Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Topperbjudanden på hyrbilar i Hvar

Se alla hyrbilar i Hvar

Biluthyrning på Hvar

Den vackra hamnstaden Hvar bjuder på mysiga kullerstensgator, medeltida murar och vackra renässansbyggnader, men bortom staden sträcker sig den sju mil långa ön med undangömda stränder, vilda granskogar, söta små kustbyar och väldoftande lavendelfält. Med hyrbil på Hvar kan du lätt utforska allt vad ön har att erbjuda på din resa till Hvar.

När du har en hyrbil på Hvar tar du dig enkelt till öns äldsta stad, Stari Grad, som grundades av grekerna runt 384 f.Kr. Denna historia lär du dig mer om i stadens museum. Föredrar du lite yngre historia så besöker du istället det vackra renässansslottet Tvrdalj.

När stadsvärmen blir för överväldigande tar du lätt bilen till Jelsa och tar båttaxin ut till en av Hvars öde öar, som Zečevo, eller letar upp en mysig isolerad strand runt Sućuraj för ett svalkande dopp. Du kan också njuta av den friska brisen i bergen och besöka den rara byn Sveta Nedjelja, för den vackra utsikten och de grönskande vingårdarna.

Hyra bil på Hvar

När du bokar flyg till Hvar landar du vanligtvis i Split på det kroatiska fastlandet. Om du bokar i förväg väntar din hyrbil på dig när du landar. Därefter tar du dig enkelt till färjorna som tar dig till Hvar. Efter en timmes båtfärd anländer du och tar dig snabbt vidare till ditt hotell på Hvar.

Du måste du vara minst 18 år gammal för att hyra bil på Hvar. Du måste även ha ett giltigt körkort. Ditt körkort är godkänt utan behov av ytterligare dokumentation om det utfärdades inom Europeiska ekonomiska gemenskapen – det vill säga ett EU-land, Island, Norge eller Lichtenstein. Om ditt körkort utfärdades i något annat land kommer du att behöva en officiell översättning, ett så kallat internationellt körkort. Observera att även om åldersgränsen för att hyra bil är 18 år kan förare under 25 år bli tvungna att betala en särskild ungdomsavgift.

Du har ett stort utbud att välja från när du hyr bil billigt på Hvar. Det billigaste alternativet hyrbil på Hvar brukar vara en liten kupé med tre dörrar, klimatkontroll och obegränsat antal mil, men det lite större sällskapet finner lätt en rymligare kombi eller minibuss. Om du planerar en romantisk lyxsemester, varför inte boka en cabriolet? När du hyr bil genom en av våra samarbetspartner både hämtar och lämnar du bilen med full bensintank. På så sätt blir det inga dolda kostnader.

Med din hyrbil på Hvar

Trafikreglerna i Kroatien är mycket lika de svenska. Hastighetsgränsen är 50 km/tim i tätorter, på landsvägar är den 90 km/tim och på motorvägarna är den 130 km/tim. Om du talar i telefon under körning måste du använda handsfree. Dagtid är det inte nödvändigt att ha halvljuset på, förutom under vintermånaderna oktober till mars.

Vägarna i Kroatien är i allmänhet i gott skick, men det blir lätt trafikstockning under sommarruschen i juli–augusti. Kroatiska staten varnar också turister för rånare som låtsas vara i nödläge, med exempelvis bilproblem, längs vägarna. Skulle du själv få problem med bilen får du vägassistans om du ringer 987.

Upptäck Hvar

Utforska Hvar med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!