Gällivare

Reseguide
Gällivare som visar järnvägsobjekt

Res till Gällivare, en pittoresk gruvstad där det är nära till fjällen, skogen och glaciärerna i Lapplands världsarv.

Under din resa till Gällivare kommer du att överväldigas av den storslagna naturen och kan lära dig om områdets industribakgrund. I den lilla gruvstaden finns ungefär 8 500 bofasta invånare och det är den perfekta startpunkten för ett oförglömligt vildmarksäventyr.

Missa inte Gällivare museum som fokuserar på de tre kulturer som möts i Gällivare kommun: samer, rallare och nybyggare. Sedan är det trevligt att ta en guidad rundtur i Aitikgruvan , en av Europas största koppargruvor. Här visas vidunderliga maskiner som används för att bryta malm.

Gå vidare till Gällivare Gamla Kyrka, som dateras till 1700-talet. Arkitekten Emil Langlet ligger bakom Gällivare Nya Kyrka.

Om du vill åka på en dagsutflykt kan grannbyn Malmberget kanske locka. Här erbjuds en ordentlig inblick i regionens historiska gruvnäring. Missa inte LKAB:s visningsgruva, där du kan gå på en spännande rundtur en halv kilometer under jorden. Ytterligare en häftig sevärdhet är Kåkstan, ett slags friluftsmuseum till by, som visar hur det var under "järnruschen" år 1888.

Resor till Gällivare passar även dig som vill utforska Sarek, Stora Sjöfallet och Muddus nationalpark. Alla tre ingår i Lapplands världsarv Laponia sedan 1996. När du vandrar genom det magnifika landskapet under sommaren kan du känna det stora lugnet. Kommer du hit om vintern är det fint att ta en fridfull tur på längdskidor. Unna dig en underbar upplevelse under din paketresa till Gällivare och boka en helikoptertur. I Lapplandsfjällen kan du även rida eller prova på flugfiske.

Kom hit på vintern så finns möjlighet att åka slalom eller längdskidor. Här faller snön tidigt under säsongen och du har en lång snösäker period att se fram emot.

Paketresor till Gällivare passar dig som längtar efter storslagna naturupplevelser. Res 1 198 kilometer norr om Stockholm för att komma hit. Flygplatsen i Gällivare ligger ungefär åtta kilometer nordost om centrum. Alternativet är att åka tåg från Stockholm ellerbuss från Luleå eller Östersund.

Känn kontrasten mellan bygdens industrihistoria och natursköna fjällmarker under ditt friluftsäventyr.

Lappeasuando Lodge
Lappeasuando Lodge
3 out of 5
Lappeasuando 3, Gallivare, 98299
Priset är 1 030 kr per natt mellan 2 juni och 3 juni
Detta pensionat har 3 stjärnor och ligger i Gällivare. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och frukost. Våra gäster brukar tala väl om ...
3,9/5 Good! (45 recensioner)
"En underbar vistelse med otroligt trevlig personal. Vi fick en en rundvandring i hundstallet och fick hälsa på alla draghundar. Återkommer mer än gärna!"

Recension från 22 nov. 2021

Lappeasuando Lodge
Grand Hotel Lapland
Grand Hotel Lapland
3 out of 5
Lasarettsgatan 1, Gallivare, 982 31
Priset är 1 100 kr per natt mellan 27 maj och 28 maj
Detta hotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Gällivare. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. Våra ...
4,3/5 Excellent! (579 recensioner)
"Mycket fint välkomnande och omhändertagande. Hunden kunde följa med och fika vid sittgruppen framför receptionen och bakdörren kunde användas vid rastning. Så skönt!"

Recension från 15 mars 2022

Grand Hotel Lapland
Gällivare Bed & Breakfast
Gällivare Bed & Breakfast
3 out of 5
Laestadiusvagen 18, Gallivare, 98236
Priset är 880 kr per natt mellan 26 maj och 27 maj
Detta bed and breakfast har 3 stjärnor och ligger i Gällivare. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. Våra gäster brukar ...
4,3/5 Excellent! (64 recensioner)
Helt ok
"Helt ok, tyst läge, men huset är gammalt och allt hörs från andra högljudda gäster runt omkring"

Recension från 12 sep. 2021

Gällivare Bed & Breakfast
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Tiny Timber Lodge in northern Sweden
Tiny Timber Lodge in northern Sweden
Nattavaara, Norrbotten County
Priset är 1 022 kr per natt mellan 10 juni och 11 juni
Denna stuga ligger i Nattavaara. Här har du tillgång till wi-fi, bastu och parkering. Läs recensioner skrivna av gäster som har bott på Tiny Timber Lodge in ...
Tiny Timber Lodge in northern Sweden
Arctic Light Holiday House
Arctic Light Holiday House
3.5 out of 5
2 Fotvägen, Jukkasjarvi, Norrbottens län, 981 91
Priset är 2 360 kr per natt mellan 23 juni och 24 juni
Denna lägenhet med golfbana har 3,5 stjärnor och ligger i Jukkasjärvi. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och bastu. Den populära sevärdheten ...
Arctic Light Holiday House
Aurora Camp
Aurora Camp
3 out of 5
Uddenvägen 11, Kiruna, 981 46
Denna stuga har 3 stjärnor och ligger i Kiruna. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och frukost. De populära sevärdheterna Kiruna stadshus ...
4,1/5 Very Good! (23 recensioner)
Friendly hosts
"Friendly hosts. Good place for northern light if no clouds."

Recension från 3 dec. 2021

Aurora Camp
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Gällivare

Städer nära Gällivare