Billiga hotell - Gränna

Se alla 32 hotell i Granna
Motell Vätterleden
Motell Vätterleden

Vattersmalen 15, Granna 563 93

3.0 av 5.0

Detta hotell i Granna ligger mindre än två mil från Gränna golfklubb, Gränna kyrka och Grännamuseet. Kinnarps Arena och …

Hämta priser
Hotel Gyllene Uttern
Hotel Gyllene Uttern

Gyllene Uttern 1, Granna 56392

4.0 av 5.0

Detta hotell vid sjön ligger mindre än 5 km från Gränna golfklubb, Gränna kyrka och Grännamuseet. Brahehus ligger 8 km härifrån.

Hämta priser
Hotel Amalias Hus
Hotel Amalias Hus

Brahegatan 2, Granna 563 32

4.0 av 5.0

Detta hotell i centrala Granna ligger fem minuters promenad från Gränna kyrka och Grännamuseet. Gränna golfklubb ligger 4,6 k …

Hämta priser
Grenna Hotell
Grenna Hotell

Ribbagårdsgränd 11, Granna 563 31

3.0 av 5.0

Detta hotell i Granna ligger tio minuters promenad från Grännamuseet och Gränna kyrka. Brahehus ligger 4,9 km härifrån.

Hämta priser
Grenna Hills Guesthouse
Grenna Hills Guesthouse

Vretaholm Dammen 4, Granna 56391

3.0 av 5.0

Detta pensionat i en provinspark ligger mindre än 2 km från Grännamuseet och Gränna kyrka. Brahehus ligger 3,1 km härifrån.

Hämta priser
Smålandsgården Gästgiveri
Smålandsgården Gästgiveri

Gamla Brunnsvägen 8, Granna 56391

3.5 av 5.0

Detta hotell i Orserum ligger mindre än 15 km från Gränna kyrka, Grännamuseet och Gränna golfklubb. Brahehus ligger 14,7 km …

Hämta priser
Vox Hotel
Vox Hotel
15,3 km från Granna
4.0 av 5.0

Detta hotell i centrala Jönköping ligger mindre än 2 km från Tändsticksmuseet och Radiomuseet. Stadsparksvallen och …

695 SEK
Elite Stora Hotellet Jönköping
Elite Stora Hotellet Jönköping
15,4 km från Granna
4.0 av 5.0

Detta hotell i centrala Jönköping ligger en kvarts promenad från Tändsticksmuseet och Radiomuseet. Stadsparksvallen och …

796 SEK
Hotel Savoy
Hotel Savoy
15,8 km från Granna
4.0 av 5.0

Detta hotell med miljövänlig profil i centrala Jönköping ligger en kvarts promenad från Tändsticksmuseet och Radiomuseet. …

720 SEK
Good Morning Jönköping
Good Morning Jönköping
17,8 km från Granna
3.0 av 5.0

Detta hotell med miljövänlig profil i Jönköping ligger mindre än 5 km från Tändsticksmuseet, Radiomuseet och Stadsparksvallen …

716 SEK

Nya recensioner i Granna

Dölj innehåll

Begränsa din sökning

Reseguide: Hotell Gränna

Hotell Granna: Gränna är en charmig liten stad vid Vättern som med sin polkagristillverkning, polaranknytning och närhet till Visingsö lockar mängder med turister varje år. Närområdet har också mycket att bjuda på, som anrika Brahehus i norr och idylliska Röttle by i söder, så det är inte konstigt att så många väljer att boka hotell i Gränna.

Polkagrisens huvudstad

Om det är något som Gränna förknippas med i varje svensk persons huvud så är det polkagrisar, och stadens hotellrum fylls varje år av godisglada sockerfantaster. Grännas söta tradition går tillbaka till 1859 då Amalia Erikson startade stadens första sockerbageri.

Amelia var en kreativ bagare och efter att först tillverkat polkagrisarna som ”pluttar” presenterade hon polkagrisstången, och Gränna fick sin alldeles egna unika produkt. Med tiden ökade efterfrågan så pass att allt fler polkagrisbagare kunde slå upp portarna, och i dag hittar man ett dussintal tillverkare i staden – där man både kan se hur bakningen går till samt kanske få prova på själv.

Farlig upptäckarglädje

Gränna är också känd som platsen där polarutforskaren Salomon August Andrée föddes, och på Grenna Museum kan den som vill lära sig mer om denna spännande man och hans expedition tillbringa mycket tid. Adnrées plan var att kartlägga Nordpolen genom att flyga över den i en luftballong. Idéen mottogs entusiastiskt av det svenska etablissemanget men expeditionen 1897 slutade med katastrof och Andrées och hans två medresenärers död efter bara två dagars i luften och ett försök att ta sig tillbaka till fots. År 1930 hittade man slutligen expeditionens sista läger och genom deras foton och anteckningar kunde man återskapa vad som hänt.

Brahehus

I Grännas omgivningar hittar man mycket historia, men få lämningar är så imponerande som ruinen av 1600-talsslottet Brahehus, tre kilometer norr om staden. Det uppfördes som änkebostad åt Per Brahe den yngres fru, men eftersom hon avled innan bygget var klart kom slottet snart att stå outnyttjat. Själva byggnaden varade inte länge och brann ned 1708, men platsen lockar många besökare för den fina utsikten över Vättern och de imponerande ruinerna.

En alldeles speciell ö

Många väljer att boka övernattning i Gränna för stadens närhet till vackra Visingsö. Från staden kan man ta färjan över till denna turistmagnet som lockar med härlig natur, spännande historia och mysiga turer med hästdroska. Det klassiska sättet att uppleva ön är med remmalag – turer med häst och vagn som har tagit besökare runt ön ända sedan slutet av 1800-talet. Längs vägen får du se några av öns historiska lämningar, som ett järnåldersgravfält, ett 1700-talsmagasin och fina Visingsborgs slottsruin. Slutmålet är Kumlaby kyrka från vars torn du får en riktigt fin utsikt över ön. Historieintresserade får inte heller missa att utforska Näs slott på Visingsös sydspets. Denna borg uppfördes någon gång på 1100-talet och härifrån regerade de svenska kungarna under ett par hundra år. Byggnaden är fortfarande ganska välbevarad och man kan definitivt känna historiens vingslag när man blickar ut över Vättern från murarna.

h3>Hotellbokning: Granna

Sök efter hotell som passar dig i Granna; du hittar snabbt och enkelt övernattning på ett lyxigt eller billigt hotell i Granna med någon av våra sökfunktioner:

  • Använd kartan för att hitta hotell i de områden i Granna som du föredrar.
  • Använd filtren för att välja specifika områden, faciliteter eller hotellkedjor. Du kan även välja stjärngradering, från enkla 1-stjärniga hotell till 5-stjärniga lyxhotell.
  • Ange dina resedatum för att se våra bästa erbjudanden och billiga hotell i Granna när du planerar att resa.

På Expedia kan du även boka flyg till Granna. Du kan få ännu mer rabatt om du bokar någon av våra paketresor till Granna, så se till att spara genom att boka hotell och flyg samtidigt.

false