Gratis avbokning
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Boka hyrbil med Expedia i Gällivare

Biluthyrning i Gällivare

I Gällivare finns både vacker natur och andra sevärdheter att upptäcka. Med hyrbil i Gällivare kan du resa mellan nationalparkerna och se vad norra Sverige har att erbjuda. På vintern kan det bli väldigt kallt, så planera för det om du vill hyra bil i Gällivare på vintern.

Gällivare ligger mindre än en timme från Muddus nationalpark, där du kan se närmast orörd natur och promenera längs vandringsleder med vacker utsikt. Gällivare har midnattssol under sommaren, och på vintern har du bra chanser att se norrskenet. Du kan även passa på att besöka Gällivare museum, som är ett kulturhistoriskt museum där du kan se litteratur och föremål från 1600-talet fram till 1900-talet, bland annat från Hembygdsföreningens samling.

Det finns också ett antal vildmarksturer som du kan boka i Gällivare med omnejd. Du kan åka hundspann på vintern, och på sommaren finns det många områden som passar för en vandringstur eller camping. Naturum Laponia är ett område som innefattar både samebyar och stora nationalparker.

Från skog till kust med hyrbil i Gällivare

Med bil i Gällivare tar det omkring tre timmar att köra till exempelvis Boden eller till Kalix ute vid kusten. Vill du ge dig ut på en längre resa tar det runt åtta timmar att köra till staden Bodo vid den norska kusten. Om du föredrar kortare utflykter kan du besöka lågfjället Dundret, som ligger ett par kilometer utanför Gällivares stadskärna. Du kan köra bil ända till toppen av fjället, ta på dig skidorna och ge dig ut i någon av de nio pisterna. Här finns även omkring tio kilometer längdskidspår och en hoppbacke.

Det är alltid smart att planera väl inför resan, så att du reser med både rätt packning och rätt fordon. Om du vill bila längre sträckor eller har mycket packning med dig är en större bil kanske bekvämast. Detsamma gäller om du reser med små barn. För dig som är fokuserad på din budget och inte bryr dig särskilt mycket om storleken på fordonet passar en liten bil bättre, eftersom en mindre bil drar mindre bränsle.

Hyrbil Gällivare: en smidig resa från flyget till ditt hotell

Om du vill resa så smidigt som möjligt kan du boka en paketresa till Gällivare. Det innebär att du bokar flyg till Gällivare tillsammans med hotell och eventuellt hyrbil på samma gång. Det är ofta något enklare än att söka efter flygbiljetter och hotellrum separat, och dessutom kan det spara dig pengar. Du kan hämta upp din hyrbil från flygplatsen och köra rakt till ditt hotell i Gällivare. Gällivare flygplats ligger runt sju kilometer från själva staden, så det tar bara några minuter att köra till hotellet om du bokar boende centralt i Gällivare.

När du bokar hyrbil från oss gäller vår bränslepolicy som innebär att du hämtar upp och lämnar av hyrbilen med en full tank. På så sätt tillkommer inga dolda kostnader, vilket gör det enklare för dig att planera din budget.

Vanliga frågor om biluthyrning i Gällivare

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Gällivare?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Gällivare .

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Gällivare?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Gällivare .

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Gällivare?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Gällivare?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Gällivare

Utforska Gällivare med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!