Billiga flygbiljetter till Wroclaw

Flyg till Wrocław

Universitetsstaden Wrocław bjuder på finkultur – det var Europas kulturhuvudstad 2016 – och fest! Här upptäcker du världsarv som utställningshallen Hala Stulecia och det färgsprakande utelivet i Polens galnaste nattklubbsstad. Ett flyg till Wrocław är också den perfekta familjesemestern. Staden bjuder på både djurpark och ett unikt oceanarium helt inriktat på afrikansk fauna. Därtill finns det ett äventyrsbad, med jacuzzi och spa för de vuxna, och härliga parker. Kan ni hitta alla de 250 komiska dvärgstatyerna som är utspridda i staden?

Wrocławs kontinentala klimat innebär att vädret är som mest bekvämt mellan maj och september, med juli och augusti som årets varmaste månader. Om det står mellan en resa till Wrocław under för- eller sensommar är sensommaren att föredra, eftersom maj till juli är årets regnigaste månader. Budgetresenären tittar med fördel närmare på resor under vintern, då det är särskilt lätt att hitta billiga flyg till Wrocław i januari och februari.

En stor del av utbudet av hotell i Wrocław ligger centralt runt stadens torg, vilket är perfekt för både sightseeing och närhet till nattklubbarna. Staden har ett särskilt stort svit- och lägenhetsutbud, perfekt för familjer och andra större sällskap. Det är inte heller svårt att hitta familjevänliga hotell med både trädgård och lekplats i Wrocław. Om du är i Wrocław för att festa loss tittar du med fördel närmare på vandrarhemmen och hotellen runt Pasaż Niepolda.

Inför ditt flyg till Wrocław

Som medborgare i ett EU-land behöver du inget visum att besöka Wrocław och reser du direkt från Norden utan att lämna Schengenområdet behöver du tekniskt sett inte ens ta med dig ditt pass. Du kan dock bli tvungen, inte minst på flygplatsen, att visa upp ett godkänt dokument som stärker din identitet, exempelvis ett pass eller ett ID-kort. Om du inte är EU-medborgare kan du bli tvungen att ansöka om visum från Polens ambassad.

Det enklaste sättet att skaffa kontanter när man reser tenderar att vara i bankomat med kontant- eller kreditkort. Kom dock ihåg att detta ofta medför en avgift om den lokala valutan inte är euro. Därför kan det vara en god idé att växla till dig dina polska złoty redan innan avfärd.

Ditt flyg till Wrocław landar

Ditt direktflyg till Wrocław landar på Wroclaw Airport efter mindre än två timmar i luften. Flygplatsen har ett ansenligt tjänsteutbud för en stad av Wrocławs storlek. Här shoppar du loss i nio olika butiker, som erbjuder allt från souvenirer till smycken. Om din resa har gjort dig småhungrig finns det dessutom sex restauranger och kaféer som bjuder på allt från traditionell polsk husmanskost till glass.

Wroclaw Airport ligger intill motorvägen en mil från centrala Wrocław. Om du inte har planerat att hyra bil i Wrocław finns det både taxi och buss på flygplatsen. Buss 106 avgår tre gånger i timmen dagtid och tar dig från flygplatsen till Wrocławs centralstation. Nattid tar du istället buss 206. Resan in till staden tar ungefär 40 minuter.

Vanliga frågor och svar

Information om flyg till Wroclaw
Destinationens flygplatsWroclaw
IATA-kod för ankomstflygplatsWRO

Populära flyg till Wroclaw

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 967 kr för enkelflyg och 1 288 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines