner och bara titta på människorna som passerar och smälta alla intryck. Här finns mycket att se och uppleva, från Spanska ridskolans tjusiga stallar och imponerande uppvisningar till vackra byggnader och intressanta museum.

Det finns lika många anledningar att resa hit som det finns saker att se. Så boka en härlig tur med kompisgänget, och när ni har sett er nöjda kan ni hyra bil i Wien och börja utforska dess omgivningar. Endast fantasin sätter gränser. Varför inte kombinera ett besök i staden med härlig fotvandring i Alperna? Packa utrustningen och hoppa in i bilen för nya oförglömliga upplevelser!

Biluthyrning i Wien – hämta på flygplatsen

Dags att själv få uppleva den natursköna bilden av Österrike från Sound of Music! Här hittar du billiga flyg till Wien som smidigt och enkelt tar dig till din drömdestination. När du har landat hämtar du ditt bagage och går en kort sträcka till bottenvåningen av parkeringshus 4 (P4). Här ligger flera biluthyrningsbolag, så det är bara att styra stegen mot det du har valt. Självklart kan du förhandsboka din bil i Wien redan idag. Det finns flera modeller och funktioner att välja bland, så fundera på vad som är viktigast för dig. Sedan är allt klar, och när du har landat behöver du bara hämta bilen, packa in bagaget och rulla iväg. En perfekt start på semestern!

Skidsemester med hyrbil

Tycker du och din sambo om att åka skidor och uppleva nya platser? Varför inte börja skidsemestern med en mysig hotellweekend i Wien? Här kan ni strosa runt och njuta av god mat och dryck, slappna av och besöka alla sevärdheter som lockar. Kanske har ni alltid drömt om att lyssna på klassisk musik här. Nu kan drömmen bli verklighet! När ni sett er mätta på allt som storstaden har att erbjuda hämtar ni ut er hyrbil i Wien, packar in skidutrustningen och styr turen mot Alpernas härliga backar. Planera en härlig semester som kombinerar allt ni vill uppleva av både pudersnö och kultur.

Parkera i Wien

Precis som i många storstäder är det smidigast att lämna hyrbilen utanför centrum. Det finns många enkelriktade gator, och det kan vara något av en utmaning att hitta parkering. Men misströsta inte, det finns gott om bra lösningar för din resa till Wien. Det finns många möjligheter att parkera utanför staden och sedan ta sig in därifrån. Lokaltrafiken är enkel och effektiv att använda. Bland annat finns det park and ride, och du tar dig runt staden med bland annat buss, tunnelbana och spårvagn. Så parkera bilen för dagen, besök centrum och beta av alla sevärdheter du vill se och uppleva. Ät en god lunch vid Stefansdomen innan du återvänder till bilen och fortsätter att utforska allt som finns att se runt Wien. Oavsett årstid finns det mycket som lockar i stadens vackra omgivningar. Glöm inte kameran så att du kan föreviga den imponerande naturen och de pittoreska byarna du besöker.

Vanliga frågor om biluthyrning i Wien

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Wien?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Wien .

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Wien?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Wien .

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Wien?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Wien?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Wien

Utforska Wien med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!