Biluthyrning i Portugal

Jämför billeverantörer för att få stora rabatter och boka ett paket för flyg, hotell och bil för att spara ännu mer.

Spara minst 10 % på utvalda vistelser med Expedia Rewards

Få maximal flexibilitet med avbokning utan avgift på de flesta biluthyrningar.

Populära städer i Portugal

Topperbjudanden på hyrbilar i Portugal

Hittar du inte det du letar efter?

Se alla hyrbilar i Portugal
Se alla bilar

Se mer än bara stranden eller stadskärnan under din semester i Portugal! Med en hyrbil i Portugal öppnar sig hela landet. Utforska de nordliga vingårdarna i Dourodalen och de sydliga badstränderna i Algarve. Ta en dagstur från Lissabon och se tempelriddarnas magnifika Convento de Cristo. Pittoreska byar, romerska ruiner, soliga stränder, vingårdar och livliga städer väntar dig.

Kanske har du hört att Lissabon är en svår stad att köra i? Varför inte boka din hyrbil i Lissabon till ett par dagar efter din ankomst? På så sätt kan du se huvudstaden utan att oroa dig för trafiken och ändå utforska närområdet på dina egna villkor.

När du hyr bil i Portugal har du ett stort utbud bilar att välja mellan. Om du reser ensam i tjänsten eller om du och din käresta reser med en liten budget finner du fantastiska erbjudanden på en lättparkerad tredörrars kupé med luftkonditionering. En femdörrars halvkombi tillhör också de billigaste alternativen och är perfekt för en mindre familj.

Får du hyra bil i Portugal?

För att hyra bil i Portugal måste du vara minst 18 år och ha ett godkänt körkort. Ditt körkort är godkänt i Portugal om det är utfärdat inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet, det vill säga ett EU-land, Island, Norge eller Liechtenstein. Är ditt körkort utfärdat av ett annat land behöver du även en officiell översättning, ett så kallat internationellt körkort.

Även om lagen endast kräver att du ska ha uppnått 18 års ålder kan det vara svårt att hitta en biluthyrning i Portugal som hyr ut till en förare under 23 år. Vissa bolag kräver att föraren är minst 25 år. En särskild avgift för yngre förare kan också tillkomma.

Din hyrbil i Portugal

Boka gärna en hyrbil samtidigt som du bokar din flygbiljett till Portugal. På så sätt väntar din bil när du anländer, och du kan snabbt och smidigt ta dig vidare till ditt hotell. När du bokar via en av våra partner både hämtar och lämnar du din hyrbil med full tank. På så sätt blir det inga dolda kostnader.

I Portugal är de flesta motorvägar betalvägar. Många betalvägar är helt automatiserade och kräver att du har en elektronisk ”Via Verde”-avläsare i fönsterrutan. Ta därför reda på om din hyrbil är utrustad med sådan avläsare.

Köra bil i Portugal

Trafikreglerna i Portugal är överlag mycket lika de svenska. Barn under 12 år får inte sitta i framsätet och måste ha en EU-godkänd bilbarnstol eller bilkudde. Ditt hyrbilsbolag kan vanligtvis förse dig med korrekt utrustning. När du hyr bil i Portugal bör bilen också vara utrustad med reflexväst. I Portugal är alkoholgränsen 0,5 gram alkohol per liter blod, vilket är något högre än i Sverige men inte tillräckligt för att du ska kunna ta ett glas vin innan du kör. Liksom i Sverige är det olagligt att tala i telefon när man kör.

Hastighetsbegränsningen är 50 km/h i portugisiska tätorter, om inget annat anges, och 120 km/h på motorvägar. I portugisiska städer ser du ibland så kallade blå zoner, vilka innebär att parkeringen är gratis med parkeringsbricka. Om din hyrbil inte är utrustad med en parkeringsbricka kan du vanligtvis få en gratis hos polisen.

Vanliga frågor och svar