Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Biluthyrning på Hvar

Den vackra hamnstaden Hvar bjuder på mysiga kullerstensgator, medeltida murar och vackra renässansbyggnader, men bortom staden sträcker sig den sju mil långa ön med undangömda stränder, vilda granskogar, söta små kustbyar och väldoftande lavendelfält. Med hyrbil på Hvar kan du lätt utforska allt vad ön har att erbjuda på din resa till Hvar.

När du har en hyrbil på Hvar tar du dig enkelt till öns äldsta stad, Stari Grad, som grundades av grekerna runt 384 f.Kr. Denna historia lär du dig mer om i stadens museum. Föredrar du lite yngre historia så besöker du istället det vackra renässansslottet Tvrdalj.

När stadsvärmen blir för överväldigande tar du lätt bilen till Jelsa och tar båttaxin ut till en av Hvars öde öar, som Zečevo, eller letar upp en mysig isolerad strand runt Sućuraj för ett svalkande dopp. Du kan också njuta av den friska brisen i bergen och besöka den rara byn Sveta Nedjelja, för den vackra utsikten och de grönskande vingårdarna.

Hyra bil på Hvar

När du bokar flyg till Hvar landar du vanligtvis i Split på det kroatiska fastlandet. Om du bokar i förväg väntar din hyrbil på dig när du landar. Därefter tar du dig enkelt till färjorna som tar dig till Hvar. Efter en timmes båtfärd anländer du och tar dig snabbt vidare till ditt hotell på Hvar.

Du måste du vara minst 18 år gammal för att hyra bil på Hvar. Du måste även ha ett giltigt körkort. Ditt körkort är godkänt utan behov av ytterligare dokumentation om det utfärdades inom Europeiska ekonomiska gemenskapen – det vill säga ett EU-land, Island, Norge eller Lichtenstein. Om ditt körkort utfärdades i något annat land kommer du att behöva en officiell översättning, ett så kallat internationellt körkort. Observera att även om åldersgränsen för att hyra bil är 18 år kan förare under 25 år bli tvungna att betala en särskild ungdomsavgift.

Du har ett stort utbud att välja från när du hyr bil billigt på Hvar. Det billigaste alternativet hyrbil på Hvar brukar vara en liten kupé med tre dörrar, klimatkontroll och obegränsat antal mil, men det lite större sällskapet finner lätt en rymligare kombi eller minibuss. Om du planerar en romantisk lyxsemester, varför inte boka en cabriolet? När du hyr bil genom en av våra samarbetspartner både hämtar och lämnar du bilen med full bensintank. På så sätt blir det inga dolda kostnader.

Med din hyrbil på Hvar

Trafikreglerna i Kroatien är mycket lika de svenska. Hastighetsgränsen är 50 km/tim i tätorter, på landsvägar är den 90 km/tim och på motorvägarna är den 130 km/tim. Om du talar i telefon under körning måste du använda handsfree. Dagtid är det inte nödvändigt att ha halvljuset på, förutom under vintermånaderna oktober till mars.

Vägarna i Kroatien är i allmänhet i gott skick, men det blir lätt trafikstockning under sommarruschen i juli–augusti. Kroatiska staten varnar också turister för rånare som låtsas vara i nödläge, med exempelvis bilproblem, längs vägarna. Skulle du själv få problem med bilen får du vägassistans om du ringer 987.

Vanliga frågor om biluthyrning i Hvar

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Hvar?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Hvar .

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Hvar?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Hvar .

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Hvar?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Hvar?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Hvar

Utforska Hvar med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!