Början av huvudsektionen
Gratis avbokning
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Boka hyrbil med Expedia i Faro

Hyra bil i Faro

Faro är Algarves största stad och ligger vid Portugals sydkust. Algarvekusten är 16 mil lång, och med en hyrbil i Faro hinner du se mycket av området. Investera i en bra karta och välj de små vägarna som slingrar sig längs kusten. Kuststräckan ska vara en av Europas vackraste, med långa sandstränder som inramas av karga klippor och apelsinlundar.

Flyg till Faro och landa på Faro flygplats, där du kan hämta din hyrbil och ge dig ut på vägarna på en gång. Flygplatsen ligger mitt i Algarve, och den är därför en perfekt utgångspunkt för din semester. Faro är en livlig universitetsstad som är värd att besöka året om!

Biluthyrning i Faro

Faro flygplats är Portugals näst största, och ligger 3 kilometer utanför staden. Många olika biluthyrningsföretag finns representerade på flygplatsen, och om du bokar din hyrbil i Faro innan du åker har du bäst chans att hitta rätt bil till rätt pris. Det är populärt att hyra bil i området och det kan vara svårt att få tag på en bil med kort varsel om du reser under högsäsongen – boka därför bilen online innan du reser, och få en bra start din resa. När du har hämtat ditt bagage hittar du biluthyrningsdiskarna utanför ankomsthallen. Om du har bokat i förväg kan du få nycklarna till din bil inom några minuter – smidigaste vägen till semestern är att hyra en bil!

Utforska Faro och Algarvekusten

Faro är en mysig stad, som förutom parker och kullerstensgator bjuder på shopping, restauranger och barer. Du har heller aldrig långt till stranden, som ligger några kilometer utanför staden. Med en egen bil kan du välja mellan ett kvälls- eller morgondopp – eller varför inte både och?

Faro passar utmärkt som bas när du vill uppleva Algarves mer avlägsna platser. Att hyra bil i Faro är ett smidigt sätt att se mer av södra Portugal. Väljer du att köra österut möts du av ett pärlband av charmiga byar innan du når den antika staden Tavira. Fiskebyn Albufeira är också ett måste! Varför inte boka en paketresa till Faro? Då får du hjälp med att hitta flyg, boende och hyrbil till ett förmånligt pris. Det är alltid lätt att hitta billigt boende i Faro om du bokar online!

Bra att veta när du hyr bil i Faro

Det räcker att du har med dig ditt svenska körkort om du vill hyra bil i Faro, men vissa företag hyr inte ut till förare som är under 23 år eller förare som inte haft körkort i minst 1 år. Glöm inte bort att bensin heter gasolina på portugisiska, och att diesel heter gasoleo – det är lätt att förväxla dem! Algarve är en trevlig region för bilförare, då skyltningen är utmärkt och det inte finns några betalstationer på motorvägarna. Vägarna är även lugnare här än i andra delar av landet, och det finns många pittoreska småvägar längs kusten. Motorvägen A22 som sträcker sig genom Algarve kan föra dig direkt till Lissabon eller Spanien om du vill.

Vanliga frågor om biluthyrning i Faro

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Faro?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Faro .

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Faro?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Faro .

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Faro?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Faro?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Faro

Utforska Faro med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!