Härnösand

Reseguide
Härnösand
En weekend till Härnösand kan innehålla festligheter, historia, friluftsliv och mycket annat – det är bara att välja bland stadens utbud.

Vackra Härnösand ligger i landskapet Ångermanland och ingår i Höga kustens område. Kustläget gör att många lockas av alla badmöjligheter utomhus som finns här, t.ex. det populära havsbadet Smitingen, som har en fin sandstrand endast fem kilometer från centrum. Tillåter inte vädret bad utomhus är det ingen fara: Härnösands Simhall har bassänger anpassade för motionärer och leksugna barn, samt en relaxavdelning.Här finns möjligheter att utöva sport i fin natur, både i centrum och strax utanför staden. En bra utsiktsplats är Vårdkasbacken där du vintertid kan åka slalom och längdskidor, och i Högslättens Ishall kan allmänheten åka skridskor vissa tider. När solen skiner är det perfekt väder för att spela en runda på Härnösands golfbana, en bana med 18 hål ute på halvön Vägnön med utsikt mot både älv och hav.Kulturintresserade har mycket att hämta här. På Härnösands Konsthall finns den Qvistska samlingen som innehåller konstverk av storheter som Pablo Picasso, Henri Matisse och Marc Chagall, samt ett 500-tal föremål från 1700- och 1800-talet. Några minuters promenad därifrån finner du Härnösands Teater som visar pjäser, revyer och musikevenemang. Ett större evenemang med musik som lockar många är Härnösand Stadsfest då artister som ingår i musikeliten kommer för att uppträda.Ett kännetecken för staden är Härnösand Domkyrka som tronar över de andra husen från en upphöjning. I kyrkan finns inventarier från 1600- och 1700-talet, men redan 1593 låg på samma plats en stenkyrka. En betydligt nyare plats är Hemsö fästning, en försvarsanläggning som uppfördes 1953 på Hemsön utanför Härnösand, men som idag tar emot besökare i rummen i berget.Resor till Härnösand med tåg och buss går till Härnösand Central som är en stor knutpunkt för den lokala kollektivtrafiken. Härifrån reser du vidare med stads- och länsbussarna. Flyg går till Sundsvall Timrå Airport, ungefär tre mil från staden, och kör du bil därifrån anländer du via E4:an.Boka ett weekendpaket till Härnösand så kan du inte bara utforska staden, utan också enkelt göra utflykter till Höga kustens andra guldkorn. Året runt finns det sevärdheter och nöjen som ingen bör missa!

Hotell Royal
Hotell Royal
3 out of 5
Strandgatan 12, Harnosand
Priset är 1 183 kr per natt mellan 18 juli och 19 juli
1 183 kr
per natt
18 juli - 19 juli
Detta hotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Härnösand. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. De populära ...
8/10 Very Good! (323 recensioner)
Här trivs man!
"Underbart charmigt rum med en helt fantastiskt skön säng! Frukosten var grym och gav en hemtrevlig känsla där två duktiga tjejer stod tillagade maten!"

Recension från 11 juli 2024

Hotell Royal
First Hotel Stadt Härnösand
First Hotel Stadt Härnösand