Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Boka hyrbil med Expedia i Kapstaden

Hyra bil i Kapstaden

Man kan förvisso inte köra söderut… och heller inte västerut, men med hyrbil i Kapstaden kan man utforska platser både inne i själva staden och de närliggande områdena på Afrikas sydvästra spets Kaphalvön, där Kapstaden ligger.

Dess utskjutande geografiska läge nedanför det imponerande Taffelberget, eller Table Mountain, vid kusten av vackra och vilda sydvästra Afrika, kan vara det första, eller enda, man tänker på när man hör orden “Sydafrika”, men den robusta kulturen och spännande historien som finns i nationens huvudstad Kapstaden och dess omgivningar är lika intressanta som de är unika.

Res med hyrbil i Kapstaden

Med världsberömda vinodlingar som breder ut sig som ett täcke över regionen, och hisnande vackra vägar som leder dit, är det utan tvekan en god idé att hyra bil i Kapstaden, särskilt om äventyr och vinprovningar toppar din lista över sådant som gör dig lycklig. Kom bara ihåg att hålla till vänster på landets alla vägar, även om alla bilar, även hyrbilar i Kapstaden, har ratten på höger sida. Förresten, ditt körkort är giltigt här så länge det är signerat och försett med tryck på engelska.

När det gäller att besluta vilken riktning du ska styra i, så beror det helt på din stil, och vad den än är så kan det kanske passa att boka en paketresa till Kapstaden. Väljer du den rutten kan du säkra att en bil väntar på dig på biluthyrningen i Kapstaden när flyget till Kapstaden landar, liksom ett förbokat hotell inne i Kapstaden, som du kan köra till innan ditt äventyr verkligen börjar.

Upplev hav och kultur i din hyrbil

Varmt medelhavsklimat i kombination med välkända såväl som hemliga, undangömda stränder gör en tur till vattnet till ett självklart val för sandälskare. Andra kanske känner en starkare dragning till den komplicerade och rika kulturen som formats av stadens bakgrund inom slaveri och dess långa historia med Europa. Här finns nästan oändligt med saker att göra, men ett tredje förslag kan vara att klämma in lite fotvandring i din resa. Lion’s Head, Taffelberget och Kapudden är några exempel på de många platser som erbjuder hisnande vyer och garanterat skapar minnen för livet. Alla platser är dock inte lämpade för de klenmodiga ... så läs på innan du snörar på dig vandringskängorna. Törstar du fortfarande efter mer, så släcker regionens vinodlingar säkerligen din törst. De har sysslat med vintillverkning ända sedan holländarna introducerade vindruvor till regionen under mitten av 1600-talet, tillsammans med ett antal andra totalt främmande grödor, som till exempel potatis.

Fyll bagageutrymmet på din hyrbil i Kapstaden

Om du är en sådan där ambitiös och allsidig resenär och fast besluten att bocka av vartenda förslag på listan innan du reser hem, så skulle ett besök till denna livfulla stad dock inte vara komplett utan ett besök till åtminstone en av dess många marknader ... eller två, eller tre … eller fyra, eller fem! Med olika marknader öppna de flesta dagar i veckan är chansen tämligen god att du lyckas pricka in åtminstone en, såvida din resplan inte är ovanligt knepig eller begränsad.

Upptäck Kapstaden

Utforska Kapstaden med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!