Det kan finnas reserestriktioner för Sverige med anledning av covid-19.

HärnösandSverige

En weekend till Härnösand kan innehålla festligheter, historia, friluftsliv och mycket annat – det är bara att välja bland stadens utbud.

Vackra Härnösand ligger i landskapet Ångermanland och ingår i Höga kustens område. Kustläget gör att många lockas av alla badmöjligheter utomhus som finns här, t.ex. det populära havsbadet Smitingen, som har en fin sandstrand endast fem kilometer från centrum. Tillåter inte vädret bad utomhus är det ingen fara: Härnösands Simhall har bassänger anpassade för motionärer och leksugna barn, samt en relaxavdelning.

Här finns möjligheter att utöva sport i fin natur, både i centrum och strax utanför staden. En bra utsiktsplats är Vårdkasbacken där du vintertid kan åka slalom och längdskidor, och i Högslättens Ishall kan allmänheten åka skridskor vissa tider. När solen skiner är det perfekt väder för att spela en runda på Härnösands golfbana, en bana med 18 hål ute på halvön Vägnön med utsikt mot både älv och hav.

Kulturintresserade har mycket att hämta här. På Härnösands Konsthall finns den Qvistska samlingen som innehåller konstverk av storheter som Pablo Picasso, Henri Matisse och Marc Chagall, samt ett 500-tal föremål från 1700- och 1800-talet. Några minuters promenad därifrån finner du Härnösands Teater som visar pjäser, revyer och musikevenemang. Ett större evenemang med musik som lockar många är Härnösand Stadsfest då artister som ingår i musikeliten kommer för att uppträda.

Ett kännetecken för staden är Härnösand Domkyrka som tronar över de andra husen från en upphöjning. I kyrkan finns inventarier från 1600- och 1700-talet, men redan 1593 låg på samma plats en stenkyrka. En betydligt nyare plats är Hemsö fästning, en försvarsanläggning som uppfördes 1953 på Hemsön utanför Härnösand, men som idag tar emot besökare i rummen i berget.

Resor till Härnösand med tåg och buss går till Härnösand Central som är en stor knutpunkt för den lokala kollektivtrafiken. Härifrån reser du vidare med stads- och länsbussarna. Flyg går till Sundsvall Timrå Airport, ungefär tre mil från staden, och kör du bil därifrån anländer du via E4:an.

Boka ett weekendpaket till Härnösand så kan du inte bara utforska staden, utan också enkelt göra utflykter till Höga kustens andra guldkorn. Året runt finns det sevärdheter och nöjen som ingen bör missa!

Topphotell i Härnösand

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
Highway
Highway
3 out of 5
Industrigatan 14, Härnösand, Vasternorrland
Priset är 902 kr per natt

Detta hotell i en förort ligger 2,6 km från Härnösands domkyrka och 9,2 km från Smitingens havsbad. Högakustenbron och Västanåfallet ligger mindre än fyra mil ...

3,9/5Good! (72 recensioner)
Smidigt på resan

"Smidigt sätt att övernatta. Bra frukost."…"

Recension från 25 feb. 2020

Highway
Urban Getaway Hotels
Urban Getaway Hotels
2.5 out of 5
11 Volontarvagen, Härnösand, Vasternorrland

Detta hotell i Härnösand ligger mindre än 2 km från Höga kusten, Härnösands domkyrka och Stora Torget. Smitingens havsbad och Sjöviken ligger också mindre än ...

3,5/5Good! (27 recensioner)
Super sköna sängar - bra standard

"Otroligt bra boende för pengarna! Smidigt och enkelt. Sängarna var ett stort plus. Dock något tråkig frukostpåse med enbart 2 orostade rostmackor."…"

Recension från 26 juli 2020

Urban Getaway Hotels
Hotell Royal
Hotell Royal
3 out of 5
Strandgatan 12, Härnösand
Priset är 857 kr per natt

Detta hotell vid havet ligger tio minuters promenad från Höga kusten och Stora Torget. Härnösands domkyrka ligger 0,9 km härifrån. Härnösand station ligger bara ...

4,1/5Very Good! (64 recensioner)

"Vi hade lite svårt att hitta hotellet. Men sedan såg vi att läget är bra."…"

Recension från 12 juli 2020

Hotell Royal