Franska polynesien

Reseguide
Res iväg till en härlig ö i södra Stilla havet för att njuta av avslappnat strandliv och utforska regnskogar och undervattensmiljöer.

En resa till Franska Polynesien och dess öar lockar med klippiga bergstoppar, palmkantade stränder, turkosa laguner och tropiska regnskogar. Dyk med hajar, besök gamla tempel, res genom skogsbeklädda dalar och koppla av med en drink på stranden.

Den största ön är Tahiti och här inleder många besökare sina resor till Franska Polynesien. Besök huvudstaden Papeete, där det finns marknader, museer och butiker som är specialiserade på att sälja smycken med svarta pärlor från Tahiti. Vandra genom Fautauadalen där du kan se Fautaua vattenfall som är 300 meter högt. Ta med barnen till Mauistranden där ni kan bada i det grunda vattnet. Åk på en tur med fyrhjuling genom dalar och regnskogar och längs med kusten. Bo strax ovanför vattnet i en bungalow som är byggd på styltor ute i havet.

De flesta öarna omges av laguner som är idealiska för olika vattenaktiviteter. Hyr en båt och prova på djuphavsfiske. Sportdyk eller snorkla i de stora lagunerna Tikehau och Fakarava. Erfarna dykare kan ge sig ner i vattnet för att studera beteendet hos olika hajarter, till exempel korallhaj. Ge dig ut på delfin- och valsafari från ön Moorea. Prova på en rad olika vattensporter som jetski, surfning, vindsurfning och kajakpaddling.

Se till att ha tid att även besöka de andra öarna. Sträck ut dig på de avlägsna stränderna på Bora Bora och titta på förhistoriska tempel på Moorea. På pärlfarmen på Huahine får du se hur man odlar de berömda svarta pärlorna från Franska Polynesien.

Vulkanöarna och korallöarna som utgör Franska Polynesien ligger i sydvästra delen av Stilla havet. De flesta reser till detta tropiska resmål via Tahiti, den enda ön som har en internationell flygplats. Du kan resa mellan öarna med chartrade eller reguljära flygplan och båtar.

Här är klimatet tropiskt, med varma temperaturer året om. Den kanske bästa tiden för ett besök är mellan maj och oktober, då temperaturen är behaglig och regn är sällsynt.

Franska Polynesien är ett populärt resmål, särskilt bland nygifta på smekmånad, och erbjuder en fin kombination av spänning, avkoppling, stränder, natur och äventyr.

Populära städer i Franska polynesien

Bora Bora som visar berg, kustutsikter och tropisk natur
Bora Bora
Utsikt mot stranden, Öar och Romantiskt
Denna vackra ö i franska Polynesien ståtar med vackra vita sandstränder, underbara tropiska dalar och kristallklart vatten.

Saker att besöka

 • Matira strand
 • Bora Bora Lagoonarium
 • Le Meridiens strand
Papeete
Papeete
Färjor och båtar, Shopping och Hamnar
Franska Polynesiens andliga huvudstad är full av överraskningar, från exotiska frukter och tropisk vegetation till berömda svarta pärlor.

Saker att besöka

 • Papeetes marknad
 • Papeetes rådhus
 • Black Pearl Museum
Moorea som visar stillsam natur
Moorea-Maiao
Missa inte sevärdheter som Plage Publique de Ta'ahiamanu och Tiki Village Cultural Centre på din resa till Moorea-Maiao.

Saker att besöka

 • Tiki Village Cultural Centre
 • Moorea tropisk trädgård
 • Belvedere Lookout
Huahine
Huahine
Öar, Snorkling och Hav
Gillar du snorkling? Kom iväg till avskilda Huahine!

Saker att besöka

 • Maroebukten
Rangiroa som inkluderar kustutsikter
Rangiroa
Snorkling, Turer och Öar
Besök Tuamotuöarna om du vill utforska en av världens största atoller, uppleva spektakulära dykturer, köpa svarta pärlor, smaka på det lokala vinet och känna lugnet.

Saker att besöka

 • Blå lagunen
Museum of Tahiti som visar bad, tropisk natur och kustutsikter
Punaauia
Utsikt mot stranden, Öar och Hav
Åk till romantiska Punaauia och upplev stränder, havsutsikt och krogar.

Saker att besöka

 • Museum of Tahiti

Franska polynesien

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: