Anpassade till din -sökning:

Hotell Granna

Hotell Granna
Granna

Erbjudanden med flyg + hotell i Granna

Se alla paketerbjudanden i Granna

Billiga hotell - Granna

Hotel Amalias Hus – hotell i Granna
Rating: 4.0 Stars
1 890 kr

Hotel Amalias Hus

Brahegatan 2, Granna - Karta
 
 
"Romantiskt hotell"
Romantiskt hotell med trädgård för vilostunder i liggstolar. God mat och fina rum. Lite lyhört men charmigt. Nära centrum.
Resenär från Storå
Detta hotell i centrala Granna ligger fem minuters promenad från Gränna kyrka och Grännamuseet. Gränna golfklubb ligger 4,6 …Mer
Motell Vätterleden – hotell i Granna
Rating: 3.0 Stars

Motell Vätterleden

Vattersmalen 15, Granna - Karta
 
 
"Hyfsat hotell för en snabb övernattning."
Kom sent och det regnade och blåste hårt så vi var i behov av övernattning.
En resenär
Detta hotell i Granna ligger mindre än två mil från Gränna golfklubb, Gränna kyrka och Grännamuseet. Kinnarps Arena och …Mer
Grenna Hotell – hotell i Granna
Rating: 3.0 Stars

Grenna Hotell

Ribbagårdsgränd 11, Granna - Karta
 
 
Ett hotell som man gärna återvänder till! Trevlig personal och en mysig atmosfär!!
En resenär
Detta hotell i Granna ligger tio minuters promenad från Grännamuseet och Gränna kyrka. Brahehus ligger 4,9 km härifrån.Mer
Det finns ingen bild

Gyllene Uttern Hotel

Gyllene Uttern Limits Of E4, Graenna - Karta
 
 
Hotell Örensbaden – hotell i Granna
Rating: 3.0 Stars

Hotell Örensbaden

Gamla Brunnsvagen 10, Orserum, Granna - Karta
 
 
"fint hotell nära stranden"
varmt väder Nära till gränna Bra personal Rena rum Fint läge
Resenär från Ålem
Detta hotell ligger vid stranden i Orserum, mindre än 15 km från Gränna kyrka, Gränna golfklubb och Grännamuseet. Brahehus …Mer
Grenna Hills Guesthouse – hotell i Granna
Rating: 3.0 Stars

Grenna Hills Guesthouse

Vretaholm Dammen 4, Granna - Karta
 
 
Detta pensionat i en provinspark ligger mindre än 2 km från Grännamuseet och Gränna kyrka. Brahehus ligger 3,1 km härifrån.Mer

Sök bland 6 hotell i Granna


  Varför boka med Expedia?

  • Expedias prisgaranti
  • Fler än 271 000 hotell i hela världen
  • Expedia tar inte ut någon avbokningsavgift
  • 11+ miljoner gästrecensioner

  Reseguide: Hotell Granna

  Hotell Granna: Gränna är en charmig liten stad vid Vättern som med sin polkagristillverkning, polaranknytning och närhet till Visingsö lockar mängder med turister varje år. Närområdet har också mycket att bjuda på, som anrika Brahehus i norr och idylliska Röttle by i söder, så det är inte konstigt att så många väljer att boka hotell i Gränna.

  Polkagrisens huvudstad

  Om det är något som Gränna förknippas med i varje svensk persons huvud så är det polkagrisar, och stadens hotellrum fylls varje år av godisglada sockerfantaster. Grännas söta tradition går tillbaka till 1859 då Amalia Erikson startade stadens första sockerbageri.

  Amelia var en kreativ bagare och efter att först tillverkat polkagrisarna som ”pluttar” presenterade hon polkagrisstången, och Gränna fick sin alldeles egna unika produkt. Med tiden ökade efterfrågan så pass att allt fler polkagrisbagare kunde slå upp portarna, och i dag hittar man ett dussintal tillverkare i staden – där man både kan se hur bakningen går till samt kanske få prova på själv.

  Farlig upptäckarglädje

  Gränna är också känd som platsen där polarutforskaren Salomon August Andrée föddes, och på Grenna Museum kan den som vill lära sig mer om denna spännande man och hans expedition tillbringa mycket tid. Adnrées plan var att kartlägga Nordpolen genom att flyga över den i en luftballong. Idéen mottogs entusiastiskt av det svenska etablissemanget men expeditionen 1897 slutade med katastrof och Andrées och hans två medresenärers död efter bara två dagars i luften och ett försök att ta sig tillbaka till fots. År 1930 hittade man slutligen expeditionens sista läger och genom deras foton och anteckningar kunde man återskapa vad som hänt.

  Brahehus

  I Grännas omgivningar hittar man mycket historia, men få lämningar är så imponerande som ruinen av 1600-talsslottet Brahehus, tre kilometer norr om staden. Det uppfördes som änkebostad åt Per Brahe den yngres fru, men eftersom hon avled innan bygget var klart kom slottet snart att stå outnyttjat. Själva byggnaden varade inte länge och brann ned 1708, men platsen lockar många besökare för den fina utsikten över Vättern och de imponerande ruinerna.

  En alldeles speciell ö

  Många väljer att boka övernattning i Gränna för stadens närhet till vackra Visingsö. Från staden kan man ta färjan över till denna turistmagnet som lockar med härlig natur, spännande historia och mysiga turer med hästdroska. Det klassiska sättet att uppleva ön är med remmalag – turer med häst och vagn som har tagit besökare runt ön ända sedan slutet av 1800-talet. Längs vägen får du se några av öns historiska lämningar, som ett järnåldersgravfält, ett 1700-talsmagasin och fina Visingsborgs slottsruin. Slutmålet är Kumlaby kyrka från vars torn du får en riktigt fin utsikt över ön. Historieintresserade får inte heller missa att utforska Näs slott på Visingsös sydspets. Denna borg uppfördes någon gång på 1100-talet och härifrån regerade de svenska kungarna under ett par hundra år. Byggnaden är fortfarande ganska välbevarad och man kan definitivt känna historiens vingslag när man blickar ut över Vättern från murarna.

  h3>Hotellbokning: Granna

  Sök efter hotell som passar dig i Granna; du hittar snabbt och enkelt övernattning på ett lyxigt eller billigt hotell i Granna med någon av våra sökfunktioner:

  • Använd kartan för att hitta hotell i de områden i Granna som du föredrar.
  • Använd filtren för att välja specifika områden, faciliteter eller hotellkedjor. Du kan även välja stjärngradering, från enkla 1-stjärniga hotell till 5-stjärniga lyxhotell.
  • Ange dina resedatum för att se våra bästa erbjudanden och billiga hotell i Granna när du planerar att resa.

  På Expedia kan du även boka flyg till Granna. Du kan få ännu mer rabatt om du bokar någon av våra paketresor till Granna, så se till att spara genom att boka hotell och flyg samtidigt.

  Dölj
  CollapseExpand

  Resmål i närheten av Granna

  Kunder ger Expedia betyget
  Drivs av feefo
  92% har rekommenderat
  4.5
  Från 68 143 omdömen
  *För dessa paket är paketbesparingarna minst lika mycket som kostnaden för flyget eller hotellet om de bokas separat. Obs: För paket som inkluderar flyg kommer flygbolaget att debitera dig för flyget, men dina paketbesparingar kommer att vara minst lika mycket som kostnaden för flyget.