Hagfors

Reseguide
Hagfors är en ung och pulserande ort vid Uvån, omgiven av Värmlands vackra natur. Missa inte Eldfesten, där du bland annat kan tävla i kålsoppa.

Hagfors växte fram under andra delen av 1800-talet och är därmed en relativt ung svensk ort. Stadskärnan präglas av Uvån som löper tvärs igenom staden och delar den i två centrum. Under en paketresa till Hagfors kan du delta i en mängd originella, värmländska aktiviteter.Om du vill ha en upplevelse du sent kommer glömma ska du resa till Hagfors i augusti när den årliga Eldfesten hålls sedan över 90 år. En mängd festligheter äger rum i Folkets Park, med bland annat livemusik. Den som vill ha en utmaning kan delta i stadsloppet Eldfestjoggen, eller varför inte tävla i kålsoppe-VM där Värmlands bästa kålsoppekock koras? Den motorsportintresserade kan med fördel besöka Hagfors i september när speedway-tävlingen Valnatta går av stapeln.Även under vinterhalvåret kan du uppleva en spännande weekend i Hagfors. På juldagen arrangeras juldagsdoppet Ice Bear Challenge vid Gatabadet och då kan vinterbadare passa på att ta ett dopp i en isvak – tävlingsintäkterna går till trygghetsskapande åtgärder i lokalsamhället. Hagfors må bra-mässa hålls årligen i oktober vid Hotell Monica. Mässan anordnas sedan flera år tillbaka av olika föreningar i samarbete med Hagfors Kommun, i syfte att främja ett hälsosammare Hagfors.En resa till härliga Värmland är förstås inte komplett utan ett besök i den fantastiska naturen. Billiga resor till Hagfors tar dig rakt in i de otämjda, värmländska skogarna och älvarna. Besök det mäktiga Brattfallet, som är ett 10 meter högt vattenfall med en djup kanjon. Tre vandringsleder utgår från Brattfallet för den vandringssugne.Profossdammen är en pärla mitt i skogen vid Götån, där du kan njuta av en medhavd matsäck eller bada i det svala, rena vattnet. Dammen är döpt efter Profossen, som var Ekshärads siste skarprättare. I Hagfors finns även Kroppheden i Edebäck, en före detta avrättningsplats vars historia går tillbaka till 1500-talet.Du tar dig till Hagfors via någon av länsvägarna 246 eller 245 eller via flygplatsen vid Råda. Väl på plats har du tillgång till Hagfors många festliga aktiviteter och spektakulära naturscener. Det här är en plats där du garanterat inte kommer att ha tråkigt.

Geijersholms Herrgård
Geijersholms Herrgård
2.5 out of 5
Geijersholm Herrgård, Hagfors
Priset är 1 170 kr per natt mellan 5 aug. och 6 aug.
1 170 kr
per natt
5 aug. - 6 aug.
Detta hotell med familjevänlig profil ligger i Hagfors. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. De populära sevärdheterna ...
9,8/10 Exceptional! (171 recensioner)
Rekommenderar varmt
"Alltid lika trevligt att bo här, bra rum, sköna sängar, lugnt läge och omtänksamma värdar"

Recension från 29 maj 2024

Geijersholms Herrgård
Vackert fritidshus i Uvanå, Värmland, Sverige, 4-6 personer
Vackert fritidshus i Uvanå, Värmland, Sverige, 4-6 personer
Hagfors, Värmlands län
Denna semesterbostad med familjevänlig profil ligger i Hagfors. Här har du tillgång till gratis wi-fi, en trädgård och kabel-/satellit-tv.
10/10 Exceptional! (2 recensioner)
Sehr schöne Umgebung....viele Seen .Ruhige Lange gut zum Fahrrad da kaum Autos entlang kommen.
"Viele Mücken gibt es dort"

Recension från 9 aug. 2020